Dr. Haydar Dümen Mutluluk sizi de bulur
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluk sizi de bulur

Evlilikler, birliktelikler iki kişinin özverili davranışları, karşılıklı anlayış, saygı ve sevgi temeline oturur. İşte burada erkeğe büyük görev düşüyor.

Ayıp, yasak duygularıyla büyütülen genç kızlarda isteksizlik ortaya çıkıyor. Kadının ruhunu anlamak gerekli sonra mutluluk kapınızı çalar.

BÖYLE SORU YOK!

Neden ötmüyor?

27 yaşındayım, yeni nişanlandım. Ama birkaç aydır benim kuşum ötmüyor. Ne zaman bir şeyler yaşamaya kalksak beni yarı yolda bırakıyor. Eskiden böyle bir sorunum yoktu. Ya evlenince de bu problem sürerse?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, bıktı mı yoksa kafayı bir şeye mi taktı bilemem. Açtık bilimin kapısını, analiz edelim seninkinin yapısını. Bu gibi durumlarda penisin atar ve toplardamarlarının ultrasonla incelenmesi gerekir.

Yine sana dönelim: Rengi, kokusu, görüntüsü sence nasıl? Boyu boyuna, huyu huyuna denk mi? Arsız ya da iştahsız mı? Bencil mi yoksa nazlı mı? Kızı da, kuşu da ürkütüp elinden kaçırma. Önce sakin olup bekleyelim, gerekirse duruma göre tedavi edelim.

GÜNÜN SORULARI

İlişkiye gireceğim

19 yaşındayım, daha önce hiç ilişkiye girmedim. Şimdi girmeye karar verdim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Bizim aslan parçası büyümüş, delikanlı olmuş, kendi kararlarını almaya başlamış bile. Ama akıllı adam her yerde belli olur. Bilmediği konuda bilene danışmayı ihmal etmiyor, ukalalık yapmıyor.

Halbuki bizde herkes cinselliği çok iyi bilir, sorun olursa o mutlaka arkadaşının derdidir. Sana önereceğim ne olsun aslanım, acele etme, kızları üzme, Haydar Hoca’nı dinle, gerisini dert etme.

Öksürüyorum

56 yaşında, 20 yıldır tip 2 diyabetliyim. Son zamanlarda ilişkiye başlarken öksürük ve renkli tükürük geliyor, 2-3 saat sürüyor. Doktorum “Kalp yetmezliği” dedi. Gittim, sorun yokmuş. Psikoloğa gitmemi önerdiler, ne dersiniz?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle şunu söylemeliyim ki psikolojik sorun elle tutulan bir şey değildir. Öksürük ve renkli tükürük geldiğini yazmışsın. Bunun için kesinlikle bir dahiliye uzmanına görünmeli ve bu konularda araştırma yapmasını rica etmelisin. Şimdiden geçmiş olsun.

Haberin Devamı

İstiyor ama çekiniyor

Eşimde cinsel soğukluk var. Bir türlü çözemiyoruz. Ya da karım benim gözüme soğuk görünüyor. İlişki tek taraflı oluyor. Sorunca karım "Çok istiyorum ama çekiniyorum" diyor. Doktora gitmeyi kesinlikle istemiyor. Bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, sık görülen bir olay. Çocukluktan başlayıp 14-15 yaşlarında biraz daha daraltılan bu kuşatma çemberi töreler, sosyal yapı, ayıp ya da yasaklar bize özgü bir kadın türü yaratıyor. Eşin yukarıdaki örneklerden biri. Zaman lehinize işleyecektir. Fantezileri sert olmamak koşuluyla kullanın. Sen sevecenliğinin yanında onu yormadan, hırpalamadan sev ki güveni gelsin.

Erken boşalıyorum

28 yaşındayım. Birçok kadınla beraber oldum. Cinsel ilişkiye girdiğim zaman erken boşalıyorum. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma sorunun var. Bu düzelecektir, tedavi edilebilen bir olay. Ya sürekli bir ilişkin olacak ya da evli olacaksın. Çünkü o zaman tedavide başarı sağlanıyor.

Uzaklaşıyorum

Haberin Devamı

18 yaşındayım. İlk defa bir kız arkadaşım oldu. Ama kız cinsel ilişkiye girmek istiyor. Ben heyecanlandığım için çeşitli bahaneler uydurup sevgilimin yanından uzaklaşıyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, biraz daha bahaneler uydur. O irade frenleri zayıflamış kız arkadaşının isteklerine uymamak için, o kovalayan olsun. Ama sen kaç. Cinselliği belden aşağıya pek indirgemeyin. Cinselliğin, estetik tarafı da güzeldir ve zevk verir. Konuşma, ilgi, sevgi, yüzüne bakmak, gülümsemek, şakalaşmak, elini tutmak gibi. Daha sayayım mı?

İktidarsız olur muyum?

18 yaşındayım. Her gün mastürbasyon yapıyorum. İktidarsız olmaktan korkuyorum. Beni bu konuda aydınlatır mısınız?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir şey olmayacaksın, her şey güzel gidecek. Şimdilik sen mastürbasyon yapmayı gün aşırıya indir. Normal uykunu al, normal beslen, derslerine çalış, spor yap. İnsanlar arasına katıl. Flörtlerin olsun ve gün aşırı mastürbasyon yapmaya devam et.

Nasıl büyütebilirim?

18 yaşındayım. Penisim 9 santim. Bu moralimi bozuyor. Bu boyda kalırsa ilişkiye girmek benim için hayal olur. Büyütmek için ilaç, krem veya başka bir yöntem var mı?

CEVAP

Değerli okurum, şişmansan, kasık yağlarını eritirsen cinsel organın 2 santim daha görünür hale gelir. Yazdığın ölçüdeki penisle evlenebilirsin. Büyütmenin kremi, hapı, ilacı yok. Tek çare ameliyat. Ameliyatla bile ancak 1-2 iki santim büyütülüyor.

Zevk alamıyorum

27 yaşındayım, evliyim. Eşimle haftada 2 veya 3 defa ilişkiye giriyoruz. Ben artık cinsel ilişkiden zevk almıyorum. 2 yılı aşkındır kimseyle birlikte olmadım. Arkadaşlarım "Değişiklik yap" diyorlar. Sizce böyle yaparsam sorun düzelir mi?

CEVAP

Değerli okurum, nereden bileyim? Siz evlisiniz. Bunu ikinizin arasındaki kurallar ve yasalar belirler. Her zevk almayana bir yenisini önersek işler fena halde karışmaz mı? Böyle bir isteğin altındaki gizli amaç aldatmaları çoğaltmak. Duymamış olayım, herkes kendi yolunu bulsun.

Orgazmı anlayamıyorum

29 yaşında, evli kadınım. Eşimle 6 yıldır birlikte oluyoruz ama 7 aydır evliyiz. Orgazm öncesi bende aşırı ıslaklık oluyor. Erkekten gelen sıvı kadar olmasa da akıntım var. Eşim boşaldığımı söylüyor, orgazm olmadığımı ben biliyorum. Bu durum normal mi? 7 aydır orgazmı yaşamadım. Kendi kendime daha rahat tatmin oluyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bunları dert edinme. Ama kendi kendine doyuma saplanırsan bir süre sonra eşinin vay haline. Kendi kendini tatmini terk et demiyorum. Biraz ondan, biraz ondan, cinsel ateşini söndürmeden yola devam et. Unutma ki eşini kırmamak gerekir. Boşalmadan kastın eşinin menisi gibi akıntı ise böyle bir şey yok. Beyaz akıntı dediğin olay da iltihaptan kaynaklanabilir. Eğer böyle bir şey yoksa sorun da yok.

Haplar ne kadar etkili?

27 yaşındayım, 3 yıldır evliyim. Bugüne kadar hep prezervatifle korunduk. Sürekli kullanılırsa kısırlığa neden olduğunu duyduk. Acaba doğum kontrol hapıyla korunmaya başlasak ne kadar etkili olur?

CEVAP

Değerli okurum, bütün dünya prezervatif kullanıyor. Ama dünya nüfusu da durmadan artıyor. Birinci mantık doğru değil. Eğer eşin ve senin için prezervatif zevk ve kullanım bakımından sorun yaratmıyorsa en pratiği o. Koruma yüzdesi 80 dolaylarında. Doğum kontrol hapları için bir kadın doğum uzmanının önerisini alın.

İsteksizim

Evli ve 7.5 aylık hamileyim. Son 2 aya kadar cinselliği çok istiyordum. Ama şimdi isteksizim. Eşim ise her akşam birlikte olmak istiyor. Ne yapayım? Neden kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, şu andan itibaren ilişkiyi keseceksiniz. Doğumdan sonra da 1.5 ay perhiziniz var. Gebeliğin bu dönemlerinde istek duyulmaması olabilir, bunlar geçicidir.

Orgazm olamıyorum

4 aylık evli kadınım. İlişkiye girdiğimizde eşim boşalıyor. Ama ben çok büyük zevk almama rağmen orgazm olamıyorum. Evlilik öncesi eşimle 4 yıla dayanan cinsel ilişkimiz vardı, onun penisine sürtünerek boşalıyordum. Problem bundan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Sevgili okurum, kesinlikle. Klitoris orgazmdan vajinal orgazma geçiş zamana bağlı. Bu da fantezi ve başka tekniklerle sağlanır. Biraz sabırlı olun. Gerekirse bir uzmana başvurabilirsiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

Söz kılıç gibidir., kafa kesilecek yerde keski tarafını kullan. ama çoğu zaman bırak kılıfında kalsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder