Dr. Haydar Dümen Ödenen bedel ağır oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Ödenen bedel ağır oluyor

Yaş geçiyor, evlilik bir türlü gerçekleşmiyor. Mastürbasyona saplanan erkek bu durumdan şikayet etmiyor. Sonra yuva kuruyor ama mastürbasyondan kopamadığı için karısı tek başına kalıyor. Beyler, bu işin bedeli ağır, evliliğinizi sarsmayın.

Zevk almıyorum

25 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye giriyorum ama hiç zevk almıyorum. Mastürbasyon yaptığımda yine zevk alamıyorum. Ona bunu anlatmadım. Benim sorunum nedir? Çok üzülüyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, erkek arkadaşınla ya da bir başkasıyla evlenirsen günün birinde, zamanla, profesyonel yardım da alırsan zevk almayı, orgazm olmayı öğrenirsin. Bu da evlilikle birlikte olur. Şimdilik kafana takma. Erkek arkadaşına orgazm olmadığını söylemene de gerek yok.

Haberin Devamı

Her kıza ilgi duyuyorum

19 yaşındayım. Her gördüğüm kıza ilgi duyuyorum. Ergenlikten dolayı olabilir mi?

CEVAP

Doğaldır yavrum. Bu işler böyledir. İlgi duya duya önce kime ilgi duyup duymayacağını öğreneceksin. Yani seçici olacaksın. İlgi duyduğun biriyle de eğer karşılık görürsen bir ilişki süreci yaşayacaksın. Flörttür, arkadaşlıktır. Sonucu evlilikle bitecekse, evliliktir. Değerli okurum, insanız. Olması gereken bunlar. Sen de olması gerekenleri yaşıyorsun. Ortada herhangi bir sorun yok. Ama ilgi duyduğun o renkli uçurtmanı fırtınalı havalarda uçurtmaya kalkma.

Nasıl büyüteceğim?

18 yaşındayım, yaşıtlarımın penisi daha büyük, benimki ise sadece 7 santim. Acaba ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, eğer ereksiyon halinde 7 santim ise hemen bir üroloji uzmanına başvurmalısın. Eğer sönük hali 7 santim ise o sertleşince normalinde üstüne çıkabilir. Karar senin yavrum.

Çok yoruldum

22 yaşındayım, 1 yıldır kız arkadaşım var. Sevgilim cinsellikten çok keyif alıyor. Bu yüzden durmadan ilişkiye giriyoruz. Artık yoruldum, sıkıldım. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, bilmem ne yapacaksın? Yavrum kural tek ve kesin perhiz şart. Kız arkadaşın da çok zevk alıyorsa o da kendine “Dur” desin. Dizginlerini biraz çeksin. Abartılı şeylere izin vermeyin.

Evleneceğim

26 yaşında kadınım. Daha önce bir ilişkim oldu, ayrıldık. Şimdi başka biriyle birlikteyim. Evleneceğiz ama o bekarete çok önem veriyor. Zarımı diktirsem mi?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarını diktirmek istiyorsan önce bu işi yapan uzmanı bulacaksın. İlk geceden 1-2 gün önce diktirirsen kanama olur. Bunun da kararını kadın doğum uzmanı verir.

Bozulmuş mudur?

18 yaşında kızım. Bazen mastürbasyon yapıyorum. İdrarımı yaparken çok az miktarda pıhtı şeklinde kan geldiğini gördüm. Bunun kızlık zarıyla ilgisi var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir alakası yok.

Nasıl azaltacağım?

18 yaşındayım. Günde 3-4 defa mastürbasyon yapmadan olmuyor. Bazen çoğalıyor da. Nasıl azaltırım?

CEVAP

Değerli okurum, irade lazım. Yalnız kalmamaya çalış, ailenle sık vakit geçir.

Evlilikten korkuyorum

24 yaşında kızım. Evlilikten korkuyorum. O erkek beni himayesine alacak diye endişeliyim. Ben ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, elbette özgürlüğün bir ölçüde kısıtlanacak. Unutma ki, evlendiğin erkeğin de özgürlüğü bir ölçüde kısıtlanacak. Çocukların olacak ve ileride yalnız kalmayacaksın. Doğal olan bir şeyden neden bu kadar korkuyorsun?

Haberin Devamı

Hiç ilişkim olmadı

30 yaşındayım, ilişkim olmadı. Günümün büyük bir kısmını mastürbasyon alıyor. İlişkiye girmeyi istememe rağmen yapamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, kurtar kendini. Beyin tıpkı bir bilgisayar gibidir. Programa ne girmişse onu verir. İleride evlendiğinde, eşin içeride yatarken sen mastürbasyon için banyoya koşabilirsin. Hem sana hem eşine bundan daha büyük zarar olur mu? İradenin iflas ettiği her yerde bir fatura ödenir.

Küçülmüyor

22 yaşındayım, penisim boyu normalden uzun. İlişkiye girince çok can yakıyormuş. Bazı bitkisel ilaçlar aldım ama işe yaramadı. Bir türlü cinsel organımı küçültemedim. Bunun için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, o küçülmüyor ama tıbbın getirdiği yeni olanaklarla ileriki yıllarda, 3-5 yıl sonra belki yeni ufuklar açılır.

Canım istemiyor

35 yaşındayım. Bir ay önce evlendim. Eşim 24 yaşında ve ilk kez benimle ilişkiye girdi. Eşimin vajinası çok geniş. Bu beni rahatsız ediyor. Eşimle ilişkiye girmek istemiyorum. Hocam ne yapmak gerekiyor?

CEVAP

Okurum, bazı kadınlarda cinsel organın dokusu esnektir. Vajina doğum için programlandığında böyle sorunlar yaşanabilir. Normal doğum yapacaksa, vajina biraz daha genişler. Ben bilimsel bir temele dayanmamak koşuluyla sezaryenden yanayım. Bu bilgilerin ışığında böyle bir kararı şimdiden alırsanız vajina estetik cerrahi yöntemlerle daraltılabiliyor.

Kadınlar ilgimi çekiyor

30 yaşındayım, evliyim. Bekarken kadınlar çok ilgimi çekiyordu. Evlendikten sonra bu huyumdan vazgeçemedim. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, sen psikolojik açlıktan söz ediyorsun. Yani önüne gelen kadını çiğnemeden yutacakmış gibi bir cinsel açlık bu. Senin ruhun doymamış. Ruhunu doyurmanın başka yollarını ara. Evliliğini de çöpe atma. Sevgili eşinin hayalleri ne olacak?

BÖYLE SORU YOK!

Sertleşmeyince kız bozuldu

19 yaşındayım, ilk kez kız arkadaşım oldu. Biz ilişkiye girecektik ama benimki sertleşmedi. Kız çok bozuldu, onu sevmediğini söylüyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli çömez, bir düşün hele. Ne zaman girdin ergenliğe? O günden beri oğlanı alıştırdın hergeleliğe. Ona iyi terbiye vermedin. Haddini de bildirmedin. Her istediğinde “he” dedin. Bu kadar yüz vermeye kudurdukça kudurdu. O efendin, sen kölesi oldun. Kız arkadaşını görünce yerinden kıpırdamadı. Bir kalkıp selam vermedi. Eee, herkes ektiğini biçer yavrum. Bugünden itibaren onu tepene oturtmayacaksın. Mastürbasyona ara vereceksin. En fazla haftada 1-2 kere onu şımartabilirsin. Kız arkadaşın zavallım, dünyadan haberi yok. Onu sevdiğini göstermek için çaba harca. Unutma ki, tüm bunların sorumlusu aşırı mastürbasyon.

GÜNÜN SORULARI

Cinsel ilişkide sıkıntı olur mu?

23 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 7 santim ve ince. Cinsel ilişkide bir sıkıntı olur mu? Karşı taraf bir şey söyler mi?

Yavrum, şöyle bir anımsamaya çalış. Her tuttuğunda organ korkudan büzüle büzüle büyüyememiş heralde. Karşı tarafta vajinanın boyu 8 santim, seninkinin dirisi 7 santim. Anlayacağın anahtar, kilide uymadı. Hemen bir üroloji uzmanına mail at ya da ara, randevu al. Bilim yolunda seninkini büyümeye sal.

Planlar suya düşüyor

Kız arkadaşım ve ben 22 yaşındayız. Altı aydır birliteyiz ve sürekli birlikte olma hayalleri kuruyoruz. Planlarımız var ama iş yatağa gelince bir şey olmuyor. Bu durum çok canımızı sıkıyor. Ne olur yardım edin.

Değerli okurum, sinsi bir korkunun hastalığı olan vajinismus sorununuzun kaynağı. Bu tablo, doğanın ve evrimin de kurallarına ters. Ne var ki, korkunun olduğu yerde doğal davranışlar beklenmez. Karar verip, yatağa girdiğiniz an mantığın iflas ettiği andır. Korku beyinden kaynaklanıyor ancak bu korkuyu yine beyin kendi kendine aşamıyor. Çeşitli parmak yöntemleri, terapi, hipnoz, telkin, operasyonlar ki yapılması çok ama çok gereksiz, uyku ilaçları gibi yolların faydası yok ve başarı asla sağlanamıyor. Çözümü var, biliyorsunuz bunu, boş yere üzülmeyin.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl baştan gidince yeri boş kalır, orayı da öteki akıllar doldurur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder