Dr. Haydar Dümen Ömür boyu sürebilir
HABERİ PAYLAŞ

Ömür boyu sürebilir

Cinsellik hayatın her döneminde önemli yer tutuyor. Evet, gençlikte, orta yaşlarda dolu dizgin yaşanıyor ama ilerleyen yaşlar cinselliğin bittiği anlamına gelmiyor. Eğer kendinize iyi bakar ve sevginizi yaşatmayı başarırsanız ilişkiniz sürüp gider, ömür boyu sizi yalnız bırakmaz.

BÖYLE SORU YOK!

Şüphe ediyor

19 yaşında kızım. 2 yıl önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, kan gelmedi. Acaba penisi mi küçüktü? Şu an nişanlıyım. Nişanlım 2 senelik ilişkim olduğu için şüphe ediyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın orada duruyor. Esnek yapıya sahip olduğu için kanamadı. Benim dikkatimi çeken şu: Bu ilişkilere erken başlamışsın. Kim olursa olsun, cinsel yaşamın kendine özel periyodu vardır. Ömürler uzadı. Erken verilen bir kararla yapılan evlilikte 60 yıl o kişiyle yaşama koşulu var. Tabii kimlik ve kültürel yapı, yanında kişiliğin gelişmesi ve ekonomik durum da asla unutulmamalı. Hayat döngüsü çok zor. Bunları tüm okurlarım için yazıyorum. Önce iş, aş sonra evlilik, anlaştık mı?

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Öleceğim sandım

Hayat kadınıyla birlikte oldum. Boşaldıktan sonra ölecek gibi hissettim. Başım döndü, kalbim hızlı atmaya başladı, terledim. İlk kez başıma geldi neden olabilir?

Heyecandan ve atmosferden okurum. Bir şeye kafanın takıldığı kesin. Bastırdığın ya da sana hoş gelemeyen bir tutum, koku bu tabloyu yaratmış olabilir. Yaşını da yazsaydın iyi olurdu. Bir de tansiyonuna baktır. Bunu da takıntı yapma. Kuşkuyla birleşme olmaz. Bir tür panik atak yaşamışsın. Bir dahaki ilişkiden önce tansiyonuna baktır. Yine olursa korkma, uzan bir yere 10 dakika yatıver.

Sayıyı düşüreyim mi?

19 yaşındayım. Haftada 2 kere mastürbasyonun zararı olur mu? Baba olamama, erken boşalma ile karşılaşır mıyım? Mastürbasyonu haftada 1’e mi indireyim?

Değerli okurum, haftada 2 yapabilirsin. Bunun bedene ve ruha olumsuz etkisi olmaz. Uzun süre böyle giderse erken boşalmaya aday olursun. Çünkü mastürbasyonda her şey 5-10 dakikada biter. Bu da normali ilişki için az sayılır. Böyledir diye de cinsel perhize girme. İçimden bir ses, çocukların olacak diyor. Bu müjdem için çocuklarından birinin göbek adını Haydar koyarsan ne mutlu olurum. Belki o da doktor olur. Hayatta her şey sürprizlerle doludur.

Haberin Devamı

Hamile kalır mı?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla her hafta ilişkiye giriyoruz. Çok zevk alıyorum ama en son ilişkide canım çok acıdı ve vajinamdan kan geldi. Bu olaydan sonra hamile kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, kan ile hamileliğin ilgisi yok. Ama her zaman gebe kalma ihtimalin var. Kana gelince; bazen böyle akar. ‘Akacak kan damarda durmaz’ demiş atalar. Sık sık kanarsa, bir jinekolojik muayene gerekir.

Sürekli sert

19 yaşındayım. Ne zaman yatağa yatarsam yatayım, penisim ereksiyon oluyor. Okula gittiğim zaman bile sertleşiyor. Arkadaşlarımdan zor gizliyorum. Haftada 4-5 kez mastürbasyon yapıyorum. Sizce bunun sebebi nedir?

CEVAP

Sebebi gençliğin çocuğum. Bırak ona elleşme, istediğini yapsın. Antrenman yapıyor. Okulda dikkat et ama o kadar da sakınacak bir şey değil. Bak sana ne güzel haberler verdim. Gel beni dinle, sen mastürbasyonu haftada 2’ye indiriver. O zaman beden ve ruh daha iyi gelişir.

Haberin Devamı

Emin değilim

Sevgilimle birleşme olmadan sadece seviştik. Zarı yerinde, penis vajinaya girmedi. Ama ben boşalıp boşalmadığımdan emin değilim. Acaba sevgilimin hamile kalma olasılığı nedir? Adeti gecikti, hamile diye korktuk. Ne olur bize yardım edin.

CEVAP

Yavrum, hem korkuyorsun hem de gerçek şövalyeler gibi üzerine atılıyorsun. Bu piyasada yoğurt biraz pahalıdır. Nerede bu yoğurdun bolluğu dedirtme bize. Kız şimdilik gebe değil ama spermler fırsat bekliyor. Bir yumurta yakaladı mı oldu da bitti, maşallah. Dikkatli ol!

Ben istekliyim, eşim ilgisiz

59 yaşında kadınım. Eşim ise 74 yaşında. Yaşıma göre çok istekli bir kadınım. Cinsel hayatımız yok ve eşim bana karşı çok ilgisiz. Kendimi tatmin ediyorum ama bu yaştan sonra da eşimi aldatacak halim yok. İstekli olmam normal mi? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bu yaşlar erkekte de, kadında da cinselliğin bittiği anlamına gelmez. Cinsellik, sağlam, albenisi yüksek bir araba gibidir. İyi kullanırsan, sağlığına dikkat edersen ölünceye kadar sürer. Hor kullanırsan yıpranır. Burada iki durum var. 1) Motorun kendisi bozuktur. 2) Motor sağlamdır ama aküden bujilere cereyan gelmiyordu. (Beyin akü, buji de aşağıda. ) Her ikisinin de tedavisi var. Gelelim erkeğine; erkeklerdeki ereksiyon sorunu, çoğu zaman isteğe bağlı değildir. İstek olur ama ereksiyon olmayabilir. Eğer tam bozukluk varsa, tedavi mutluluk çubuğuyla oluyor. Hadi bir doktora gidip durumu öğrenin.

Mutsuzum

37 yaşındayım. İlk kez 20 yaşında bir kadınla oldum, iyi bir deneyim değildi. Onun dışında kendimi tatmin ettim. Şimdi evlenmek istiyorum, her imkanım var. Evleneceğim kadının beni cinsel yönden aşağılamasından korkuyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, kadınlardan bu denli uzak kalmamalısın. Güçlü ve dinlenmiş bünyenin idare edilmesi güç olur. Spor yapmak, açık hava yürüyüşleri cinsel gücünün biraz olsun dışarıya atılmasına yardımcı olabilir. Mastürbasyonu bırak diyeceğim ama bu da kolay bırakılamaz. Tek çıkar yol, iradeni kullanman. Zevklerin biçim değiştirmesi, mastürbasyonun yerini normal cinsel doyumların alması daha doğrudur. Beğeneceğin hatta seveceğin bir kadınla ilişki kurmalı ya da evlenmelisin.

Başım ağrıyor

19 yaşındayım. Sorunum mastürbasyon yaparken şiddetli baş ağrıları çekmem. Kendimi kastığım için mi yoksa başka bir sorundan mı kaynaklanıyor?

CEVAP

Değerli okurum, herhalde bedenin isyan ediyor. Kendini kassan aşağıdaki organlarda da kasılma olur. Ancak boyun kaslarını da kasıyorsan başın ağrıyabilir. Benim sana önerim, bu baş ağrılarına önem vermen. Neden kaynaklandığını bulmaya çalış. Konu mastürbasyonda düğümleniyorsa sen de ona göre ayarını yaparsın.

Bana çok kızdı

4 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var. 3 yıl sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Son buluşmada bana “Böyle delikanlı olunmaz” dedi. Onun geleceğini düşünmeden ilişkiye mi girseydim? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, 4 yıl uzun süre. Onun geleceğini düşünseydin bu tür ilişkiyi de yapmazdın. Yani evlilik olmazsa ve sen kızdan ayrılırsan ne olacak? Sona bir adım kalana kadar her türlü yollardan geçilmiş. Kız şunu demek istiyor: Adını koy bunun. Evleneceksek evlenelim. Ayrılacaksak ayrılalım. Bence doğru bir soru. Kendi kendine bu soruyu sor. Onu karşına al, konuş, anlaş. Kızın zamanı azalıyor, bunu da unutma.

Prezervatif kullanmadım

Sevgilimle ilişkiye girdim ve prezervatif kullanmadım. Dışarı boşaldım ancak içeri damlamış olmasından korkuyorum. İlk ilişkimizdi acaba sevgilim hamile kalır mı?

CEVAP

Değerli okurum, hamile kalmaz diye düşünüyorum. Ama doğanın garip mucizeleri vardır. Hiç olmaz demeyeceğim ama bu çok zayıf bir ihtimal. Ayrıca gebelik olmaması için başka nedenler var. Sen şimdilik keyfine bak, rahatını kaçırma.

Yeterli olur mu?

28 yaşındayım, ilişki için penisin boyutu ne kadar olmalı? Benimki 7 santim, yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, sanırım penisinin sönük hali 7 santim. Penis boyu ile mutluluğun bağlantısının oranı yüzde 10’nu geçmez. Penisinin sertleşmiş hali 7 santim ise işlevini de sürüyorsa idare edebilirsin diyelim. Yine de bir üroloji ya da bu konuyla ilgili plastik cerrahi uzmanına danışman iyi olur.

GÜNÜN SÖZÜ

Vicdan tarlası çiçek de açar, ayrık otu da. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder