Dr. Haydar Dümen Onun hayali yıkılmasın
HABERİ PAYLAŞ

Onun hayali yıkılmasın

Kadın ve erkek mutlu olmak için evleniyor. Evliliğin en temel taşlarından biri cinsellik. İlk zamanlar sıkıntı olsa da sonra her şey yoluna giriyor. Bazen erkeğin erken boşalması kadını üzüyor. Yardım alıp tedavi olun, kadını yarı yolda bırakmayın.

BÖYLE SORU YOK!

Hep ilişkiye giresim var

20 yaşındayım. Bir süredir performansımı hep merak ediyordum. Sonunda bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Sonra sürekli ilişkiye giresim geldi. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Bilmem ki ne yaparsın değerli okurum. Yani performansın yüksek diye hayat kadınlarına abone mi olacaksın? Hiç üzülme, sisteme fazla müdahalede bulunma. Asla onu sınama, önyargılarına yer ve yön verme. Önünde evlilik için bana göre daha 10 yıl var. Paçalarını dereyi görmeden sıvama. Hayat bir bütündür. Cinsellikten artan zamanı kız arkadaşlarına, dostlarına ayır ki cinsel kimliğin yerine otursun.

Haberin Devamı

Başlamadan bitiyorum

2 yıllık evliyim. Erken boşalıyorum. Doktora gittim, depresyon ilacı verdi, bağımlılık yapar diye kullanmadım. Karımı da mutlu edemiyorum. Daha başlamadan bitiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi var. Bu süreye şartlanan psiko cinsel yapı tedaviden sonra kurulu saat gibi o ritme uyar. İlaç bağımlılık yapmıyor. Ne var ki ilaçları alırken de uygulanacak yöntem de söz konusu. Tedavide antidepresanlar kullanılıyor. Bir benzetme yaparsak; tüm alkollü içkilerde etil alkol vardır ama herkes başka bir türden sarhoş olur. Bu ayrıntılara dikkat edilirse şikayeti olanlar doktorla telefonla dahi olsa ilişkilerini kesmeden sürdürürse yüzde 90 iyileşme şansı var.

Neden böyle isteksizim?

27 yaşındayım. 2 ay öncesine kadar karşı cinsi düşündüğümde hemen sertleşme olurdu. Şimdi ise isteksizim, zorlasam da sertleşmiyor. 3 ay sonra evleneceğim. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yaşın sana rest çekmiş ve bir kart göstermiş. 12 yıldır mastürbasyon cinsel yaşamına egemen olmuş. Şimdilik hiçbir şeye karışma. Aklına hiçbir olumsuzluk takma. Evlilikten sonra 3 aylık süre bitince gemi nereye demir atmışsa gör, profesyonel yardım al. İsteksizlik penisin bağlı bulunduğu sistemlerin sana gösterdiği karttır. Bunların üstüne sen de baskı yapma, ters teper yani. İrade ile şartlanma içeride çatışır. Geçici bir süre sonra orgazm nasıl olsa yol bulur. Sana iyi yolculuklar diler, geçmiş olsun deriz.

Haberin Devamı

İlişkiye girdiğimde yanma oluyor

21 yaşında kızım. Sevgilimle her ilişkiye girdiğimde yanma, acı ve sızlama oluyor. Bu durumu sevgilime söyleyemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, doğru bir jinekoloğa. Mantar ya da vajinit dediğimiz bir sorundan kaynaklanabilir.

Engel olamıyorum

24 yaşındayım. Hafta içi en az 15-20 kere mastürbasyon yapıyorum. Kendime engel olamıyorum. Bunun ilerleyen zamanlarda başka sorunlara sebep olmasından korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, olmuş bile. Seni insanlıktan çıkarmış, başka bir sınıfa çekmeye çalışıyor. Aklın ve iraden var. Ama bunlar çalışmıyor. Bunlar da çalışmıyorsa insanlıktan uzaklaşırsın. Sana kalanlarla yetin. Azalt oğlum, azalt. Fırsatlar kaçmıyor, hayat bitmiyor, önündeki 50-60 yılı düşün.

Haberin Devamı

Kızlara küstüm

20 yaşındayım. Cinsel organımın ereksiyon hali 9 santim. Sizce normal mi? Bu yüzden kızlara küstüm, onlara bakamıyorum.

CEVAP

Değerli okurum, dilim o penis senin işini görür demeye yatkın. Ama yine de bir genel muayeneden geçmenden yanayım. Hem hormonal düzen hem yumurtalar bakımından bilimsel gözden bir bakılsın ki sözlerimiz havada kalmasın.

Bozuldu mu?

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Penisim biraz vajinasına girince kan gelmeye başladı. Kızlığının bozulmuş olmasından korkuyoruz. Sizce durum ne? En kısa zamanda hastaneye gideceğiz.

CEVAP

Sevgili okurum, evet bozulmuştur. Öyle gözüküyor. Hastaneye niye gideceksiniz? Bu konuyla ilgili gidecekseniz ve kızlık zarı bozulmuşsa doktorun yapacağı bir şey yok. Bozulmamışsa dert yok. Bozulmuşsa da olayın kendi akışına bırakmak gerekiyor. Yani bir daha tekrar etmemek ya da zamanı gelince kızı yarı yolda bırakmamak yani evlenmek şart. Başka bir derdiniz yoksa işte doktor karşınızda hem de tüm boyutlarıyla.

Karı-koca olmadık

Benim sertleşme sorunum var. 5 aylık evliyim. Üroloji bölümüne gittim, bütün tahlilleri yaptırdım. Evlenmeden önce böyle sorunlarım yoktu. Ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, hiç karı koca olamadınız mı? O zaman olayın içinde başka sorunlar da olabilir. Derdiniz çözülecektir. Hiç endişe etmeyin.

Hamile miyim?

1 ay önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik, içime boşaldı. İlişkiden 3 gün sonra doğum kontrol hapı kullandım. Bu ay hiç adet görmedim. Acaba hamile kalmış olabilir miyim? Doktora gitmeme gerek var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, ihtimal hesapları üzerine gideceğiz. Her zaman hamile kalma durumu vardır. Ama bunu uzaktan yakından kimse bilemez. Kullandığımız arabanın direksiyonu elimizde. Bunu trafik kurallarına göre kullanırsanız kaza yapmazsanız. Böylece bilinmeze soru sormazsanız hem de kazadan sonra ne yapacağız diye şaşkına dönmezsiniz.

Kızlık zarım bozuldu mu?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girerken penisim 3.5 santim kadar vajinama girdi. Akıntıyla birlikte iki damla kan geldi. Acaba kızlık zarım bozulmuş olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, öyle gibi gözüküyor. En iyi ihtimal zedelenmiş olabilir.

Çok erken boşalıyorum

25-30 saniyede boşalıyorum. Bunun için iki kez doktora gittim bana “Evlenip gel” dedi ama bu durum beni sinirimi bozuyor. 18 yaşında beri bu durumdayım.

CEVAP

Değerli okurum, en az 6 ay sürekli birlikte olabileceğin birisini bul. O zaman bir doktora giti. Elden gelen her şey yapılır. Tabii ki ne kurtarırsak kâr. Öteki doktor arkadaşların dedikleri doğrudur. Senin dediğin de doğrudur. Çünkü zaman şartlanma konusunda o süreye demir atıyor. Ondan sonra tedavi biraz daha uğraş istiyor.

Zararı olur mu?

19 yaşındayım. Geçen gün kız arkadaşımla sevişiyorduk, vajinasının üzerine boşaldım. Bunun bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, olmasına olmaz. Olursa da olur. Ama olan olmuş. Hadi bekleyelim, bakalım. Bu arada da biraz dua edelim olmasın diye. İş duaya kalmış.

Sertleşme oluyor ama hemen bitiyor

20 yaşındayım. Mastürbasyon yaparken sorun olmamasına rağmen ne zaman ilişkiye girsem sertleşme hemen bitiyor. Kimse durumdan memnun değil.

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonu azaltacaksın. Konsantrasyonu kadına yoğunlaştıracaksın. Alışacaksın bu yollarda yürümeye.

GÜNÜN SÖZÜ

Karanlık ve aydınlığın arasında elektrik düğmesi kadar yakınlık varsa düğmeyi çevirmek size bağlıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder