Dr. Haydar Dümen Pişmanlık neye yarar
HABERİ PAYLAŞ

Pişmanlık neye yarar

Kızlık zarı konusunda kızlar korkulu ama istediklerini yapmaktan geri kalmıyor. Erkekler, birlikte oldukları kızla ilişkiye girmek, el eğmemiş olanıyla evlenmek istiyor. Bu çelişkiler ruhunuzu yıpratıyor. Cinsellik denince gözünüz kararıyor, sonra da pişmanlık bedeninizi sarıyor.

BÖYLE SORU YOK!

Beni terk ediyorlar

18 yaşındayım ve penisim 22 santim. İlişkiye gireceğim zaman kızlar penisimi gördükten sonra beni terk ediyorlar. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, tabii aklı başında olan kızlarımız da var. Anlamsız santimler yerine ruhun zenginliğiyle akıl ve kültür gibi değerlerle el ele tutuşup durumu değerlendirenler oluyor. İlişkilerdeki sistemin nasıl kullanılacağının önemi çoktur. İçgüdüsel çözümler burada işe yaramaz. Birçok erkeğin hayali olan büyüklük işe yaramıyor, ceylanları ürküterek kaçırıyor. Hayata katkı yerine bozuk para atmak gibi bir şey. Ne alanı belli ne de yapacağı. Can ve akıl keçilerinin peşinde koşadursun, hemcinsleri mutlu ve çocuk sahibiyken, seninkisi mayonezli, şekerli bir salata olmuş.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Nasıl kurtulurum?

23 yaşındayım. Sevgililerimle ilişkim düzenli devam ediyor. Günde 2 defa da mastürbasyon yapıyorum. Doyumsuzluktan nasıl kurtulurum?

Delikanlı, “Sevgililerimle ilişkilerim” sözünden dolayı bizim sokakta sana yer yok. Kurduğun ilişkiler için kimden onay aldınsa ona danış. “Aman oğlum, yapma, sözünde durursan sana konser bileti alacağım” diye söz mü vereyim? Alt mahallede işler yolunda, ya üstte? Akıl, iş, sorumluluk? Unutma ki her gencin iştahı seninki gibi. Göz görür, can çeker, iştah açılır. Nimete gözü kara dalınırsa, ya mide fesadı ya hazımsızlık kapıdadır.

Kız gülmeye başladı

23 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 6 santim. 3 gün önce sevgilim penisime güldü, “Çok küçükmüş” diye dalga geçti. Ne yapacağım?

Değerli okurum, kızları ağlatacağına güldür, sevaptır be çocuğum. Pek çok meraklı genç gibi, kızları al, kandır, at. Koynuna gir, ertesi gün herkese anlat. İyi şeyler mi? Gelelim şu 6 santimliğe: Biliyorum ölçüm hatası yaptın. Kilonu da yazmadın. Tahmini bana bıraktın. 4 santim buradan kayıp var. 3 santim de ameliyatla uzatalım, 13 santim oldu. Gül, gül son gülen iyi güler, sen kızları güldür, ben yani bilim de seni güldürelim.

Haberin Devamı

***

İlişkiye giremiyoruz

1 yıllık evliyiz. İlk gece eşimin kasılmasından ilişkiye giremedik. İkinci gece denerken kızlık zarı yırtıldı. Kan geldi ama bir daha ilişkiye giremedik. Eşim korktuğunu söylüyor. Ne olur bizi bu dertten kurtarın.

CEVAP

Değerli okurum, vajinismus. Vajinismus olgularının yüzde 25’i sizinki gibi. İlk birleşme oluyor. Ardından vajina kendini kilitliyor. Çözümü var, birbirinizi kırmayın.

Cazip gelmiyor

6 yıldır evliyim, sekse karşı isteksizim. Mastürbasyon daha cazip. Bir yanım güzel kadınlarla olmak istiyor. Penisim 11 santim. Bu sebepten seksten soğudum. Evliliğim bitmek üzere. Bir de erken boşalma çıktı. İnternetten ilaç buldum, acaba işe yarar mı?

CEVAP

Değerli okurum, internette bulduğun her ilacın işe yarayacağını sanmıyorum. Bütün sorunları üzerinde toplamışsın. Bir de üstelik, yağlı güreşe çıkar gibi meydana çıkmış, evlenmişsin. Kızcağızın da başını yakmışsın. Bu evlilik konusunda tereddütlerim var. Çok zaman kaybetmeyin. Son şans, bir profesyonelden yardım alın. Olursa ne âlâ (İhtimali azdır), olmazsa iki taraf da zaman kaybetmeyin, şansınızı köreltmeyin.

Haberin Devamı

Korunmadık

20 yaşındayım ve 3 ay önce korunmasız olarak ilişkiye girdim. Bende baş ağrısı, sürekli kırgınlık, yorgunluk ve boğaz ağrısı başladı. Neden bunlar oldu acaba?

CEVAP

Değerli okurum, yüzde 99 psikolojiktir. Ama yine de bir laboratuvara uğrayıp test yaptır, için rahat etsin.

Ne kadar kan gelir?

23 yaşındayım, kız arkadaşım da 20 yaşında. 2 aydır sürtünerek birlikte oluyoruz. Geçen gün kan geldi, kızlığı bozuldu mu? Kızlık bozulduğunda ne kadar kan gelir ve acı olur mu? Hamile kalma ihtimali var mı? İlişki sonrası gebe kalmayı önleyen haplar var. O haplardan kullanırsa yan etkisi olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, bütün sorduklarının ihtimali var. Hapa gelince; gencecik kızın hormonal dengelerini mi bozacaksın? Yani gençliktir iyi hoş da biraz hesap kitap yapmayı öğrenseniz. Ben size yol gösterip sorumluluk alamam. Yavrum, burası bilim pazarı.

Sperm kaçmış olabilir mi?

Adet dönemimdi. Benim üzerimde pantolon vardı. Başka yere boşaldı. Ardından ben adet gördüm. Şimdi ikinci adetimi görmedim. Acaba sperm vajinama kaçmış olabilir mi? Yoksa psikolojik mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kaçmaz, kaçamaz. O engelleri asla aşamaz. Sizi koruyan doğanın gücü öyle acımasız değildir. Yarı yolda kuyruklarını koparır atıverir. Senin de dediğin gibi psikolojik değişimden adetin birkaç gün gecikiverir.

Çekiniyorum

18 yaşındayım. Her genç gibi aşırı derecede isteğim var. Ama bir şey yapamıyorum, çekiniyorum. Ne olur bana yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, çekin biraz daha. Günün birinde çekinemeyeceğin bir fırsat olursa önce aklını sonra yüreğini defalarca tart. Dengele. Yanlış şeyi yapma. Başkalarına da zarar verme. Acemilik çekebilirsin. Bunu dert etme. Sorun olursa çözülür.

Kızlar korkuyor

20 yaşındayım, penisim 17 santim. Kızlarla ilişkiye girmek istiyorum. Kızlar penisimden korktuğu için ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, korkutma ve girmeyiver. Anladın mı çocuk? İstemiyorlarsa girmezler.

Zarı yırtıldı

Nişanlımla ilişkiye girdik. Nişanlımın kızlık zarı yırtıldı. İlişkiye girdiğimizden beri 3 gün olmasına rağmen hâlâ kan geliyormuş. Bu normal mi yoksa bir doktora gidelim mi?

CEVAP

Değerli okurum, gelen kanın miktarı önemli. Steril bir gazlı bezle oraya tampon yapın. Yarım saat kadar tutun. Kan çoksa mutlaka bir hekime gidin. Ama ufak ve azsa bir süre sonra diner. Ancak 5-10 gün cinsel perhizde olun, birleşme yapmayın.

Bozulmuş olabilir mi?

2 yıl önce erkek arkadaşımla sürtünme yoluyla birlikte olduk. Sürtünme sırasında erkek arkadaşımın organını vajinamda hissettim. Sevgilim “Korkma, zar daha geride” deyince rahatladım. Biraz acı hissettim. Çamaşırımda açık pembe kan vardı. Kızlık zarıma bir zararı olmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, biraz zedelendiğini sanıyorum. Kızlık zarı kapıda olduğu için bir ölçüde ya da tam yırtılmış olabilir. Kızlık zarı konusunda paniğe kapılıyorsunuz. Bu çelişki sizin ruhunuzu karartıyor. Ne yapmak ve nereye gitmek istediğinizi bilmelisiniz. Bunun için de görevlerinizi, ailenizi, sorumluluklarınızı, olayın bir sonraki aşamasını ve boyutunu da Türkiye gerçeklerine göre düşünmeli ve ölçmelisiniz. Hepiniz için yazıyorum, unutmayın son pişmanlık fayda etmez.

Hamile kalır mı?

Kız arkadaşımla yüzeysel birliktelik yaşadık. Kız arkadaşım çamaşırında kan ve bir sıvı görmüş. Adet dönemindeydi. Hamilelik olabilir mi ya da kan kızlık zarından mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, kanın kızlık zarından olma ihtimali biraz fazla. Ama tahrişten de olabilir, adet kanı da olabilir. Bunları öğrendin, peki ne olacak şimdi? Ne yapacaksın? Bırak kızı kendi haline, artık burnunuzu bu kadar derinlere sokmayın, kızın da ruhunu bozmayın. Ortada fol yok, yumurta yok. Fol ve yumurta ararsak ikinizsiniz. Gebelik mümkün mü? Kızlık zarı bozulmadan kız hamile kalır mı? CEVAP Sevgili okurum, kalabilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Yanlış ve doğrunun keşiştiği noktalarda yanlış yön gösteren tabelalara dikkat. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder