Dr. Haydar Dümen Renklendirmek iyi gelir
HABERİ PAYLAŞ

Renklendirmek iyi gelir

Evlilik labirent gibi, hiçbir şey hesaplandığı gibi yürümüyor, bazen çiftlerin ayağı takılıyor. Yıllar geçtikçe ya da kadın orgazm sorunu yaşadıkça fantezilerin devreye girmesi şart. Eşler birbirinin isteklerini dinlemeli. Odayı renklendirmenin yolu fantezilerden geçer, onlara kapıyı kapatmayın.

Karşı koyamıyorum

21 yaşında kızım ve 2 yıldır erkek arkadaşım var. Onunla öpüşmeye başlayınca onu istiyor, cinsel olarak karşı koyamıyorum. Bu durum beni çok endişelendiriyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bildiğin yolda devam. Kızsın. Söylediklerinin bir adım öteye geçerse korkuların gerçekleşebilir. Ama bu söylediklerinden korktuğun anlamda bir sorun yaşamayacaksın. Bunu da böyle bil.

Haberin Devamı

Hamile miyim?

23 yaşında kızım. Geçen ay sevgilimle ilişkiye girdik. 2 gün sonra adet gördüm. Bir daha da ilişkiye girmedik. Ancak bu ay adetim gecikti. Acaba hamile kalmış olabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, adetin gecikmesi psikolojine bağlı. Yüzde 99 gebe kalmadın. Bu iş bilmece gibidir. Şimdilik rahat et. Ama 1 ay sonra adet görmezsen test yaptır.

Nasıl memnun ederim?

28 yaşındayım ve 1.5 yıllık evliyim. Cinsel ilişkide geciktirici kullanmanın zararı var mı? Evli birinin kullanması doğru mu? Doğruysa ne kadar kullanmalı? Bir de ilişkide partnerimi nasıl memnun ederim?

CEVAP

Değerli okurum, karşındaki kadını memnun edebilme koşulu partnerinin ruhundan, beyninden ve teninden geçer. Bu nedenle bu sorunu yanıtlayamayacağım. Geciktirici olarak kullandığın malzemelerin organik bir zararı olmaz. Yararını görürsen bir süre devam edersin. Sonuç alamıyorsan erken boşalmayı tedavi ettirirsin.

Neden meni gelmiyor?

18 yaşındayım, 3 kez ilişkiye girdim. İkisinde de meni gelmedi. Mastürbasyon yaparken sorun yok. Nedeni ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, alışamadın. Şartlanma böyle. Bir de kafana takıyorsun sanıyorum. Kendi haline bırak. Tedavilik bir şey değil. Evlendiğinde her şey düzelecek.

Vajinası geniş gibi

22 yaşındayım. 7 yıldır ilişkim var. Her fırsatta ilişkiye giriyoruz. Ama eskisi kadar zevk almıyorum. Vajinası çok genişledi, ondan mı? Ayrılmak da istemiyorum. Ters giden nedir?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, ters giden şey çok erken başlamanız. Ruh olgunlaşmadan, ne istediğini bilmeden heyecan dalgasına kapıldı, karaya vurdu. Vajinası genişmiş. Peki kim genişletti? Bu hesaba göre sen. Kim suçlu? Sana göre kız. Yani suçlu değil de kusurlu. Oldu mu ya? Bu delikanlılığa uydu mu? Bir tek dert buysa doğumdan sonra daraltırsınız. Ama kızı terk ettiğinde bir de onun ne duruma düşeceğini düşün.

Efor kaybediyorum

18 yaşındayım. Futbol oynuyorum, 3-4 günde bir mastürbasyon yapıyor, efor kaybediyorum. Bundan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, niye kurtulacaksın? Beden fabrika gibidir. Bunların arasında spermleri niye durdurmak istiyorsun ki? Depo dolup taşsın diye mi? Aynı tempoyla yola devam.

Nasıl büyütürüm?

Penisim 6 santim, kimseye söyleyemiyorum. Cinsel organımı nasıl büyütebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, sen büyütemezsin. Bu konuyla ilgili önce bir üroloji ve endokrinoloji uzmanına gitmen gerekiyor. Çünkü cinsel organ operasyonla büyür. Bunun için de aileni arkanı alman gerekir. Tek başına üstesinden gelemezsin. Vakum, pompa, iğneler veya haplarla penis büyümez.

Haberin Devamı

Yalan söylüyorum

30 yaşında, evli kadınım. Eşimle cinsel ilişkiye girdiğimizde zevk almıyorum. Kocam sorduğunda yalan söylüyorum. Ne yapayım? Evliliğim bitecek diye korkuyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, senden yana bitecekse bir ihtimal ikince kere evlendiğin kişiden de zevk almayacaksın. Öte yandan eşin için sorun yok. O zevkini, keyfini sürdürüyor. Burada eşinin ustalığı söz konusu. Biraz fantezilere ihtiyacınız var. Eşine zevk aldığını söylemende sakınca yok. Bunlar beyaz dediğimiz mutluluk yalanıdır. Yalan kötüdür ama bu yalan doğrudan doğruya senin için bir çıkış. Zaman lehine işleyecek. Sakın evliliğini bozma.

Gebe mi?

Nişanlımla sürtünme yoluyla birbirimizi tatmin ediyoruz. Adet gördü ama mide bulantısı var. Gebe kalır mı? Hata mı yaptık?

CEVAP

Değerli okurum, hata yapmadığınızı sanıyorum. Zaten nişanlın adet görmüş. Unutmayalım mi bu konularda sürpriz hep yaşanır. Bir spermin azizliğine uğramış olma ihtimaliniz olabilir. 10-15 gün daha bekleyin.

Kan geliyor

23 yaşındayım, kız arkadaşımla ilişkiye girmeye çalıştık, tam olmadı. Çünkü sevgilimin canı yandı. Sonra da epey kan aktı. Ayrıca kendini kastı. Dün yine denedik, yine kan geldi. Yakında evleneceğiz. Acaba bu sorun hep karşımıza mı çıkacak?

CEVAP

Değerli okurum, evlenene kadar bu işlere biraz yüzeysel devam edin. Evlendikten sonra birkaç ay bu sorunu yaşarsınız. Büyük bir olasılıkla vajinismus. Onu da çözeriz.

Şapın faydası olur mu?

Günde 7 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen dersten izin alıp çıktığım bile oluyor. Sokakta gördüğüm her kadından etkileniyorum. Sizce şap alıp yemeklere koysam faydası olur mu?

CEVAP

Yaramaz okurum, şapı mapı bırak. Hapı yut, hapı. Hangi hapı biliyor musun? Akıl ve irade hapını. Kutu kutu yut hem de bir an önce yut. Bu durumda sana hiç kimse yardım edemez. Sonun ne olacak? Evleneceksin. Kadın yatakta, sen banyoda mastürbasyon peşinde. Demedi deme. Çünkü irade yama tutmuyor. Ona senin beyninden kaynak yapman lazım.

BÖYLE SORU YOK!

Esnetmeye çalışıyorum

19 yaşındayım, cinsel organım 12 santim. Uzaması için sürekli esnetme hareketleri yapıyorum. Doğru yolda mıyım, sizce faydası olur mu?

CEVAP

Nasıl yani değerli okurum? Cinsel organı esnetme hareketleri hangi spor dalında var? Bunu iyice araştırıp bana bildiriver olur mu? Peki ne oldu, her gün yaptığın esnetme hareketlerinin faydasını gördün mü? Esneteyim derken kırma onu sakın. Umarım usulüne uygun esnetme hareketleri yapıyorsundur. Zira yaptığının zararı dokunabilir. Dokular zedelenir, işlevini yok edersin. Değerli okurum, iyisi mi gel seni beni dinle, bu esnetme işinden hemen vazgeç.

GÜNÜN SORULARI

Bakire miyim?

Erkek arkadaşımla birlikte olduk. Daha önceki muayenede doktor zarın esnek demişti. Sonrakinde bir başka doktor üst katmanda hafif bir yırtılma var, tam değil demişti. Bakire miyim?

Sevgili okurum, kızlık zarı esnek. Öyle sağa baktı, kızlık zarı kendini koyverdi, sola baktı, esnedi. Sıradan fizyolojik olaylardır bunlar. Güzel kızım, bu olayı takıntı haline getirip doktorlara taşınıp ömür boyu mutsuzluğa adım atma. Bazı kızlık zarları doğum yaparken bozulur. Sen istiyorsun ki davul, trompet gibi ses çıkarsın. Erkek arkadaşın da bu sonuca göbek atsın. Şimdilik sorun yok, eğer çıkarsa yaz bana.

Neden boşalamıyorum?

33 yaşındayım, 4 yıllık evliyim. Evlenmeden önce 5-6 dakika içinde boşalıyordum. Evlendikten sonra hiç boşalamıyorum. Neden böyle?

Değerli okurum, bu durum heyecanı bitmiş evliliklerde görülür. İlişki heyecanını kaybetmiş olabilirsin. Genellikle sebebi de her şeyi yatak odasına kilitlemenizdir. Bunun adı monotonluktur. Belki eşin sende cinsel heyecan yaratamıyor olabilir. Karınla açık açık konuş. Usta bir eş olarak onun hakkını yeme. Gerekirse el ele tutuşun, bir uzmandan bilgi alın. Önünüzde dolu dolu 40 yıl var.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzel çiçekleri eller koparır, ruh güzelliğini de eller yıpratır!!! H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder