Dr. Haydar Dümen Sayı değil kalite peşinde koşun
HABERİ PAYLAŞ

Sayı değil kalite peşinde koşun

Cinselliği yaşarken önemli olan duygular. Karşınızdakine güveniyorsanız ilişkiniz keyifle yürür. Pek çok erkek gibi skor peşine düşmeyin. İlişkinin ölçütü sayılar değildir. Kaliteli ve iki tarafı memnun eden cinsellik ideal olandır.

Zarar verir mi?

18 yaşındayım. Her gün bir kere mastürbasyon yapıyorum. Bu ileride zarar verir mi? Haftada 3-4’e mi indirmeliyim?

CEVAP

Değerli okurum, herhangi bir zararını görmeyeceksin. Haftada 3-4 yaparsan daha iyi. Çünkü iradeni güçlendirmiş olacaksın. Ama fiziksel bir zarar görmeyeceksin.

Haberin Devamı

Bozuldu mu?

18 yaşındayım. Sevgilimle üzerimizde kıyafetler varken seviştik. Sevgilim kan geldiğini söyledi. Kızlığı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, tahriş oldu ama yırtılma mırtılma yok.

Kızlar korkuyor

23 yaşında iki arkadaşız. Bizim penislerimiz çok büyük. Kızlar bizden kaçıyor. İlişkiye girdiğimiz kızı bir daha göremiyoruz. Her ilişki sonrası hüsran oluyor. Ne olur bize bir derman bulun. Bunun bir çaresi var mı?

CEVAP

Değerli okurlarım, ‘Çaresiz dertlere düştüm doktor bana bir çare?’ Bazen böyle oluyor değerli okurum. Kesip küçültemiyoruz. Neyse, bu kızların kanına girmeyin. Biraz ayıp oluyor. Adil ve demokratik olun. Bencil ve seks magandası olmayın. Hadi bakalım yolunuza.

Gebe mi?

20 yaşındayım, 1 hafta önce kız arkadaşımla ilişkiye girdik, dışarı boşaldım. Arkadan 5 dakika geçtikten sonra devam ettik. Acaba kız arkadaşım hamile kalır mı?

CEVAP

Okurum, belki evet belki hayır. Belki hiç.

Dert ediyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla birkaç defa prezervatifsiz ilişkiye girdim. Ama boşalmadım. Hamile olmasından çok korkuyorum. Ben mi çok dert ediyorum?

CEVAP

Değerli okurum, dert ediyorsun, haklısın. Çok zayıf da olsa haklısın. Rahat etmek için prezervatif kullanıver, olsun bitsin.

Tat vermiyor

18 yaşındayım. Bu aralar cinsel isteğim çok arttı. Rüyalarıma bile giriyor. Tek çare olan mastürbasyondan eskisi kadar tat alamıyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yemediğin, tadını almadığın, hoşlanmadığın bir yemeği yemeyiver yavrum. Arkanda seni zorlayan güçler mi var? Yani seni esir kampına kapatmışlar, işkence mi ediyorlar? Niye kendine eziyet ediyorsun? Mastürbasyondan zevk almaman sana doğru yolu görmen için bir işaret.

Haberin Devamı

Ya bir de çok zevk alsaydın? “Hocam kadın ne ki?” diye sorardın. “Ne yapayım?” diye soruyorsun. Yapmayıverirsin. Ama arada bir de sus payı ağzına bir lokma kırıntı atıver. O da onunla idare etsin. Şimdilik bu dengeler böyle kurulsun. Zamanı gelince oyunu kuralına göre oynarsın.

Gücüm kalmıyor

30 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Çocuğum yok. Çünkü boşalmam 3-4 saat sürüyor. Acaba sorun eşimde mi yoksa bende mi? Eşim hamile kalamıyor, ne yapacağız?

CEVAP

Değerli okurum, konu biraz da ürolog arkadaşları ilgilendiriyor. Benim bildiğim kadarıyla kolay bir çözümü yok. Ama gebe kalmak için aşılama yöntemini kullanabilirsiniz. Bir kere yetkililere başvur. Görelim ne diyecekler, sonra konuşuruz.

İkincisi olmuyor

35 yaşında, 4 yıllık evliyim. Eşim ile birlikte olunca bir kereden fazla boşalamıyorum. Cinsel isteksizlik başlıyor. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, ne yapacaksın fazlasını? Eşin, birleşmelerinde ortalama yarısında orgazm oluyorsa bu bakımdan iyi ve doğru yoldasınız demektir.

Haberin Devamı

İşe yarar mı?

29 yaşındayım, bekarım. Cinsel organımın uzun ve ince olması beni psikolojik olarak çok etkiliyor. Piyasada satılan kalınlaştırıcı ilaçlar gerçekten faydalı mı?

CEVAP

Okurum, unut onları, hiçbir işe yaramıyor. Hem parana hem de umuduna yazık.

Düzelir mi?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, biraz kan geldi. Ardından kahverengi bir sıvı gördüm. Kızlığım bozulmuş mudur? Evlendiğimde hamile kalabilir miyim? Zarım tekrar düzelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığının yaralandığını sanıyorum. Tam yırtılma olmamış olabilir. Kahverengi akıntı, kızlık zarıyla ilgili değil. Yine de ortada bazı kuşkular var. Zar kendini onarmaz. Bana öyle geliyor ki evlendiğinde yeniden kanayacak.

Cinsel organım eğri

Benim cinsel organım eğri. Ne yapsam da düzelmedi. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, operasyonla düzeltiliyor. Bu konuda iyi, işini doğru bir uzmanını bulmalısın.

Geç boşalıyorum

26 yaşındayım. Sevgilimle 2 yıldır birlikteyim. Sevişirken geç boşalıyorum. Bu sorunları nasıl atlatırım?

CEVAP

Ne mutlu, doğanın sana verdiği bir nimet. Yeme, içme, şükret. Alkış üstüne alkış.

Zevk almıyoruz

27 yaşındayım. Kız arkadaşım da 25 yaşında. İlişkiye girdiğim zaman çok erken boşalıyorum. Bu büyük sıkıntı oluyor. Sevgilim de durumdan şikayetçi, ikimiz de zevk alamıyoruz. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, alışana kadar böyle devam edecek. Evlilik olunca daha rahat tedavi ediyoruz. Ama bu koşullarda ilaç vererek bir tedaviden beklediğinizi bulamayacaksınız.

BÖYLE SORU YOK!

Her gün 5 ilişkinin zararı olur mu?

Her gün 5 kere ilişkiye girsem bile doymuyorum. Bunun ilerleyen zamanda vücuduma zararı olur mu? RUMUZ: İzmir’den Atakan

CEVAP

Değerli Atakan, bastı beni afakan. Bulanık denize olta atıyorsun. Sorarım sana bir eşin var mı? Varsa yorgunluktan yataklarda mı? Hazırlanma, eylemin kendisi, toparlanma derken eder sana 5 saat. Nerede bu zaman bolluğu? Var mı bundan daha büyük zaman ziyanı? Üstelik bir süre sonra sevgili partnerini de bıkıp usandıracaksın.

Eyvah bir de seksten soğursa? Zararın boyutunu hesap edemiyorum. Zaten bu cinsellik maratonuna, iş mesaisi dayanmaz. Zamanla doyumsuz iştahına paran da yetmeyecek. Tüm bunlara rağmen, şimdilik görünürde sana zararı olmayacak. Okurum, beni iyi dinle. Bu işin marifeti, ne sayıda ne de santimde. Beygirler de çok azar. Ancak aklı başında insan, aşkı ve güzelliği arar.

GÜNÜN SORULARI

Kız arkadaşım hamile mi?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, boşalma olmadı. Kız önlem için ilk 3 saat içinde ertesi gün hapı içti. Güvenmeyip 11.inci haftada kan testi yaptırdık. Bhcg 0.474 çıktı. Kız arkadaşım hamile mi? Bu testin kesinlik payı nedir?

CEVAP

Değerli okurum, ben burada merak ettiğiniz soruları cevaplamak için varım. Ancak soruları doğru kaynağa yönlendirmek de belli düzeyde bilgi gerektirir. Bunu başaran bireyler, doğru cevaba ve çözüme en kısa şekilde ulaşırlar.

Göz doktoruna, mide ağrısı ile başvurmazsınız değil mi? Tüm doktorlar, tıp fakültesinin son yıllarında seçtikleri branşlara göre ayrılırlar ve o alanda uzmanlaşırlar. Sorunu bir kadın doğum uzmanına yöneltmen gerekir. Zira benim uzmanlık alanım nöroloji ve psikiyatridir.

Penisim yeterli olur mu?

26 yaşındayım ve düzenli bir ilişkim var. Yakında düğünüm olacak. Ben bu zamana kadar hiç ilişkiye girmedim. Penisim 12 santim. Evlenip ilişkiye girince partnerimi tatmin edememekten korkuyorum. 12 santimlik penis ilişki ve partnerimi mutlu etmek için uygun mu?

CEVAP

Delikanlı, penisinin küçük olduğunu düşünüyorsan bile sen küçülme. Küçülmemek için asla boyut ve sayılara önem verme. Böyle davranabilmek için de cinsel sağlık konusunda kendini geliştir. Küçüğüyle, büyüğüyle, eğrisiyle, doğrusuyla yapı senin.

GÜNÜN SÖZÜ

İhanet bir avcılıktır. Uzun süre peşinden koşarsın elin boş dönersin. Bir de bakarsın kuş senin önüne düşüvermiş. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder