Dr. Haydar Dümen Sonucuna katlanın
HABERİ PAYLAŞ

Sonucuna katlanın

Haberin Devamı

Uygun zamanı beklemeden cinselliği yaşayan gençler çok pişman oluyor. İlişkiden sonra ‘Ne yaptım?’ diye düşünmeye başlıyor. Gençler, aceleci olmayın ya da kendi kararınızla cinselliği yaşıyorsanız sonuçlarına katlanın, kimseyi suçlamayın.

BÖYLE SORU YOK!

İlk geceden korkuyorum


22 yaşındayım. 2 ay sonra evleniyorum. İlk gece ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, olacakları yazayım. Girdiniz odaya iki korkak, ürkek ürkek bakışacak, ilk hamleyi hanginizin yapacağını bilmeyerek yaklaşacaksınız. Eller titriyor, dil, damak kurumuş, sözler bile ağızdan kolay çıkmıyor, dizlerde derman kalmamış, kurbanlık koyun gibi olmuşsunuz. Bütün bunlar aynen gerçekleşse bile sorun değil. Bu tablo yüksek heyecanların resmidir. İlişkiyi hiç düşünme, ‘Yarın bizim’ şarkısını için için söyle. Oturun yan yana, kollar sarmaş dolaş. O da nesi? Organa dar geliyor ini, gerisini sistem hazırlıyor, lokmayı yutmak size kalıyor.

Günde 5 çok mu?

19 yaşındayım. Günde 5 kez mastürbasyon yapıyor, doyamıyorum. Evlenirsem zararı olur mu? Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, evlenirsen zararını sana bırakalım, yararına bakalım. Damızlık koç gibi olursun. Üremek isteyenler için de nimet sayılırsın. Evlenirsen sevgili, masum mübarek eşin 1 yılda bir deri bir kemik kalır. Ya sen, yerinden kalkamazsın, bunca saplantıyla kafayı da bir kavanoza koyar, üzerine ‘Az gitti, uz gitti, seks yoluna gitti Niyazi’ diye yazarsın. Anatomi pratiklerinde öğrencilere malzeme olursun. Ya bunlar olmazsa ve hayatta kalırsan, işte o zaman yandın! Zaten aklının dörtte üçünü yemiş gibisin, gerisini sen bilirsin.

Kadın beni azarladı

25 yaşındayım, 3 yıl önce ilk deneyim için geneleve gitmiştim. Başarılı olamadım. Kadın beni azarladı. O günden beri birkaç kez denedim, olmadı. Yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, sorun yok. Her gencin başına gelir, ortam oluşunca organ işini bilir, yarı yolda koymaz. Bir de alıştı mı yerinde duramaz. Şimdi enerji topluyor. Gönlünün istediği partneri yani evlilik koşullarını bekliyor. Uğramışsın kendini bilmez bir kadının hışmına, üzülmüşsün boşu boşuna. Bu tür denemelere girme, midene dokunan ya da görüntüsü hoş olmayan yemekleri yeme. Hoyratların da sofrasına oturma, gerisi sana kalmış.

Kanaması varmış

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdim, tam birleşme olmadı. Kız telefon edip kanaması olmadığını söyledi. Birkaç gün önce adet görüyormuş. Acaba adet kanı mıdır yoksa kızlığı bozulmuş mudur?

CEVAP

Değerli okurum, yapacağın bir şey yok. Zayıf ihtimalle kızlığı zedelendi. Belki de adet kanıydı. Olayı kendi haline bırakın.

Sinirlerim bozuldu

25 yaşındayım. Sevgilim 22 yaşında. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Eve gittikten birkaç saat sonra “Kan geldi” diye sürekli ağlıyor. Sinirlerim bozuldu. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiçbir canlıda kesik oluştuktan 5-6 saat sonra kanama olmaz, öyle damarlar lavabo muslukları gibi değildir. Yani musluğu çevirdiğinde nasıl su akıyorsa, zedelenince hemen kan gelir. 18 yaşını geçmiş insanların yaptıkları her şeyin bilincinde olmaları gerekir. Sebepsonuç açısından da sonuçları göğüsleyecek yüreklilikteyseler güvenilir, saygı değer insan odur. Hem öyle hem böyle olmaz.

Kız olabilir miyim?

22 yaşında, nişanlı kızım. Daha önce ilişkim oldu, kürtaj yaptırdım. Nişanlım ilk gece kan bekliyor. Doktor “Kızlığın ancak doğumda bozulur” dedi. Nişanlım başka biriyle birlikte olduğumu anlar mi?

CEVAP

Sevgili okurum, bazı kızlık zarlarında yırtılma sadece doğumda olur. Kim bilir belki kürtajda da zedelenme olmuştur. Nişanlın sorun yaratırsa “Hadi doktora gidelim” diyebilirsin.

Cinsel isteğim azalıyor

22 yaşındayım, bekarım. Penisim 13 santim. Temizlik yapmaya gelen kadının yiyeceğime ilaç enjekte ettiğini düşünüyorum. İsteğim gün geçtikçe azalıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hiç vakit kaybetmeden bir psikiyatri kliniğine başvuracaksın. Çünkü paranoyak sendrom, şizofrenik paranoyaya dönüşebilir. Yavrum gençsin, bu sözümü bilimin emri gibi kabul et. Yoksa ileride tedaviden yararlanamazsın.

İlk geceden beri sertleşme olmuyor

26 yaşındayım. 5 ay önce evlendim. Evlenmeden önce penisim normaldi, sertleşiyordu. İlk gece sertleşme olmadı. Doktora görünmemi ya da herhangi bir ilaç kullanmamı tavsiye eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, herhangi bir sorunun yok, bunu dert edinme. Evliliğin geçiş döneminde böyle şeyler yaşanabilir. Doktora gitmeni gerektirecek sorun yok diye düşünüyorum. Atı kamçılar gibi 1-2 kamçı için, bu konuda leblebi gibi kullanılan ve herkesin bildiği o malum ilaçlardan, birleşmeden 1 saat önce, 1 tane alırsan, sorun ortadan kalkar. Hâlâ sorun yaşarsan bir doktora gidersin.

Gebe kalınır mı?

20 yaşındayım. İlişkide kız boşaldıysa kızlık zarı bozulmuş mudur? Kızlık zarı ne kadar esnek de olsa bu sıvı içerden gelmiyor mu? Zar yırtılmadan kişi hamile kalabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kızlar nasıl adet görüyor yavrum? Bu kan nereden geliyor, nereden dışarı çıkıyor? Rahimden geliyor, vajina kanalından geçiyor. Vajinanın ağzında olan kızlık zarının açık kapısından dışarı akıyor. Şimdi akan kayganlaştıran zevk suyu ne olacak içeride birikecek mi? İçeride depo yok ki. Kızlık zarı yırtılmadan kız hamile kalabilir. Yırtılmayı bırak, bacak arasından akan meniden de hamile kalabilir.

Rengi değişti adet düzenim bozuldu

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye girdikten sonra 2-3 ayda bir adet görmeye başladım. Bu aralar hiç görmüyorum. Bir de vajinam pembemsi bir renk aldı. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili yavrum, hiçbir şeyin yok. Adet düzensizliği yaşıyorsun. Vajinanın iç bölümünün pembe renk alması kitaplarda da öyle yazar. Hatta anatomi kitabında gül pembesi diye deyim kullanır. Akıntın, kaşıntın varsa iltihap olabilir, bir kadın doğum uzmanına gitmelisin.

Sevgilim cinsel organımı küçük buldu

28 yaşındayım. Cinsel organım 17 santim. Kız arkadaşım sevişirken cinsel organımı küçük bulduğunu söyledi. Büyüğünü filmlerde görmüş. Ne dersiniz?

CEVAP

Değerli yavrum, ideal boy ve boyutlardasın. Dahası santimetreler fazla. Kilon da iyi, nasılsa ileride kilo alacaksın. Kız arkadaşın porno filmlerin gazına gelmiş, sanıyorum ki düş kırıklığına uğrayacak. Yeter ki sen düş kırıklığına uğrama, ölçüler mükemmel.

O akan şey nedir?

16 yaşındayım. Kızların elini bile tutsam meni gibi bir şey akıyor. Acaba bunun nedeni nedir? Akan şey nedir?

CEVAP

Değerli okurum hiçbir şey değil. Halk arasında zevk suyu derler. Doğaldır, hiçbir zararı da yoktur. Zaten engellenemez de. Engellemeye de gerek yoktur. Yani bir tür senin sağlık işaretindir.

GÜNÜN SÖZÜ

Sık sık her şeyi bildiğini söyleyen kişi aşure gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder