Dr. Haydar Dümen Tek kişiyle yürümez
HABERİ PAYLAŞ

Tek kişiyle yürümez

Cinsellik iki kişinin arasında yaşanıyor. Her iki taraf ilişkiden zevk alıyor ve tatmin oluyorsa hayat yolunda gider. İstekler hep tek kişiden geliyor, diğeri kaçıyorsa, beklentiler farklıysa sorunlar bir süre sonra içinden çıkılmaz olur. Unutmayın, aşk iki kişiliktir, karşılıklı konuşun, sıkıntı bitsin.

Benimki eğri

Penisimdeki eğrilik ilişkiye girmeye engel olmuyor ama rahatsız hissediyorum. Partnerimin alay etmesinden korkuyorum. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, bu konuda uzman ürolog doktorlar var. Birkaç gün hastanede yatman yeterli. Ama düzeltmeye ihtiyaç var mı, yok mu olayına hekim görerek karar versin. Hafif eğriliklere ameliyat gerekmiyor.

Haberin Devamı

Sevgilim hamile mi?

21 yaşındayım. Geçen ay kız arkadaşımla korunmasız ilişkiye girdik. Dışarıya boşaldım. Sonraki ay adet gördü ama birkaç gün sonra iç çamaşırında kana benzer lekeler görmüş. Acaba hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, hamile de değil. O kan zardan değildi. Tamam mı delikanlım?

Neden sertleşmedi

21 yaşındayım. Kadınlara çok düşkünüm. Bir türlü kendime hakim olamıyorum. Hep geneleve gidiyorum. En son sertleşme olmadı, erken boşaldım. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, bu konularda bir heyecan, iki tedirginlik ‘Acaba yine mi sertleşmeyecek’ korkusu etkili oluyor. Kuşkusuz genelev koşullarında da ruhsal doyum sağlanmıyor. Yani yemeği çok kötü bir ortamda yemek başka. Aynı yemeği daha estetik bir sunumla, gözü gönlü doyuran bir yerde yemek başka. Yani burada midenin kalleşliği söz konusu değil. Hiçbir şeyin yok, tedirgin olma.

Başarısız oldum

18 yaşındayım. İlk cinsel ilişki denememde başarısız oldum. Partnerim bana kötü davrandı. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, birçok gencin başına gelen olay yaşamışsın ama yardıma ihtiyacın yok. Doğrusu olmuş. En iyisi unut gitsin. Aynı ortamlarda tekrar denemeye girmesen belki senin için daha iyi olur.

Beni terk etti

8 gün önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Benden kan gelmedi. Sevgilim “Seni doktora götüreceğim” diyor. Bakire çıkar mıyım? Daha önce kimseyle ilişkiye girmedim. Erkek arkadaşım beni terk etti. Ne olur yol gösterin.

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığın bozulmadı. Esnek olduğu için kan gelmedi. Doktora gittiğin zaman o da aynen bunları söyleyecek. Ancak erkek arkadaşını inandırmak için belge sunar gibi bir uzmandan rapor almak bana hiç hoş gelmedi. Onur kırıcı. Hayat senin, karar senin.

Canım yanar mı?

18 yaşında kızım, ilişkiye girmedim. Çevrede soracak kimse yok, sormaya utanıyorum. İlk ilişkide kızların canı yanar mı?

CEVAP

Yanar kızım, daha tam gelişmedin. Başka problemler bile olur. Bu ilk denemeler çok önemlidir. Zamanı gelmeli ve ruh olgunlaşmalı ki sonunda pişman olmayacağın bir ortamda bu ilişki gerçekleşirse hayat boyu hem cinselliğini hem kendi bedenini hem de aile şerefini korumuş olursun.

Mastürbasyonu azalttım

22 yaşındayım. 3 ay önce günde 4 kere mastürbasyon yapıyordum. Ama bu sıralar 2 günde bir yapmaya başladım. Kendimden şüphe ediyorum. Sizce bu kötü bir şey mi?

CEVAP

Değerli okurum, doğruyu bulmuşsun. İyiden şüphe ediyorsun. Günde 4 değil de 8 kere yapsaydın daha mı iyi olacaktı?

Haberin Devamı

Beni arzulamıyor

30 yaşındayım, nişanlıyım. Yeni tanıştığımızda haftada 1- 2 kez ilişkiye giriyorduk. İlk adımı hep ben atardım. Son birkaç aydır ilişkiye giremiyoruz. O hep kendini geri çekiyor. ‘Başım ağrıyor’, ‘Adet olacağım’ diyor. Arada ilişkiyi o başlatsın istiyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, önce onunla net konuş. Bu iş tek kişiyle yürümüyor, önce bunu aklında tut. Gelecek yıllarınızı konuş. Kendi kesin kırmızı çizgilerini anlat. İstersen, yapabilirsen evlilik sürecini biraz uzat. Sevgili nişanlının bu süre içinde rol yapmadığına inanırsan evlilik kararını pekiştirirsin. Ya da duruma olduğu gibi razı olursun. Belki de nişanlının evlilik konusunda bazı kararsızlıkları olabilir. Biraz zamana ihtiyacınız olduğunu düşünüyorum.

Büyütücü alsam mı?

18 yaşındayım. Cinsel sağlık ürünleri satan mağazalar var, bunlara güvenebilir miyiz? Büyütücü istiyorum. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, paran çoksa git fakire fukaraya, bir öğrenciye yardım et. En azından çamura, bataklığa atmamış olursun.

Çok kıskanç

20 yaşında kızım. 3 yıldır erkek arkadaşım var. Onunla ilişkiye girdim, çok pişmanım. Sürekli tartışıyoruz. Kıskançlığı beni delirtecek. İlk birleşmede kanama olmadı. Acaba zarım geride mi? Bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, kızlık zarın geride değil. Esnekti, kanamadı. Sen ruhunu kanatıyorsun. Yakında büyük yaralar açılacak ama onarılmayacak. Bu kadar kıskanç bir erkekle hayat paylaşılmaz, hayat zehir olur. İşin başındasın yeniden bir yol çiz kendine. Önünde çok uzun yılların var. Uyumsuz evliliklerin herkese zararı var. Bu varlara bir de mutsuzluk ve depresyonu katarsan hayat iki yanlı çekilmez olur. Bu bahçede de çiçekler yani çocuklar solup gider.

Yeterli mi?

24 yaşındayım. Penisimin sertleşmiş hali 9-10 santim. Evlenmeyi düşünüyorum ama evlendiğimde sorun yaşarım diye çekiniyorum. Mutlu olur muyum, ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin boyu evliliği sürdürecek yeterlilikte. Ameliyatla 1-2 santim daha uzatılabilir. Evlilik için yaşın bana göre biraz erken. Bu konuyu kafana takma. Birçok insan senin gibi.

BÖYLE SORU YOK!

Nasıl vazgeçiririm?

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşım ilişkiye girmek için ısrar ediyor. Cinselliği yaşamazsak onu bırakacağımdan korkuyormuş. Ben istemiyorum. Onu nasıl vazgeçiririm?

CEVAP

Sevgili yavrum, senin adam biraz evhamlı, daha çok planlı gibi geldi bana. Sağ gösterip sol vurma derler buna. Yani yön saptırma. Plan seni ikilemde bırakma. Bak, “Ben bırakırım” demiyor, “Garantiye al ki aşkımız kör topal gitsin, biterse de böyle bitsin” diyor.

Böylece sorumluluğu sana yüklüyor. Oh ne ala! Bak kızım, sakın yolundan şaşma. Dilenciye sadaka verir gibi ona buna bir şey verme. İleride mutluluk hayalini yitirme. “Benim erkek söz dinlemiyor” diyorsun. Olur mu? Bu işler böyledir, hafiften başlar sonra tutana aşk olsun. Sen de aç koynunu kuş konsun.

GÜNÜN SORULARI

4 haftadır yapmadım

Fazla mastürbasyon yaptığımı düşünüp ara verdim. Dört haftadır mastürbasyon yapmadım, cinsel ilişkiye de girmedim. Bunun bir yararı veya zararı olur mu?

CEVAP

Ne yararı var ne de zararı var değerli okurum. Fincan onu tutan elle bir ortak kararla idareli bir ilişkiye karar vermişler. İyi etmişsin. Koşma, acele etme. Fırtınayı melteme çevirmişsin hepsi güm güm davul gibi gümlüyor. Yalnız bir sorun var, gümlerken pırası yemeğini ve salatayı da unutma. Sonucu da bekleyeceğimi söylersem şaka yaptığımı sanmı. Mutlu günler. Çıkacak gürültüden sorunlu değilim.

Doymuyorum

19 yaşındayım. Günde 5 kez ilişkiye giriyorum ama yine de doymuyorum. Sizce bu normal mi?

CEVAP

Normal olmasına normal de, nerede olduğu anormal. Rüyada oluyorsa normal. Evde oluyorsa anormal. Hayalinde oluyorsa normal, iş yerinde profesyonellerle olursa anormal. Masrafı varsa, parayı alın terinle ödüyorsan, diyelim ki normal. Ana, baba parası ile ise anormal. Sözlü bir mastürbasyonsa ve fantezi diyorsan normal, yasak meyveden yiyorsan anormal. Seç seç al. Normal olsa ne yazar, anarmal olsa neye yarar.

GÜNÜN SÖZÜ

Canlılarda vahşi görülen eylemleri vahşete dönüştürenler sadece insanlardır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder