Dr. Haydar Dümen Uçurum büyümesin
HABERİ PAYLAŞ

Uçurum büyümesin

Uzun süreli flört eden çift evlendiğinde hayal kırıklığı yaşıyor. Çünkü yıllarca kafalarında büyüttükleri cinsellikten zevk almadıklarını fark ediyorlar. Beyin, neye alışırsa onu istiyor. Bu yüzden birbirinizi severken flörtün tadını kaçırıp aşkı yormayın. Evlenin ki aranızdaki uçurumlar büyümesin.

BÖYLE SORU YOK!

Kızı nasıl etkilerim?

Kızları nasıl etkileyebilirim veya konuştuğum kızı nasıl tahrik edebilirim?

CEVAP

E ahbap, etkileyeceksin de ne yapacaksın? Sinemaya mı götüreceksin, çay içmeye mi? Yoksa aklında daha hınzır fikirler mi dolaşıyor? Kızın ağabeyi, belalı amacası var mı? Etkiledin, aklın takıldı, kız da uyanık çıktı. İki arada bir derede ne yapacaksın? Gönlün diyor ki haha hihihi derken öpüverirsen erken. Başın göklere mi değecek? Sahi senin okulun var mı? İngilizce biliyor musun? Hadi kıza sevdiğini İngilizce söyleyiver. Kız da İngiliz konsolosunun oğlu sanıp sana güler yüz gösterebilir. Bir hafta izi silinmesin diye ağzını yüzünü yıkamaz, aklına geldikçe dudaklarını yoklarsın.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

7'yi gördüm

23 yaşındayım. Boşalmadan sonra Formula 1 yarışçıları gibi piste girip yarışa devam ediyorum. Geçen gece 7’yi gördük. Bu normal mi?

Değerli okurum, ganimetle nimeti karıştırmayalım. Seninkisi şimdilik ganimet. Kullan kullanabildiğin kadar. Bir gün mum ışığının dibi kararacak. Doğanın hesabı kitabı, adaleti ve insanoğlunun lehine işleyen kuralları vardır. Temelde üremek ve soyu devam ettirmek amaçtır. Neyse 7 olmuş, 8 olmuş, sen biraz göbek at. Müziğin doğanın enstrümanlarından gelecek. O da bizim elimizde değil.

Mastürbasyon daha iyi

26 yaşında kadınım, eşim de 24 yaşında. 8 yıldır birlikteyiz, 3 yıldır evliyiz. Şimdi orgazm olamıyorum. İkimiz de mastürbasyonu seviyoruz. Eşim erken boşalıyor, ne yapabiliriz?

Sevgili okurum, ilişkinizin cinsel kapasitesi bitmiş. Demek ki 18 yaşında bu işlere bulaşmışsın. Bir de bakmışsın ki hayalle gerçek farklı. 8 yıl az zaman değil. Senin yeni evlenme yaşın. Bugün evlenseydin yine aynı adamla mı evlenirdin? Yoksa iç dünyanın durumuna göre mi karar verirdin? Bir oyun oynuyorsunuz, bozulunca da 'Hocam imdat' diyorsunuz. Beni de iki arada bir derede bırakıyorsunuz.

Haberin Devamı

Çorap fetişisti miyim?

20 yaşındayım. Benim sorunum külotlu çopralar. Kadınların giydiği o çorapları görünce dayanamıyorum. Ben fetişist miyim?

CEVAP

Evet değerli okurum, sen çorap fetişistisin. Bu büyük bir sorun değil. Ya başka bir şey fetişisti olsaydın? O zaman iş tehlikeli olurdu. Zorlama, evlendiğinde çorap koleksiyonu yaparsın olur biter.

İstekli ama sıkılıyor

25 yaşındayım. Nişanlımla mesajlaşıyoruz. Sevişme ile ilgili çok istekli oluyor ama buluştuğumuz zaman sıkılıyor. Bir de evlendiğimiz gece sıkılıp kaçmaktan korkuyor. Acaba ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, nişanlın sözlü fantezilere alışmış. Cinsellikten korkuyor anladığım kadarıyla. Eğer gerçek cinselliğe alışana kadar onu kendine bağlamayı becerebilirsen evlenirsin. Ama kararlarında oynak, henüz daha cinsel kimliği oturmamış bir kızla hemen evliliğe adım atman bana göre erken. Genç kızların çoğu ürkek kedi gibidir. Cinsellikte de fazla üzerine gitmemen gerek. Şimdilik idare et, bekle.

Haberin Devamı

Neden kalınlaştı?

19 yaşındayım. Bir yıl önce penisim ince ve uzundu. Kız arkadaşımla ilişkiye girdikten sonra boyu kısaldı, kalınlaştı. Tekrar ilişkiye girmeye korkuyorum. Ya yeniden kısalırsa?

CEVAP

Değerli okurum, masrafsız işi hallettin. Uzun, ince bir yapı ancak bir yerleri kazıp bir şeyler çıkarmaya yarar. Biraz çaplı, güçlü malzemeler daha kullanışlıdır. Varsayalım evlisin. Senin organ bir yılda işe yaramaz hale geldi. 2 yıl sonra organ yerinde yok. Benim beynim iflas etti. Seninki kendi dengesini kurmuş, göz yanılgısına benziyor. Bu yanılgıya düşme diye sana uyarıda bulunuyorum. İkinci uyarım da ikide bir açıp açıp ona bakma. O kendi işini bilir, yolunu da bulur. Ama şimdilik yolunu bulmayan sen gibi gözüküyorsun. Çünkü yan yoldan ana yola erken sapmışsın.

Gerek duymuyorum

18 yaşındayım. Mastürbasyon yapma gereği duymadım. Arada yaptığımda da çok az da olsa zevk suyu geliyor, sperm yok. Bu sorun yaşatır mı?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyon yapma gereği duyman için hormonlarının çalışması gerekiyor. Ama bu gereği duymaman için ailevi ya da toplumsal baskı altında olman yani bu işe alışamaman söz konusu olabilir. Her iki durumda da hekim yardımına ihtiyacın var. Önce hormonal sistem gözden geçirilsin. Atalarımızın dediği gibi 'Delikanlı yaştasın'. Bu durum sosyal baskıdansa bu defa psikolojik destek al. Endokrinoloji bölümüne başvurduğunda gerçek bulunur.

İlişkiye girdi mi?

21 yaşındayım. Bir hafta önce kız arkadaşımla birlikte oldum. Adetinin son günüydü ama kanaması olmadı. İlişkiye girdiğimizde ilk başta acı hissediyordu. Aklıma kötü şeyler geliyor. Neden kanamadı? Yoksa daha önce biriyle mi birlikte oldu? Kızlığının daha önceden bozulup bozulmadığını nasıl anlayabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, önce aklına kızlık zarının esnek olduğu gelsin. Ondan sonra o kötüleri düşünmeye zamanın olsun. Çünkü kızla hemen nikah masasına oturmadığına göre, onun, senin cinsel geçmişini araştırmak ne kadar hakkı değilse, senin de kızın cinsel geçmişi üzerinde fikir yürütmek hakkın değil. Bir de yanlış hüküm yürütmeler var. Bunlar cehaletin ve bencilliğin ürünleridir. Birazcık mutluluğunu korumaya çalışsan.

Sevgilim korkuyor

24 yaşındayım. Sevgilimle birleşmelerimiz olmasa da sevişiyoruz. Ama bu bize yetmiyor. Ne yapmalıyız? Kız arkadaşım ilişkiden korkuyor. Bize yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, sevgilinle evleneceksen, yemek koklama gibi olayı fazla uzatmayın. Yani ortada canınızın çok çektiği bir yemek var. Onu yemek yerine, koklayıp geçiyorsunuz. Bu yemek koklama olayı kimi sevgililer arasında ortalama 3-4 yıl sürüyor. Böyle olunca evlendiklerinde "Herkes kaşığını eline alsın, buyrun sofraya" deniyor. Çoğu zaman "Bu yemeğin kokusu tadından daha iyi" deyip bir süre sonra kaşığı ellerinden bırakıyorlar. Arkası panik. Şimdi hem sevgi var hem ayrılamama var. En iyisi hemen evlenin, mutluluğu yakalayın.

Unutamıyorum

43 yaşında, evli kadınım. Genç kızken bir flörtüm olmuştu. Sonra başka biriyle evlendim. Ama son zamanlarda hep o aklımda. Onu unutamıyorum. Eşimden tat almaz oldum. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, kesinlikle psikiyatrik tedaviye ihtiyacın var. Takıntılı düşünceler gibi geldi bana. Bunun adı obsesyondur. Giderek artar. Kendinle mücadele etsen de sen çözemezsin. Profesyonel bir yardım alırsan rahat edersin. İpin ucu biraz kaçmışa benziyor. Düzenli ve huzurlu yaşam seni rahatlatır.

Gebe kalır mıyım?

Sevgilimle ilişkiye girdim ama kendisi dışarı boşalmıştı. Gebe kalma ihtimalim var mı?

CEVAP

Sevgili okurum, 1 hafta sonra mailini bekliyorum. Adetini göreceksin, üzülme.

Hamile mi?

Kız arkadaşımla adet dönemi bitince ilişkiye girdik. Vajinaya boşalmadım. Tekrar ilişkiye girdik. Kız içi rahat etsin diye ertesi gün hapı içti. 3-4 gündür midesi bulanıyor, başı dönüyor. Acaba sevgilim hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, 3-5 gün içinde bulantı ve benzeri bulgular ortaya çıkmaz. Olay psikolojik. Ama yüzde 100 gebe kaldı mı yoksa kalmadı mı sorusuna yüzde 99 kalmadı cevabı akla yakındır. Ama değerli yavrum, o yüzde 1'i de bilmiyoruz ki! Şimdilik rahat edin, beklemede kalın.

GÜNÜN SÖZÜ

Dürüstlük kristal bir bardakta dolu bir suyu taşımak gibidir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder