Dr. Haydar Dümen Ustalık için zaman gerekiyor
HABERİ PAYLAŞ

Ustalık için zaman gerekiyor

Erkekler ilk cinsel deneyimlerini genelevde yaşıyor. Çoğu kez sonu hüsran oluyor. Gencecik erkek güvenini kaybediyor. Beyler, korkuyu üzerinizden atın. Cinsellik uygun koşullarda, sevdiğinizle yaşandığında sorun çıkmaz.

Çok kötü geçti

20 yaşındayım. İlk cinsel denemem iyi geçmedi. Bu yüzden çok tedirginim. Acaba bu problemimi yenebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, tabii yenersin. Pek çok konuda olduğu gibi ilk denemeler yanıltıcı ve şaşırtıcı olur. Zamanla da usta olup çıkarsın. Aceleye gerek yok, önünde yıllar var. Tek sorun kendini sorgulama. “Ya başaramazsam?”, “Ya olmazsa?” dersen başaramamaya davetiye çıkarırsın.

Haberin Devamı

Çocuğumuz olmuyor

Yedi yıldır evliyim. Beş yaşında çocuğumuz var. İkinci çocuğu istiyoruz ama olmuyor. İlişkiye girince benim spermler eşimin vajinasından dışarı çıkıyor. Acaba neden?

CEVAP

Okurum, her kadından meni dışarı akar. İlk adetini gördüğü günden sayarak 14’üncü gün birleşme yapın. Birleşmeden sonra eşin 1 saat sırtüstü yatsın. Ayaklarının altına bir ya da iki yastık koyun. Üç ayın sonunda gebelik olmamışsa sen spermlerini saydır. Normal ise bir kere de kadınına baktır.

Pişman oluyorum

18 yaşında kızım. Sürekli mastürbasyon yapmak istiyor ama hep kendimi tutuyorum. Çünkü yaptıktan sonra çok pişman oluyorum. Uzun zamandır bir erkek arkadaşım yok ve kimseyle öpüşmüyorum. İstekli olmamım nedeni bu mudur?

CEVAP

Sevgili kızım, aynı yöntemine devam et. İhtiyacın yok. Yaptıklarından bir zarar görmen söz konusu değil. O erkek karşına çıktığı zaman seveceksin de, öpüşeceksin de, gerisini bilemem.

Erken boşalıyorum

18 yaşındayım ve ben çok erken boşalıyorum. Acaba neden?

CEVAP

Okurum, heyecan, acemilik, cinsel coşku. İstem dışı sinir sistemininde heyecanlarla yüklü olması. Evlendiğinde tedavi olacaksın. Şimdilik böyle idare etmeye çalış.

Güzel kadın görünce

19 yaşındayım, cinsel ilişkiye girmedim. Tüm kadınlara ilgi duyuyorum. Güzel bir kadın görünce ereksiyon oluyorum. Bu durumdan rahatsızım. Bir kez ilişkiye girmeyi denedik ama kız penisimi tutunca boşaldım. Ne yapmam gerekiyor?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, yapılacak bir şey yok. Her şey zaman içindeki şartlanmalarına bağlı. Heyecanın azalacak. Boşalmalar doğru sürelerde olacak. Ama bu hedefe varmanın geçiş yolu kızlarla arkadaşlık ilişkilerini kurmayı öğrenmen. Onlarla birlikte cinsellik olmadan konuşman, dostluk kurman ve flört etmen geleceğin için çok önemli. Önünde daha çok uzun yılların var, dert etme.

İstemiyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürekli ilişkiye giriyoruz. Ama ben artık istemiyorum. Gerçekten soğuyorum. Bunun sebebi ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, sebebi erken çıktığın bir yolda dış dünya ile iç dünyanın dengelerini kuramaman. İleride her şey senin istediğin gibi olacak. Ortada bir sorun yok. İstersen kız arkadaşına bir veda öpücüğü konduruver, daha da üstüne gitme.

Çok kanadı

Birkaç gün önce kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Bir gün önce adeti bitmişti. İlişkiden sonra kanama oldu, 12 saat sürdü. Sizce kızlık zarı bozulmuş olabilir mi? Başka başkasıyla evlenirse tekrar kanar mı? Çok korkuyor.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, sürtünmenin derecesini bilmiyorum ama uzun süreli kanama adet kanamasının devamı gibi geliyor bana. Evlendiğinde kanamazsa? Burada senin rolün ve sorumluluk payın ne? Gel biraz da bunları düşünelim.

Kan geliyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşım 18 yaşında. İlişkiye girdik, kan geldi. Üç gün sonra yine birlikte olduk. Bu kez kan gelmedi. Yine kan gelir diye korkuyoruz. Ne yapalım?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı kanadı.

Biraz büyüktü

23 yaşında kızım, 2 yıllık bir birlikteliğim var. Onunla ilişkiye girdim. Sevgilimin penisi biraz büyük. İlişki başlayınca sanki kötürüm oldum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, ilki bu. Acemilik olur, korku olur, heyecan olur, çarpıntı olur. Ayrıca duyduklarının sendeki yarattığı olumsuzluklar ve psikolojik sorumluluklar var. Tümü yan yana gelince kasılmayıp da ne yapacaktın? Zamana bırak yavrum, yerli yersiz denemeler yapma.

Seks konuşuyoruz

Kız arkadaşımla telefonda seks konuşuyoruz. Bu geleceğe dönük planlarımızı olumsuz etkiler mi?

CEVAP

Okurum, gelecek planlarını olumsuz etkilemez ama ateşli konuşmalara ne gerek var? Havadan sudan, memleketin durumundan konuşun. Konuşmak güzel şeydir, akla da yön verir. Estetik, şiirsel tatlı olursa Haydar Hocanız da buna izin verir.

Midesi bulanıyormuş

18 yaşındayım. Bir ay önce kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. İç çamaşırlar üstümüzdeydi. Ben boşaldım, kızın çamaşırına sperm damladı. Midesi bulanıyormuş. Acaba gebe kalır mı?

CEVAP

Okurum, psikolojik, kız gebe değil.

Saçlarım dökülüyor

20 yaşındayım, 1 yıldır her gün mastürbasyon yapıyorum. Saçlarım dökülüyor. Acaba mastürbasyonla ilgili mi?

CEVAP

Okurum, şimdilik gün aşırı mastürbasyona devam et. Bir yıl sonra haftada üçe, 3 yıl sonra da haftada bire indir. Keyfine bak yani ruh sağlığını bozma.

BÖYLE SORU YOK!

Karımla aram bozulacak

İki yıllık evliyim. 25 yaşındayım ve erken boşalıyorum. Bir kereden fazla ilişkiye giremiyorum. Girince çok uzun sürüyor. Bu nedenle eşimle aramın bozulmasından korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Canım oğlum, hayat alelade yaşanamayacak kadar değerli. Empati yeteği, hayatımıza doğru ve sağlıklı bir yön vermemiz için gerekir. Sen kendini güzel eşinin yerine koy. Her gün yatağa “bu gece, o gece” düşüncesiyle giriyor. Daha kanı bile ısınmadan kadıncağızın olay apar topar bitiyor. Sinir bozucu. Ancak çözümsüz değil. Erken boşalma sorunu olan erkeklerimizin “ne yapmalıyım?” diye sorması beni çok şaşırtıyor. Okurlarım, bu sorundan şikayetçiyseniz kendinizi doktorlarımızın eline bırakın. Şunu unutmayın; hiçbir bitki, iksir ya da evde oturup yakınmak sorununuzu ortadan kaldırmaz.

GÜNÜN SORULARI

Kendimize engel olamıyoruz

Kız arkadaşım uzakta yaşıyor. Bir araya geldiğimiz zaman bir hafta boyunca günde en az 4 kez birlikte oluyoruz. Kendimize engel olamıyoruz. Sizce zararı var mı?

Aklını biraz yitirmiş, serin sularda kendini kaybetmiş oğlum. Hayal dünyanda mutluluğu bulmuşsun. ‘Beş yıldız on numara’ düşler içindesin. Ama bir noktayı hep unutuyorsunuz. Onu da ben söyleyeyim: “Off” dedirtiyorsunuz. Sonrası malum; uygarlık ve bilim alanında bizim gençler tüy diksin. Bunlar şöyle bir yanda dursun gelelim soruna. Zarar var mı, yok mu boyutlarını ben hesaplayamıyorum. Çünkü hesap makinem bozuldu, kullanamıyorum. İyi ki de bozuldu çünkü bu hayallerin sonu yoktu.

Benimkini nasıl küçültürüm?

19 yaşındayım penisim aşırı derecede kalın ve büyük, nasıl küçültebilirim?

Değerli oğlum, hatta bence sana kof dev diyelim, çünkü üzüldüm sana. ‘ Neyse yapı, işte bu kadar sapı’ durumuna katlanmak zorunda erkekler. Yapılacak hiçbir şey yok. Kendi yapına uygun olan kızları seçeceksin. At senin, avrat senin idareli kullanmasını bileceksin. Yavrum, ne kadar inanmaya çalışsam da ben yine sana: “Atma oğlum, oğlum” demek isterim.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl, zevke düşünce çeşitli belalar başa üşüşür. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder