Dr. Haydar Dümen Uygun zamanı yakalayın
HABERİ PAYLAŞ

Uygun zamanı yakalayın

Haberin Devamı

Yemek yemek, su içmek, uyumak gibi cinsellik de ihtiyaç. Mutlu, doyurucu ilişki için karşılıklı isteklere kulak vermek ve en önemlisi her iki taraf için doğru zamanı bulmak şart. Eşinizi tanımak, onu keşfetmek, uygun anı yakalamak için çaba harcayın. Mutluluk sizi bulur...

BÖYLE SORU YOK!

Kızlara yakınlaşamıyorum

28 yaşındayım. Daha önce hiç sevgilim olmadı. Çekingenim kızlara yaklaşamıyorum. Yol gösterin. RUMUZ: ÇARESİZ GENÇ

CEVAP

Değerli okurum, ‘Erkekler kızların kendi hakkındaki düşüncelerini bilselerdi 10 kat daha cüretkar olurlardı.’ Yabana atılmaz bir yorum. Ama bu böyledir diye kadına, kıza saldırmak da olmaz. Kısa fıkramız buna benziyor. Kızla, erkek otururlarken kız “Ne düşünüyorsun?” diye sorar. Erkek “Senin düşündüğün şeyi” diye cevap verince Kız “Terbiyesiz” der.

Bu işler böyledir. ‘Atı alan Üsküdar’ı geçer’ de önemli olan attan düşmemektir. Tatlı dil her kapıyı açarsa da cep delik, cepken delik olursa tatlı dil çadırın kapısını bile açamaz. Değerli okurum, vakit nakittir derler. Ama senin nakit sermayeden kaybetme aşamasına gelmiş. 10 yıl sonra mailini bekliyorum, o zaman seninle sohbet etmek istiyorum.

Bayılacak gibi oluyorum

Bazen mastürbasyon sonrası kendimi bayılacak gibi hissediyorum. Başım dönüyor, soluk soluğa kalıyorum. Altında bir sorun var mı yoksa psikolojik mi?

CEVAP

Değerli okurum, şair Nedim ‘Kız oğlan nâzı nâzın, şehlevend avâzı avâzın /Belâsın, ben de bilmem, kız mısın oğlan mısın kâfir’ diye seslenir sevgilisine. Senin erkek olduğunu, derin bilgilerimden, bunca yıllık tecrübelerimden anladım. Mastürbasyondan sonra bayılacak gibi olmanı ise anlayamadım. Bu durum daha çok kızlarda olur gibi geldi bana.

Gelelim doktorluğa; yemek üzerine ve sıcak banyoda mastürbasyon yapma. Sarsıcı hayallere kapılma. Yaptığın şeyin çok büyük bir şey olduğunu düşünme. Hayallerini frenle. Frenleyemezsen, hayal odanın ciddi ya da üzücü anılarından birisi kapını çalıverirsin. Sakın içeri alıp misafir etme, sık gelmesin!!! Her gelişinde “Şimdi meşgulüm” de. Bu bir, iki soluk sana enerjini kazandıracak oluk oluk!!!

Cinsel isteğim çok, dikkatim dağınık

20 yaşındayım, 2-3 günde bir günde 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Biraz asosyalim. İş yerinde projelerim var. Cinsel isteğim çok, dikkatim dağılıyor. Sevgilimle gezip birlikte olurken beynimin salgıladığı hormonları ilaç ile salgılatmak mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, beslenme uzmanları haykırıyor “Doğal doğal” diyorlar. Ben devam ediyorum, günde 3 öğün yemek doğal ama 5 öğün doğal değil. Günde 8 saat uyku, 1 saat yürüyüş, bol hareket, 2-3 çay ya da kahve doğal. Sigara, alkol, mutluluk hapları doğal değil.

Senin yaşında haftada 2-3 mastürbasyon olabilir. Ama her gün doğal değil. Kız arkadaşını seviyorsan doğal, onun yanında mutlu oluyorsan doğal işine gücüne, toplumsal ilişkilerine zarar veriyorsan, asosyal yapını sosyalleştiremezsen bunlar doğal değil. Fazla hayalperest olduğunu sanıyorum. Dikkat: Proje üretiyorum derken kendini tüketirsin. Hayatımızda her şeyin yeri var, bunu unutmayasın.

Kendime söz veriyorum

17 yaşındayım. Günde 5 kere mastürbasyon yapıyorum. Her seferinde kendime söz veriyor ama yine dayanamıyorum ve yapıyorum. Bana bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, günde 5 mastürbasyon sözündeki 5’e kafam takıldı. Niye 4 ya da 6 değil?. Değerli okurum, 5’i önce 3’e indir. 3 erkeklik simgesidir. Daha sonra 1’e indir. Bu konuda her şey bir tanedir. Ve sonra da günde değil de haftada 1-2 yap.

Yeni evliyiz ama ilişkiyi istemiyorum

27 yaşındayım. 1 ay önce evlendim. Eşim 24 yaşında ve ilk kez benimle ilişkiye girdi. Ama vajinası çok geniş. Yeni evli olduğumuz halde eşimle ilişkiye girmek istemiyorum. Hocam ne yapmak gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, bazı kadınlarda cinsel organın dokusu esnektir. Vajina doğum için programlandığında böyle sorunlar yaşanabilir. Vajina estetik cerrahi yöntemlerle daraltılabiliyor. Böylece sorun ortadan kalkar.

Ya aldatılırsam?

23 yaşındayım. Penisim 7-8 santim. Bu çok moralimi bozuyor. Yakında evleneceğim. Karımı tatmin edemez, aldatılırsam diye endişeliyim. Bakireliği bozmaya yeterli midir?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin ereksiyon halinin ölçüsünü söylemiyorsun gibi geldi bana. Eğer şişmansan, kasıklarında biriken yağlar penisi birkaç santim yutar, görüntüyü küçültebilir. Senden ricam, penisin sertleşmiş boyunu cetveli o kasık yağlarının üzerine bastırarak ölç. Tam ölçümü tekrar yaz ki, bütün korkularından seni kurtarayım.

Mastürbasyondan zevk almıyorum

Benim sorunum mastürbasyon yapmaktan zevk almamak. Kız arkadaşlarıma çok ilgi duyuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, atalarımız ‘Yüce Mevlam neylerse iyi eyler’ derler. Ben de diyorum ki, doğa ona eğer isyan bayrağını çektirmezsek ne yaparsa iyi yapar. Doğa senin önüne çok güzel bir harita koymuş, karşı cinse yönlen diyor. Sen flört ve arkadaşlık kurabilirsin, cinsel doyumların için de risksiz olabilecek fırsatları zamanı gelince değerlendirirsin.

Zamanı tutturamıyoruz

26 yaşında kadınım, 2 yıllık evliyim. Eşim sabahları çok istekli oluyor ama ben olmuyorum. Ben de akşamları birlikte olmak istiyorum. Kocam “Çok yorgunum” diyor. Artık ilişkiye giremez olduk. Bir türlü zamanı tutturamıyoruz. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, nasıl uyku zamanı, yemek zamanı gibi zaman dilimleri varsa seksin de kişiden kişiye değişen dilimleri vardır. Erken uyuyan kadın için gece seks işkencedir. Uyandığında canlı olmayan erkek ve kadınlar için de sabah eziyete dönüşür. Birbirinize anlayış gösterin ve ortayı bulmaya çalışın.

Kız ilişkiye girmek ister gibi

18 yaşındayım, kız arkadaşım bana çok yakın davranıyor. Sanki ilişkiye girmek istiyor gibi. Sizce doğru mu düşünüyorum?

CEVAP

Değerli yavrum, kızın öyle düşündüğünü ben sanmıyorum. Kız seninle yan yana olmak, elini tutmak, parklarda yürümek istiyor. Bundan adım gibi eminim. Yine eminim ki, seninle seks yapmayı düşünmüyor. Onu sen düşünüyorsun. Sakın sen de düşünme.

İlk gece zorlu geçti sertleşmede sıkıntı var

25 yaşındayım. 5 ay önce evlendim. Evlenmeden önce penisimde gayet normal bir ölçüdeydi. Sertliğini ve işlevini koruyordu. Evliliğin ilk gecelerinde biraz zorlanma oldu. Şimdi sertleşme problemiyle karşı karşıya kaldım. Eşimle aram bozulursa? Ne yapayım?
CEVAP

Değerli okurum, herhangi bir sorunun yok, dert edinme. Evliliğin geçiş döneminde böyle şeyler yaşanabilir. Atı kamçılar gibi bu konuda kullanılan, herkesin bildiği o malum ilaçlardan birleşmeden 1 saat önce, 1 tane alırsan, o sorun ortadan kalkar. Bir süre sonra sonra sistem kendi kendini düzene sokar.

Fazla mastürbasyonun zararı var mı?

20 yaşındayım. Günde 4-5 kere mastürbasyon yapıyorum. Fazla mastürbasyon yapmanın sağlığıma bir zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, sandığın gibi olumsuz etkisi olmaz. Ancak düşünmediğin gibi olumsuz etkisi olur. O da şu: Her seferinde iradane hakim olamadığından komplekse kapılabilirsin. Bu kompleks kendine güven duygunu zedeler, suçluluk duygusuna da kapılabilirsin. Ortadan bir yol izle.

Kendimi zor tutuyorum

20 yaşındayım, penisim biraz büyük. İlişkiye girmek istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum. Birine zarar veririm diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, nasıl yapacağım gibi kuşkuları kafandan at, birleştiğin partnerine de öyle sandığın gibi bir zarar vermeyeceksin.

GÜNÜN SÖZÜ

Bir doğru için yalan söylediğinde o söz belki senin hayatını kurtarabilir ama yaşam boyu yakanda bir rozet gibi kalır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder