Dr. Haydar Dümen Üzerinize düşeni yapın
HABERİ PAYLAŞ

Üzerinize düşeni yapın

Pek çok kadın, ‘Eşimle mutluyum ama kocam yorgunluğunu bahane ederek beni reddediyor’ diye dert yanıyor. Hanımlar, eşinizi zorlayarak cinsellik yaşanmaz. Üzerinize düşeni yapın. Erkeğin ilgisini çekin, güzel giyinin, bakımlı olun ki cinsel hayatınız renklensin ve mutlu sizi bulsun.

BÖYLE SORU YOK!

Kocam cinsellikten soğur mu?

27 yaşındayım, 9 yıllık evli kadınım. Günde 3 defa beraber oluyoruz. Ben bıkıyorum, karnıma ağrılar giriyor. Eşimi cinsellikte nasıl soğuturum? Beraber olmadığımızda evde tartışma çıkıyor. Ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Azgın bir adama düşmüşsün kızım. Seni bir eş, hayat arkadaşı gibi görmüyor. İnişte, çıkışta kendi keyfinin tezgahında kullanmak istiyor. Aynen aynı yemek, aynı tabak, aynı tas gibi. Espri ve renk yok. Bu işin sonu çıkmaz sokağa gider. Zaten tadı tuzu kalmamış, dönme dolapta gibisiniz. Bencil kimlik bu engeli nasıl aşacak bilemem. Ortalama 50 yıl var gibi önünüzde. Boyu boyuna, huyu huyuna duası budur işte. Konuş kocanla, bir orta yol bulun, hayat böyle geçmez.

GÜNÜN SORULARI

29 yaşındayım. Bazen her gün, bazen haftada 3 gün mastürbasyon yapıyorum. Penisim sertleşmiyor. Haftada 1 yapsam eskisi gibi olur mu?

Değerli okurum, bazı organlar sahibiyle ortaklık yaparlar. Bazıları boykot ilan eder, bazıları söz dinlemez, arsızlaşır. Mastürbasyon yaşı 15’te başlamış ise 15 yıl mastürbasyonla oyalanmış, ona şartlanmışsın. Şartlanma seni tutsak almış. İşte korkulan budur. Kapat gözünü mastürbasyon, aç gözünü mastürbasyon. Sorun şartlanma olduğuna göre yeni bir hoca gerekli. Ben hocaya danıştım. Önce 15’te 1’e sonra ayda 1’e, ardından mevsiminde 1’e düşüversin dedi.

İnce diye çekiniyorum

22 yaşındayım. 66 kiloyum, 1.84 boyundayım. Penisim ince ve ilişkiden çekiniyorum. Spora başladım. Kilo alsam kalınlaşır mı?

Değerli okurum, penisin inceliği dert değil. Boyunla huyun arasında uyum sağlamak senin elinde. İlişkiye girme zamanı. 1 yıl antrenman dönemi geçirip birini buldun. Düğün dernek zaten 2 yıl sürer, etti 3 yıl. Filinta gibisin, bir de buna 5-6 kilo eklersen kızların gözleri üzerinden ayrılmaz. Olmayacak hayallerle kendini üzeceğine eksiğini tamamla, çıkış yolları bul. Uğraşırsan kendini film artisti gibi yaparsın değil mi?

Haberin Devamı

Karşı koyamıyorum

20 yaşında kızım ve 2 yıldır erkek arkadaşım var. Öpüşmeye başladığımızda onu istiyor ve karşı koyamıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bildiğin yolda devam. Söylediklerinin bir adım öteye geçerse korkuların gerçekleşebilir. Ama bu söylediklerinden korktuğun anlamda bir sorun yaşamayacaksın. Bunu da böyle bil.

Küçükmüş

19 yaşındayım. Kız arkadaşlarımla ilişkiye girmek istedim, beni reddetti. Çünkü cinsel organım kısaymış. Benim penisimi uzatmam gerekiyor? Acaba ne yapmalıyım?

CEVAP

Hiçbir şey yapman gerekmez okurum. Kıza söyle, istediği birini bulsun. Seni de üzüp yormasın. Penisin bana göre normaldir. Ona yetmiyorsa sen ne yapabilirsin?

Nasıl engel olurum?

19 yaşındayım, sekse çok düşkünüm. Günde en az 2 kere mastürbasyon yapıyorum. Haftada bu sayı 15-20 arasında değişiyor. Acaba buna nasıl engel olabilirim?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, önce iradeli ve akıllı ol. Aklına gelince odayı terk et. Dışarı çık. Aileden birinin yanına git. Yapılacak iş varsa, onları yap. Birileriyle ciddi konulardan konuş. Kafanı o konudan uzaklaştır, bu şimdilik seni kurtarır.

Kafam çok karışık

23 yaşındayım. 7 yıldır ilişkim var. Her fırsatta ilişkiye giriyoruz. Artık eskisi kadar zevk almıyorum. Vajinası çok genişledi, ondan olabilir mi? Ayrılmak da istemiyorum. Kafam çok karışık, ters giden şey nedir?

CEVAP

Değerli okurum, ters giden şey çok erken başlamanız. Ruh olgunlaşmadan, ne istediğini bilmeden heyecan dalgasına kapıldı, karaya vurdu. Vajinası genişmiş. Kim genişletti? Bu hesaba göre sen. Kim suçlu? Sana göre kız. Yani suçlu değil de kusurlu. Oldu mu ya? Delikanlılığa uydu mu? Bir tek dert buysa ileride doğumdan sonra daraltırsınız. Ama kızı terk ettiğinde bir de onun ne duruma düşeceğini düşün.

Kocam hep yorgun

Eşimle 3 yıl önce evlendik. Ben eşimi her gün arzuluyorum ama bazen yorgun olduğunu söyleyip beni geçiştiriyor. İlişkiden ikimiz de çok zevk alıyoruz. Ama beni reddettiği zaman üzülüyorum. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Sevgili okurum, kadınlar, erkekleri bitmek tükenmez enerji küpü sanıyor. Aç musluğu bardak bardak iç, kapat. Ertesi gün yine aynı şey. Kadınlar tükenmez enerjiye sahiptir. Ama erkek için bu olay bazen karabasana dönüşür. Çünkü onun söz dinlemeyen, parmak kadar bir organı var. Erkeğin üzerine çok gidersen onu kendiyle hesaplaşmaya itersin. Bir yandan senin isteklerine cevap veremiyor gibi bir komplekse kapılır. Güzel kızım, şunu haftada 3’e indirseniz. İyi bir ritimdir. Sen biraz kendine bak, bakımlı ol, hoşgörülü davran ki eşin de sana ilgi göstersin.

Benimki çok hareketsiz

18 yaşındayım. Bir aydır penisim hareketsiz ve halsiz. Sanki uzun bir tatile çıkmış gibi. Arada bir hareket ediyor ama hemen yerine dönüyor. Bu duruma üzülüyorum. Ne yapsam düzelir?

CEVAP

Değerli okurum, hasta değilsin ki tedavi olasın. Onu rahat bırak. Kuşkulu bakışlarını ve sürekli denetimini üstünden kaldır. Organik olarak anlattıkların bir sorun değil ve yaratmayacak da. Zaman içerisinde her şey yoluna girecek. Sadece psikolojini yorma ve dengeli tut.

Gebe mi?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, iç çamaşırı vardı. Ben boşalmadım. İlişki sonrası kız çamaşırında kan olduğunu söyledi. Doktora gitti, “Yüzde 50 kızsın” demiş. Son günlerde sevgilimde hamilelik belirtileri var. Canı bir şeyler istiyor ve karnı normale göre şiş. Bana bir yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşın gebe değil. Psikolojik gebelik sendromu yaşıyor. Kız olduğunu zaten doktor arkadaş söylemiş. Ortada fol yok, yumurta yok. Kızın da iştahı açılmış. Ama bu iştah ona sorun yaratır. Kilosuna 5-10 kilo eklerse daha sonrası için hem sen hem de o türbülansa girmiş uçak gibi sarsıntılı anlar yaşayabilirsiniz. Umarım, uçağınız düşmeden bu sarsıntıdan kurtulabilirsiniz. Ama şu anda bir tehlike yok. Olumlu şeyler düşünün ve yaşayın.

Eşim isteksiz

Beş yıllık evliyim. Eşimle ilk 6-7 ay haftada en az 4 kez ilişkiye giriyorduk. Son 3-4 aydır çok isteksiz. Haftada bir kez bile ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, olmaz ki. Şöyle bir süre kadını rahat bırak. Haftada 1’e razı ol. Ama kadınının seni istemesi için duygularını kadının üzerine düşmeden, ilgini onun özgürlük haklarını yok etmeden göster. Ona sadece cinsel değil, insan olarak sevildiğinin güvencesini ver. Onu yücelt. Etine göz diken biri olmadığını kanıtla. Sanırım 6 ay, 1 yıl içinde yavaş yavaş ritm kazanabilirsiniz. Bu ritim haftada 2-3 olmalı.

Bu kez kan geldi

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla daha önce 2 kez ilişkiye girmeme rağmen 3’üncü sefer benden kan geldi. Bu büyük bir sorun mu? Sağlığım için bir sorun yaratır mı?

CEVAP

Sevgili kızım, anlaşılıyor ki kızlık zarı sanırım sana veda etti (Ama bu kesin değil.) Evrensel değerlerle düşünürsek cinsel birleşmenin yolu açılacağından sağlık açısından zarar değil diye yorumlanabilir. Çünkü doğa sizden çocuk bekliyor. Bu delikanlı ile evlenirsen zaten her şey kökten çözülür. Evlenmeyecekseniz bu işi uzatma, senin zamanına yazık ama başkalarıyla da deneme yapmaya kalkma.

GÜNÜN SÖZÜ

Tebessüm güzelliğin ruhudur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder