Dr. Haydar Dümen Yürek ve akıl birleşirse
HABERİ PAYLAŞ

Yürek ve akıl birleşirse

İlişkide yürek ve akıl birleşirse mutluluk kapınızı çalar. Çünkü sadece sevmek işe yaramaz. Karşınızdaki kişinin sizinle bir ömür geçirmeyi istemesi, sorumluluk paylaşmayı göze alması, cinselliği yaşamak istemesi gerekir. Bunun için ilişkiye başlarken duygularınızı tartın, aklınızı kullanın.

Başka kızlara gider mi?

7 aydır erkek arkadaşım var. O daha önceki kız arkadaşlarıyla birlikte oldu. Ben cinselliğe izin vermiyorum. Ama bu yüzden başkalarına gidecek diye korkuyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Haberin Devamı

Sevgili okurum, girmişsin sıraya. Gişe önüne geldiğinde senin de biletin kesilecek, klasik ama o filmi sen de izleyeceksin. Filmde dram hakim. Ama başı kahkahalı, övgülü. Bunlar filme konsantre olma sahneleri. Sonunda kemiklerine işlemiş dram başlayacak. İşte hayatının filmi bu. Sevgiline istediğini versen, ayaklarına kapansan, gidecek olan evlensen de, köle olsan da gider. ‘Alışmış kudurmuştan beter’ sözü burada da geçer. Gitmeyen ise, elimdeki şu helvayı nasıl kıvamına getireceğim diye ter döker.

GÜNÜN SORULARI

Aklım ilişkide 24 yaşındayım. Sürekli mastürbasyon yapma isteğim var. 3 kere üst üste yapıyorum yine de aklım sürekli cinsellikte. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Ne yapacaksın değerli okurum? Mastürbayon saplantısına fena halde yakalanmışsın. Bu kadar çok mastürbasyon seni psikolojik olarak adeta tutsak etmiş. Yaşın ise çiftçilerin beklediği yaz yağmuru gibi. Sabır tedavinin birinci kuralıdır. Mastürbasyonu haftada 2’ye indir. Acele etme, organ da hayat da senin, bak keyfine.

Yukarıda duruyor

29 yaşındayım. Cinsel organım deriden dolayı yukarıya doğru duruyor. Sanırım sünnet hatası ilişkilerimde zorlanıyorum, tedavisi mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, bu konu ile ilgili uzman hekim olan bir ürolog meslektaşımızla konuş. Sünnet hatası olacağını sanmıyorum. Ayrıca diyelim ki sünnet hatası, düzelttireceğim derken daha büyük yanlışa gidilmesin. Operasyon bir tür piyango gibidir.

Ola ki iyi olur ya da daha sevimsiz bir hal alabilir. Şimdilik böyle devam et. Evlendikten sonra eşinin onayıyla operasyona hekim karar versin. Senin için rahat etsin. Hekim de estetik cerrahide deneyimli biri olsun.

Haberin Devamı

Evliliğim kurtulsun

26 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. Kocamla aynı yatağı paylaşıyoruz ama ilişkiye girmiyoruz, kendine dokundurtmuyor. Konuşmuyor, evin içinde bile mesaj atarak istediğini söylüyor. Ayrılmak istedim, kabul etmedi. Evliliğimi kurtarmak istiyorum. 6 aydır psikiyatriste gidiyorum. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, zor bir bilmece. Sanki, erkeğin cinsel tercihleri farklı gibi. Ya da erkeğin çözemediği, paniklediği bir sorunu var. Doktora da gitmiyor, sana da açılmıyor. Psikiyatrik tedaviye sen değil, eşin gidecek. Merak ettiğim bu kadar çıkmaza saplanmış bir evlilikte neyi kurtarmaya çalışıyorsun?

Vajina kapalıymış

21 yaşında kadınım, hiç adet görmedim. Eşimle ilişkiye giremiyorum. Evlenmeden 2 yıl ilaç tedavisi gördüm, sonuç alamadım. Son gittiğim doktor vajinamın kapalı olduğunu, ameliyatla açılıp adet görebileceğimi söyledi. Hormon testi yaptırdım, her şey normal. Ameliyattan sonra ilişkiye girdik ama bir süre sonra vajina tekrar kapandı ve ben yine adet göremiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, adet görme konusu benim uzmanlık alanımın dışında. Ama vajina açıldı ya da kapandı bilime yani tıbba ve akla aykırı. Cinsel birleşme yaptığına göre doktor bu yolu açmış demektir. Yapılan ameliyat sonrası yara büzüşmesi olduğunu sanıyorum. Karamsarlığa kapılma.

Nasıl yaklaşayım?

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla cinsel sorunum var. Ona yakınlık gösteriyorum ama o benden kaçıyor. Kalbini kırmaktan çok korkuyorum. Nasıl yaklaşmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, kalbini kırmamakla yarı yolu almışsın. Öyle olmasaydı şimdiye kadar kaçardı. Ona gözlerinin güzelliğinden söz et. Saçlarının kendisine çok yakıştığından bahset. Bunları zaman zaman nokta atışları biçiminde söyle. Kıza “Bu ellerle ne kadar güzel yemekler, el işleri yapıyorsundur ya da keşke müzik aleti çalsan” de. Senin dikkatini o değerlendirir. Burada sana 2 ay gerekir. Üç ayın sonunda elini tutabilirsen şanslısın, sakın ola ki seksi düşünme, uygulamaya kalkma.

Çocuk olur mu?

24 yaşındayım. 29 yaşında bir kadınla ilişkim var. Kendime hakim olamadım ve ilişkiye girdik. İlişkide içine boşaldım, acaba çocuk olur mu? Çocuk olmaması için ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, çocuk olabilir de, olmayabilir de. Burada bir bilen büyüğümüzün sözleri gibi bir söz edeceğim; ‘Olmuşsa olmuştur, olmamışsa olmamıştır.’ Beklersiniz, kadın adet görmezse bu bir gebelik sinyalidir. Ne yapılacaksa ondan sonra yapılır.

Yırtık büyür mü?

23 yaşındayım. Evlenmeyi düşündüğüm bir kız arkadaşım var. Bazı şeyler yaşanıyor. Doktor, arkadaşımın kızlık zarında küçük bir yırtık olduğunu söyledi. Bu yırtık sorun yaratır, kendi kendine büyür mü? 2 gün oldu, kanama var. Bu yırtığı diktirebilir miyiz?

CEVAP

Değerli yavrum, ne olur mantıklı, akıllı olun. Evlenecekseniz kime karşı kızlık zarını diktireceksiniz? Orada bir çatlak veya zedelenme olmuşsa onu şeytanlar mı yaptı? Tanığı da, kanıtı da sizsiniz. Yüreğinizle aklınız bir yerde tokalaşsın artık. Bu nedenle ufak kanamalar olmuşsa ne olacak? İlk birleşmede kanama olmamışsa ne olacak? Sen, ‘Sevgilim en az 50 yıl kahrımı çekebilir mi?’, ‘Ben ondan bıkıp başka kadınlara bakar mıyım?’, ‘Bana sadece sekste değil, yaşamın öteki bölümlerinde de mutluluk ve huzur verir mi?’ Hadi biraz bunlara bakalım. Ortada fol yok, yumurta yok.

Sevmek yetmiyormuş

22 yaşında kızım, 3 yıldır erkek arkadaşım var. Onunla cinsellik yüzünden sürekli kavga ediyoruz. Sevgilim “Sadece birbirimizi sevmek yetmiyor. Ben cinselliği yaşamak istiyorum. Herkes yapıyor” diyor ve kızlığımı bozmayacağını söylüyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Sevgili okurum, ben ne yapacağını biliyorum. Bu yaz-boz tahtasıyla aksayan ilişki uzun vadeli umut vermedi bana. Evcilik oynar gibi hem ayrılamama hem de geçinememe söz konusu. Sıra geldi, son kartın açılmasına. Arkadaşın bir süre yani bu ilişkiden bıkana kadar sular durulacak.

Ardından arkadaşının içinde yeni kıpırtılar başlayacak “Hadi sonuna kadar gidelim” diyecek. Sen bir yere kadar dayanırsın. Bu da bir süre gidecek, sonunu kestiremiyorum ama sen pek çok şey kaybedeceksin. Bırak sevgilin gitsin.

Kadınlar kaçıyor

35 yaşındayım. Penisimin boyu çok kısa; 11 santim. Bu konu beni rahatsız ediyor. Kadınların benden kaçtığını hissediyorum. Penis büyütücü hap tavsiye eder misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, ilaca gerek yok. Cinsel organının boyu için anatomi kitapları normal diyor. Bana göre kılıcına göre iyi kullandığın zaman sorunlar biter. Ama bekarsan hemen evlen. Duygusal bakımdan mutlu ettiğin bir kadın asla penisinin boyunu düşünmez. Çünkü penisin bize yani tıbba göre normal.

Ne kadar sürmeli?

21 yaşındayım. Ortalama bir cinsel birleşmenin süresi ne kadar olmalı?

CEVAP

Değerli okurum, cinsel ilişkide penisin vajinada kalma süresi 3.5-4 dakikanın üzerine çıkmalı. Burada ritmik hareketler olmayabilir. O zaman süre daha da uzar. Ortalama 5 ila 15 dakika kalmak kadının da doyumu açısından da iyi bir süredir. Ama her şey iki kişinin karşılıklı uyumunda olmalı, zaman ve beklentileri örtüşmeli.

Bu sağlandığında kadın doyuma ulaşıyorsa bazen 3 dakika bile yeterli olur. Ama ulaşmıyorsa 30 dakika yetmeyebilir. Tam tersi işkence gibi algılanabilir. Bütün bunları partnerinizle, zamanla öğreneceksiniz. Şimdilik bu koordinatlar verildi. Geminin rotasını mutluluğa çevirin.

GÜNÜN SÖZÜ

En güvenilir sır küpü bilinçaltımızdır. Asla sahibine bile açılmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder