Dr. Haydar Dümen Zamanı gelince yaşayın
HABERİ PAYLAŞ

Zamanı gelince yaşayın

Erkeklerin cinsellikle ilk tanışmaları çoğu kez sorunlu geçiyor. Bazıları başarısız olup güvenini kaybediyor. Beyler, korkuyu atın. Cinsellik uygun koşullarda, sevdiğiniz biriyle yaşandığında mutlu eder. Bunun için kendinizi hazır hissetmeniz önemli, yanlış zaman işleri karıştırır.

BÖYLE SORU YOK!

İlişkiye giremiyoruz

25 yaşındayım. Penisim 19 santim. Sevgilim ilişkiye girmeye korkuyor. 8 aydır cinselliği yaşayamıyoruz. Acaba küçültmenin yolu var mı?

CEVAP

Değerli okurum, herkes büyütme sevdasında. Sen ki narin yürekli, sevgilisine tutkun bir delikanlı olarak karşıma çıkıyor, “Sevgilime feda olsun, şunu küçültelim” diyorsun. Peki nasıl olacak? Kaç santimi kesilip atılacak? El alem santimine ne bedeller ödemek isterken sen fazlası gitsin diye tutturuyorsun. Bu mümkün değil. Sen düşün taşın, bir teknik geliştir, birkaç santimi feda et, kimse acı çekmesin. Tüm bunlar bir yana yakışıklı oğlum, operasyonla cinsel organ küçülmüyor, idareli kullan.

Haberin Devamı

GÜNÜN SORULARI

Kız çok utanıyor

Kız arkadaşımın ilk sevgilisiyim. 28 yaşında. Cinsellik konusu açılınca kızarıyor, utanıyor. Kızın aklını nasıl çelerim? RUMUZ: SALDIRAY ABİ

Değerli okurum, işte sana açılmamış gül, koklanmamış bir gül goncası. Evleniver yavrum. Hem el değmemiş hem de ne varsa sende öğrenecek. Pek çok erkeğin kafasında bunlar vardır. Ama sen bir süre sonra “Benim hocalığım bu kadar, her şeyi öğrendin. İşte kapı, özgürsün” diyeceksen, olmadı. Sen kimsin ki bu işlere kalkışıyorsun? Kızlarımız kimsenin oyuncağı değil. Çek elini onun üzerinden. Çok istiyorsan nikahı kıy, eşim diye tak koluna.

Sertleşmiyor, ağrıyor

Evlenmeden sorunum yoktu. Ama evlendikten sonra sertleşme olunca ağrı başlıyor ve birleşme gerçekleşmiyor. Doktor ilaç verdi ama geçmedi. Ne yapmalıyım?

Değerli okurum, bir üroloji uzmanına git, bu şart. Bir kez gittim, sonuç alamadım demek yanlış. Özellikle bu konuda çok yetenekli uzmanlarımız var. Hem ağrın geçsin hem mutluluğun zedelenmesin hem de organik sorun varsa çözümlensin. Laboratuvar ve ultrason tetkikleri tamamsa, sağlamsan uzmanın önerilerine uy. İstersen ikinci bir görüş de al. Aslında bu konular değerli işlerdir. Nasıl olsa geçer demeye gelmez. Kapalı kutudur, bilgiler de o kutuda gizlidir.

Haberin Devamı

Sperm bulaştı

Kız arkadaşım adet dönemindeydi ve yüzeysel sevişiyorduk. Ben prezervatif takmıştım, boşaldım. Prezervatif çıkmış, spermler vajinasına bulaşmıştı. Ama birleşme olmadı. Sizce hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu koşullarda kız arkadaşın kesinlikle gebe kalmadı. Geçmiş olsun.

Niye böyle küçük?

18 yaşındayım. Penisimin ereksiyon hali 8.5 santim. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, olayın bilimsel adını koyman için bir üroloji uzmanına başvur. Eğer kilolu isen işin daha kolay çözülecek. Bu gibi durumlarda hastayı görmek gerekiyor.

Ben mi şanssızım?

6 yıldır orgazm yaşamadım. Ben mi şanssızım? Neden çok istediğim halde vajinal orgazmı yaşamıyorum?

CEVAP

Sevgili okurum, üzülme, vajinal orgazm kadınların yüzde 50’sinin sorunu. Ne yazık ki ilaç verelim, bu sorunu çözelim diyemiyoruz. Partnerin bu konuda ne kadar tecrübeli? Sen sabırlı ol, kafana takma. Vajinal orgazm ihtimalini aklına getiren fantezileri uygula.

Haberin Devamı

3 kez başarısız oldum

20 yaşındayım, bugüne kadar 3 kez deneme yaptım ama başarısız oldum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, çok gençsin, tedirginsin. Olur böyle vakalar. Denemelerinin olumsuz koşullarda olduğunu sanıyorum. O koşullarda yüzde 90 erkek düş kırıklığına uğrar, performansını yitirir. Bu sorun değildir. Yeniden denersen, “başarılı olurum” dersen sonuç yine yüzde 50’dir.

Stresten mi?

18 yaşındayım. Cinsel organım 18 santimdi. 3 ayda yarım santim küçüldü. Çok stresli günler yüzünden küçülmüş olabilir mi?

CEVAP

Yavrum, sanırım gözlerin bozuldu, şeşi beş gördün. Yarım santim! Bana göre cetveli denk tutamadın. Ellerin titredi, milimetrelere tam bakamadın. Aman yavrum, bir değil, bin kere ölç. Eğer 1-2 milim eksik olursa hemen kapan içine “gitti karizma” diye ağla.

Kız mıyım, değil miyim?

22 yaşında kızım. Geçen sene erkek arkadaşımın penisi vajinanım ucuna değdi ve ben acı hissetmedim. Şimdi bana “Sen kız değilsin” diyor. Bir ay sonra başkasıyla nişanlanacağım. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, kızsın. Ancak kızlık zarı kanar mı, kanamaz mı bu bilinmez. Esnek olabilir. Ama sen bunları dert edersen evliliğin tadını çıkaramazsın. En azından iyi ve güzel şeyler düşün. Yaşadığın olayı unut. Ondan bir zarar görmemişsin.

Beni aldatıyor mu?

38 yaşında kadınım. 15 yıllık evliyim, 2 çocuğum var. Eşimden şüphe duyuyorum. Çünkü sürekli yakınımda. Bana sarılıyor, her akşam birlikte olmak istiyor. Daha önce böyle davranmazdı. Beni aldatıyor mu?

CEVAP

Sevgili okurum, eşinin aklı sonradan başına gelmiş. Seni aldattığını sanmıyorum. Belki böyle bir olay denedi. Senin kıymetini bildi. Çok bıktırma. Her dediğini yapma. Ama kendinden de soğutma.

Kadınlar nasıl boşalır?

23 yaşında kızım. Yakında evleneceğim ama hiçbir şey bilmiyorum. Kadınların boşaldığı nasıl anlaşılır?

CEVAP

Sevgili okurum, boşalmadan önce birleşme nasıl oluyor, onu bilmiyorsun. Hele bir birleş bakalım. Yemek yerken tükürük bezlerinden tükürük salgılanır. Yani ağzımıza tükürük boşalır. Senin önünde yemek yok. Bana tükürüğün nasıl boşaldığını soruyorsun. Yerken boşalır. Yemeğin tadını aldıktan sonra aklına gelince bile bir şeyler olur. Merdiven adım adım, sen tepeye zıplamaya kalkıştın hemen. Kocan sana hepsini öğretir. Geri kalanını da bize yazar, öğrenirsin.

Evlilik sürer mi?

35 yaşındayım. Eşimle 3 yıllık evliyiz ama 1.5 yıldır ilişkiye girmiyoruz. Mastürbasyon yapıyor, erken boşalıyorum. Eşimle tartışmalar sıklaştı. Bu ilişki devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu evliliğin sürmesi zor görünüyor. Bu işin devamını belirleyen sen ve eşin olacak. Kuşkusuz onun da evlilikten beklentileri var. Ama sen mastürbasyona alışmışsın. Bunu da kolay bırakacağını sanmıyorum. Bu gibi durumlarda kadınlar komplekse kapılıyor ve güven duygularını yitiriyorlar. İlişkilerde güven sarsılınca, yaşam büyük bir deprem geçiriyor. Kararınızı karşılıklı konuşarak verin.

Niye terliyor?

Erkek arkadaşım 30 yaşında. Ön sevişme sırasında aşırı derecede terliyor. Biraz kilolu. Acaba kilodan dolayı mı terliyor yoksa başka problemi mi var? Henüz tam olarak cinsel ilişkiye girmedik. Bu durum ilişkide de devam eder mi?

CEVAP

Sevgili okurum, büyük ölçüde kilodan. İkinci neden heyecan. Sevgilin kendini zorladıkça terliyor, terledikçe performansı düşüyor. Bu kısırdöngü içinde sen onu sakinleştir. Fazla kilo onun hayatı için çok önemli. Heyecanlarının azalması yine sağlığı yönünden yararlı olacaktır. Heyecan gereklidir ama ölçü aşılmamalı.

Kısır olur muyum?

19 yaşındayım. Mastürbasyon yapmak istemiyorum. Kısır olacağımı söylediler. Bu durum beni rahatsız ediyor. Derslerime çalışamıyorum. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, haftada 2-3 kez mastürbasyon yap. Sistemler çalışsın. Bu işin okulla, işle ilgisi yok. Yemek de yiyeceksin, su da içeceksin, tuvalete de gideceksin. Arada bir mastürbasyon da yapacaksın.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk bir çiçek gibidir. Önemli olan açmasıyla solması arasındaki süredir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder