Duygu Belbek Erkekler beğensin diye…
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler beğensin diye…

Haberin Devamı

Merhaba,

Bundan sonra bu sayfada günün en çok konuşulan, en eğlenceli, en keyifli haberleri üzerinde çeşitli yazılar paylaşacağım. Eğlenebilirsek ne mutlu!

Yapılan bir araştırmaya göre kız öğrencilerin neden sanat ya da sosyal bilimleri seçtiği ortaya çıktı. ABD’de yapılan bir araştırmada kız öğrencilerin matematik, teknoloji ve fen bilimleri içeren dersleri tercih etmemelerinin nedeninin erkekler olduğu öne sürüldü.

Buffalo Üniversitesi’nde yapılan araştırmada, kız öğrencilerin sanat veya sosyal bilimler gibi branşları tercih ederek erkeklere daha çekici görüneceklerini düşündükleri iddia edildi. Araştırmada, kadın ve erkeklerin geleneksel olarak kabul edilen erkek ve kadın rollerine karşı cinsin kendilerini beğenmeleri için uydukları belirtildi.

Bu haberi okuduktan sonra şöyle bir durup düşündüm. Gerçek olma ihtimali var mı? Bu araştırma bizim ülkemiz için de geçerli mi?

Bu haber üzerine bu kadar düşünmemin önemli bir sebebi var. Ben de bir sosyal bilimciyim, en güzel yıllarım sosyal bilimciler arasında geçti. Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nü kazandığım zaman yaşımında getirmiş olduğu enerji ile gözümün önünde canlanan tabloyu siz düşünün. Çimenler, arkadaşlar, eğlenceli kızlı erkekli bir grup, keyifli sohbetler... Her üniversiteyi kazanan kişinin gönlünün bir köşesinde bu manzara muhakkak vardır, insan dışından ‘kariyer, gelecek’ için gibi söylemlerde bulunsa da, içindeki ‘üniversitenin getireceği sosyal ortam, nasıl eğleneceğim, bir sürü arkadaşım olacak düşüncesi’ çok etkili bir faktör olarak olaya dahil olur. İşte bende en yüksek seviyede cezbedilmiş bir halde aldım bavulumu elime Bolu yollarına düştüm. Hazırlık okuyacaksın dediler, kabul dedim, kıpır kıpır sosyal ortamlar beni bekler, bir yıl beklerim sanki ne olacak…

Hazırlığın yazında bir baktım aşık olmuşum. Hadi kendimden geçtim, etkilemeyi boş ver, eğlence dolu günler beni bekliyor diyerek çeşitli sevinç nidalarıyla Sosyoloji 1. sınıfın ilk günü okula gittim. Karşılaştığım manzarayı unutamam! 28 tane cici kız bana bakıyor! 2 adet erkekse bir köşeye çekilmiş, biz buraya nerden düştük der gibi… Başlangıçta yaşadığım bu hayal kırıklığıyla 4 yıl o bölümde kah kısır günleri yaparak, kah poğaçalar yoğurarak, Aşk-ı Memnu akşamları yapıp, Bihter’i kötüleyip, Kıvanç’ı överek, kah içki geceleri yaparak kızlar yurdu kıvamında yaşadım. Erkek arkadaşlar mı? Ha bir tanesini kızlar kendi potalarında erittiler, diğer bir tanesi de okula 4 yılda toplam 10 kere falan uğradı. Hepimiz mezun olduk, kızlar toplantısı bitti.

Gelelim olayın haberle ilişkisine. Kız öğrenciler erkekleri etkilemek için sosyal bilimleri seçtiği ortaya çıkmış. Bu doğru olabilir zira bizim sınıfın önünde kalabalık gruplar oluşurdu fakat işin gerçek yüzüne baktığımızda sevgili kız arkadaşlarımdan bir tanesi bile sosyal bilimci olduğu için bir erkeği etkileyemedi. Bırakın etkilemeyi ‘ deli bunlar be’ diye bizden kaçıyorlardı. Hiçbir erkek 10 kişi halinde dolanan bir kız grubuyla başa çıkamaz. Tüm bunlar yaşanırken sosyal bilim bizim için bir meslek, mezun olunca iş bulamayacağımız gerçeğinin yüzümüze her gün çarpıldığı vazgeçilemez bir sevgili, eğlenceyi, hayatı, gülmeyi, ağlamayı öğreten bir ‘hayat’ dersi oldu.

Çok sevgili sosyal bilim okuyan, okuyacak olan veya bu haberi gördükten sonra ‘hmm bir denesem mi’ diye aklından geçirmiş olan kadın arkadaşlarım! Kararınızı verdiğiniz andan itibaren sosyal bilim çerçevesinde evet sizi oldukça ilginç günler bekleyecek bu bir gerçek. Onlarca güzel kızla aynı sınıfı paylaştığınız için size imrenen gözlerle bakan erkeklerde olacak bu da bir diğer gerçek. Fakat hiç kimse size kolay kolay yanaşamayacak. Sizden korkacaklar, biraz yanaşsalar çok bilmiş olduğunuzu düşünüp kaçacaklar. Yine de siz siz olun, üniversitede sevgili bulmak istiyorsanız sosyal bilimden uzak durun. Tecrübe edilmiş, itinayla gözlemlenmiştir.

Başarılar, iyi çalışmalar…

Dikkatinizi çeken haberler olursa, ‘bu da konuşulsun, bu da yazılsın’ dediğiniz konular olursa diye;

İletişim adresi: duygu.belbek@posta.com.tr

Sıradaki haber yükleniyor...
holder