Duygu Belbek Leziz Cumartesi
HABERİ PAYLAŞ

Leziz Cumartesi

Haberin Devamı

Günlerdir Posta Gazetesi’nin Trump Towers’a taşınmasının telaşı içerisinde bolca stresli günler geçirirken, bir nefes almak için izin günümde sokaklara attım kendimi. Bol eğlenceli bol keyifli bir cumartesi günü geçirdim, bir de öyle bir yer keşfettim ki- ki belki sizler benden önce keşfetmişsinizdir- görülmeye, anlatılmaya değer bir mekan.

Gerçekten haftada 6 gün çalışıp haftada bir gün izin kullanınca insan nereye nasıl yetişeceğini şaşırıyor. Bir tarafım eğlenmek isterken, bir tarafım dinlenmek istiyor, bir tarafım sokaklarda olmak isterken, bir tarafım evimi, annemin yemeklerini istiyor, arkadaşlarım diyorum, diğer taraftan ailem 'hani bana hani bana' diyor.

Bu hafta dedik ki, dışarı çıkalım, güzel bir yemek yiyelim. Şöyle balık- rakı, deniz, huzur. Beni öyle güzel bir yere götürdüler ki, her gün gel deseler, utanmam giderim.

Sarıyer Kireçburnu’nda, yeşillikler içerisinde, çiçeklerle süslü, bahçesi denize nazır 91 yıldır hizmet veren Tarihi Ali Baba Lokantası’nda çok mutlu bir cumartesi günü yaşadım.

Mezeler muhteşem, balık taptaze, mekan insanı hiç kasmıyor, sürekli tepenizde dolanan garsonlar yok, fonda hafif bir Türk sanat müziği ve benim olmazsa olmazım şiddetle tavsiyem; final olarak müthiş leziz sufle.

Uzun zamandır hem güzel, hem rahat, hem temiz, hem de uygun fiyatlı bir müesseseye rastlamadığım için sahibiyle nedir bu işin sırrı diye bir konuşma yaptık. 1920 yılında, lokantayı Ali Azveren kuruyor. 1972 yılında, Hüdaverdi Talay ve ortakları işletmeyi devralıyor. En büyük sırlarının Ali Azveren’in damak zevkini hala muhafaza ediyor olmaları ve aynı lezzetle kalitenin devamını sağlamaya çalışmalarıymış. Talay’ın her şeyden önce en önemli dediği konu ise, ‘güvene dayalı bir ilişkiyi’ benimsiyor olmalarıymış.

Cumartesi akşamıma keyif ve lezzet katan bu mekanı keşfettiğim için çok mutlu oldum. İstanbul’un keşmekeşinde böyle güzel ve mutluluk verici mekanlar bulmak sahiden zor. Eğer ki sizde aileniz ve dostlarınızla keyifli bir balık ziyafeti yaşamak istiyorsanız, samimiyetle ve şiddetle tavsiye edebilirim.

Hafta içi sendromunu en aza indirmek isteyenlere duyurulur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder