Ecesu Serbes Jüpiter ve Satürn'ün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz
HABERİ PAYLAŞ

Jüpiter ve Satürn'ün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Astrolojide büyük iyicil olarak bilinen Jüpiter ile büyük kötücül olarak bilinen Satürn bugün çok özel bir kavuşum gerçekleştiriyor. 20 yılda bir gerçekleşen bu kavuşum dönemsel trendleri belirliyor. Jüpiter fikirleri, idealleri, potansiyelleri ve fırsatları simgeler. Satürn'ün sembolizminde ise, sistemler, kurallar ve dünyevi meseleler vardır. Bu iki gezegenin kavuşumu astrolojik olarak, insanlığın gelişiminde önemli kırılım noktalarını sembolize eder. Geçtiğimiz 200 senede (1980 hariç) bu kavuşum hep toprak elementindeki burçlarda gerçekleşti. Bu da ekonomik gücün, iş hayatının ve sorumlulukların önemli olduğu bir süreç yaşattı insanlığa.

Haberin Devamı

Jüpiter ve Satürnün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Geniş bir çerçeveden, bu kavuşumların toprak burçlarında gerçekleştiği geçtiğimiz 200 seneye baktığımızda, ulus devletlerin tarih sahnesinde rol oynadığını, kapitalizmin giderek güçlendiğini, toprağın önem kazandığını, yani bugün bildiğimiz devlet sisteminin oluştuğunu görüyoruz. Fransız devriminin ardından dünyada güçlenen milliyetçilik trendiyle Osmanlı'nın da çöküşüne ve yıkılışına giden, imparatorlukların dağıldığı, yerine ülkemizin ve daha pek çok devletin kurulduğu bir dönem yaşandı.

Jüpiter ve Satürnün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Jüpiter ve Satürn, 1980 senesinin son gününde, toprak elementindeki kavuşumlarına küçük bir mola verip bir hava burcu olan Terazi'de kavuşmuş ve hava çağının ayak seslerini insanlığa duyurmuştu. 80'li yıllarla birlikte hem ülkemizde hem de dünyada hava elementinin sembolize ettiği bilim, teknoloji, hak, hukuk, adalet, toplumsallık, evrensellik, özgürlük ve bağımsızlık konularında önemli gelişmeler yaşandı. 1981 yılında ilk uzay mekiğinin havaya atılması, yine aynı yıl ilk kişisel bilgisayarın piyasaya sunulması, 1983'te bilgisayarları birbirine bağlayan internet sisteminin ilk kullanılışı, küreselleşmeye artan ilgi, Soğuk Savaş ortamının yavaş yavaş dağılması, Afrika'da kıtlığın başlaması ve 1986'da -dizisinden fazlasıyla etkilendiğim- Çernobil felaketinin gerçekleşmesi 1980'li yıllardan hava elementini yansıtan bazı gelişmeler.

Ülkemiz ise 1980'lerin ilk yıllarında 12 Eylül darbesiyle kurulan askeri yönetim tarafından yönetiliyordu. Defalarca değişmiş olsa da, bugün hala kullanımda olan anayasamız yine bu dönemde yürürlüğe girdi. Demokrasi, hak, hukuk ve adalet meseleleri önem kazandı. 1990'lar ile birlikte internet artık hayatlarımızın içine kadar girdi, bilim ve teknoloji alanında büyük adımlar atıldı. Soğuk savaş sonlandı, Sovyetler birliği dağıldı ve iki kutuplu dünya düzeni sona erdi.

Haberin Devamı

Jüpiter ve Satürnün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

2000 yılında bu kavuşum tekrar bir toprak burcu olan Boğa'da gerçekleşti ve Boğa burcunun sembolize ettiği para, mal, mülk, konfor, maddi güç ve milliyetçilik kavramlarını bir kez daha ön plana taşıdı. Ülkemiz bu dönemde anayasa kriziyle başlayan ve büyüyen bir ekonomik kriz yaşadı, finansal sistemini yeniden düzenlemek durumunda kaldı. Türk lirasındaki sıfırlar da yine 2000'li yıllarda atıldı.

Şimdi ise bu kavuşum Kova burcunda meydana geliyor. Yukarıdaki örnekler sizi korkutmasın, astrolojide iyi veya kötü yok. Yalnızca sembolizmler var. Ve neyin iyi neyin kötü olduğu da bakış açımıza göre değişir. Gelişim ve ilerleme her zaman sarsıcıdır. Bazı şeylerin önemini ve değerini unuttuğumuzda hayat bize bunları hatırlatmanın bir yolunu bulur. Kova sembolizmini yaşayacağımız 20 yıllık süreçte özgürlük, sosyal adalet, düşünce ve ifade özgürlüğü, bağımsızlık, bilgi, bilim, zeka ve teknoloji meseleleri önem kazanacak. Hem dünyada hem de ülkemizde bu konularla ilgili büyük problemlere de açık bir döneme giriyoruz. En nihayetinde işin içinde Satürn var ve biz dersi alana kadar kafamıza vura vura öğretecek bu kavramları. İsyanlar, rejim değişiklikleri gündeme gelebilir. Dünya siyasetinde rol oynayan aktörler ve bu aktörlerin konumları büyük ölçüde değişebilir. Yıkılmaz denen rejimlerin yıkılışına ve önemli lider değişikliklerine tanık olabiliriz. Pandeminin ise bir süre daha hayatımızda olsa da, Jüpiter'in sosyal bir burç olan Kova'daki seyahati bitmeden çözüme kavuşacağını ve sosyalleşmeye başlayacağımızı düşünüyorum.

Haberin Devamı

Jüpiter ve Satürnün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Bireysel hayatlarımızda hepimiz bir noktada daha fazla özgür olmak isteyecek ve yeniliklere kucak açacağız. Değişime direnmemekte fayda var. Çünkü yalnızca biz değil, tüm dünya değişiyor. Uyum sağlayanlar güçleniyor, direnenler ise kaybediyor.

Satürn-Jüpiter kavuşumu yükselen burcunuza göre sizi nasıl etkiliyor?

Jüpiter ve Satürnün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Koç ve Yükselen Koç: Sosyal çevre ve arkadaşlıklar alanınızda yeni başlangıçlar yapıyorsunuz. Yeni, farklı ve alışkın olmadığınız sosyal çevrelere girebilir, arkadaş çevrenizi değiştirebilirsiniz. Kalabalık gruplar içinde aktif rol oynayacağınız yeni işler gündeme gelebilir. Toplumsal konularla daha fazla ilgilenmeye başlayabilir, dernekler, organizasyonlar veya siyasi partiler içinde rol alabilirsiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa: İş ve kariyer alanınızda büyük değişimler yaşayacağınız bir sürece giriyorsunuz. Yeni iş fikirleri üretebilir ve iş hayatınızda yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz. Daha özgür olacağınız bir çalışma sistemine geçebilirsiniz. Hatta çalıştığınız alanı tamamen değiştirebilir, veya kendi işinizi yapma kararı alabilirsiniz. Sürpriz evlilikler, beklenmedik iş ortaklıkları veya ani boşanmalar gündeme gelebilir.

İkizler ve Yükselen İkizler: Yurt dışı bağlantılı işler, eğitimler ve seyahatler alanınızda yeni başlangıçlar yapıyorsunuz. Yüksek öğrenim programlarına kaydolabilir, öğrenciyseniz bölüm değiştirme kararı alabilir, master veya doktora yapabilirsiniz. Yurt dışı bağlantılı işler yapıyorsanız, akademisyenseniz veya satış-pazarlama alanlarında faaliyet gösteriyorsanız yeni iş fırsatları yakalayabilirsiniz. İnanç sisteminiz ve hayata bakışınız değişiyor.

Jüpiter ve Satürnün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Finansal hayatınızı yeniden düzenliyorsunuz. Eşiniz, aileniz veya iş ortaklarınız gibi gelir paylaşımı içinde olduğunuz kişilerin finansal hayatında, sizi de etkileyecek yeni gelişmeler gündeme gelebilir. Kredilerinizi ve borçlarınızı gözden geçirebilir, ödeme planı oluşturabilirsiniz. Mal veya mülk almak için kredi çekebilir, finansal hayatınızda daha fazla sorumluluk almak durumunda kalabilirsiniz. Burs, miras, nafaka gibi meselelerle uğraşmak durumunda kalabilirsiniz.

Aslan ve Yükselen Aslan: İlişkiler ve ortaklıklar alanınızda yeni başlangıçlar yapıyorsunuz. Bazılarınızın yeni ilişkilere başlayacağı, bazılarınızın evlenme kararı alacağı, bazılarınızın boşanacağı, bazılarınızın ise yeni iş ortaklıkları kuracağı bir döneme giriyorsunuz. Yalnız olan Aslan burçları, aşk evinizde gerçekleşen tutulmaların da etkisiyle kalbinizi çalacak biriyle karşılaşabilirsiniz. İkili ilişkilerde özgürlük meselesi önem kazanıyor. Partnerinizin kişisel alanınıza saygı duymasını bekliyorsunuz.

Jüpiter ve Satürnün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Başak ve Yükselen Başak: Sağlık, çalışma hayatı ve günlük rutinler alanınızda yeni başlangıçlar yapıyorsunuz. Yeni bir iş arayışına girebilir, yurt dışı bağlantısı da olan yeni iş fırsatları yakalayabilirsiniz. Sağlığınıza daha fazla özen göstermek isteyebilir, diyete ve spora başlayabilirsiniz. Evcil hayvan sahiplenebilir, üzerinize yeni sorumluluklar alabilirsiniz. Çalışma sisteminizde değişiklikler yapabilirsiniz.

Terazi ve Yükselen Terazi: 20 yılda bir gerçekleşen bu önemli kavuşum sizin aşk hayatı, hobiler ve çocuklar alanınızda meydana geliyor. Romantik olarak oldukça heyecanlı ve hareketli bir döneme giriyorsunuz. Önümüzdeki dönemde ilişki fırsatları yakalayabilir, bolca flört edebilirsiniz. Çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz, veya sürpriz bir çocuk meselesi gündeme gelebilir. Yeni hobiler edinebilir, kendinizi mutlu etmenin yeni ve farklı yollarını keşfedebilirsiniz.

Jüpiter ve Satürnün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Akrep ve Yükselen Akrep: Ev ve aile alanınızda yeni başlangıçlar yapıyorsunuz. Bu dönemde taşınabilir, ev, şehir hatta ülke değiştirme kararı alabilirsiniz. Sürpriz ve ani evlilikler gündeme gelebilir. Aniden başlayan bir ilişki evliliğe gidebilir, veya aniden evlenme kararı alabilirsiniz. Eğer yürümediğini düşündüğünüz bir evliliğiniz veya iş ortaklığınız varsa bu süreçte sonlanabilir.

Yay ve Yükselen Yay: Eğitimler, seminerler, kısa süreli seyahatler ve yakın çevre alanınızda yeni başlangıçlar yapıyorsunuz. Daha fazla düşüneceğiniz, hem zihinsel olarak aktif olacağınız hem de iletişim trafiğinizin artacağı bir döneme giriyorsunuz. Kişisel gelişiminize yardımcı olacak eğitimlere katılabilir, 2021 senesinde çıkacağınız seyahatlerden çok şeyler öğrenebilirsiniz. Yakınım dediğiniz kişiler değişebilir. Kardeşlerinizle ilgili beklenmedik gelişmeler gündeminizi meşgul edebilir.

Jüpiter ve Satürnün büyük buluşması: Yeni bir çağa giriyoruz

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Finansal hayatınızda yeni başlangıçlar yapıyorsunuz. Sizi oldukça yoran 3 senenin sonuna geldiniz. Hayata daha farklı bir gözle bakıyor ve sorumluluk almaktan kaçmıyorsunuz. Ekonomik olarak güçlenmek ve özgürleşmek istiyorsunuz. Bu dönemde para kazanmaya başlayabilir, yeni iş fırsatları yakalayabilirsiniz. Değerlerinizi yeniden değerlendirebilir, farklı değer yargıları benimseyebilirsiniz.

Kova ve Yükselen Kova: Sizin çağınız başlıyor. Daha fazla özgür olmak istiyor ve bağımsızlığınız için mücadele veriyorsunuz. Hayatınızı temelden etkileyecek önemli kararlar alabilir ve hedefleriniz doğrultusunda yeni adımlar atabilirsiniz. Dış görünüşünüzde ve stilinizde değişiklikler yapabilir, çevrenizi şaşırtabilirsiniz. Romantik olarak da şanslı bir döneme giriyorsunuz.

Balık ve Yükselen Balık: İç dünyanızı ve psikolojinizi daha iyi tanımak isteyeceğiniz, kendinizle baş başa kalmaktan keyif alacağınız bir döneme giriyorsunuz. Psikolojik olarak kendinizi yorgun ve huzursuz hissediyor olabilirsiniz. Sizi rahatlatacak aktiviteleri deneyebilir, meditasyon yapabilir, spiritüel yönünüzle daha fazla bağ kurabilirsiniz. Gizli kalmış bilgilerin peşine düşebilir, okültizme merak sarabilirsiniz. Farkındalığınız artıyor, yeni aydınlanmalar yaşayabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder