Efe Teksoy Bu hafta hem gülecek hem korkacaksınız
HABERİ PAYLAŞ

Bu hafta hem gülecek hem korkacaksınız

Haberin Devamı

Bu hafta sinema severler için dram, komedi ve gerilim/korku filmlerinin yer aldığı yapımlar geliyor. Özellikle Ay Işığı (Moonlight) filmi Oscar ödüllerinde aldığı 8 dalda adaylıkla haftanın öne çıkan yapımı olma özelliğini taşıyor.

AY IŞIĞI (MOONLIGHT) 2016


Bu hafta hem gülecek hem korkacaksınız


Yönetmenliği ve senaryosu Barry Jenkins’e ait olan Ay Işığı/Moonlight, 8 dalda Oscar adayı. Chiron, Miami'nin zor bir mahallesinde ihmalkar annesi Paula ile yaşayan siyahi bir gençtir. Cinsel eğilimi sebebiyle çeşitli zorluklarla karşılaşır. Chiron, çocukluk ve gençlik dönemlerinde yaşıtları tarafından sözlü ve fiziksel tacize maruz kalır. Yetişkinlik zamanlarında uyuşturucu satıcılığı yaptığı psikolojik çöküş dönemlerini yaşar. Film toplumda yer bulmaya çalışan bir insanın yaşamını 3 dönemde işleyerek izleyiciye sunar.

Filmin IMDB puanı: 8.0


PARÇALANMIŞ (SPLIT) 2016


Bu hafta hem gülecek hem korkacaksınız


Yönetmenliğini ve senaristliğini gerilim filmlerinin usta ismi M. Night Shyamalan’ın yaptığı ‘Parçalanmış’ bu haftanın korku türündeki yapımı. Başrolünde X-Men ve Aranıyor/Wanted filmleriyle ünlenen oyuncu James McAvoy yer alıyor. Filmin konusu: Dr. Karen Fletcher (Betty Buckley), Kevin (James McAvoy) adlı hastanın (23 farklı kişilik barındıran) çoklu kişilik bozukluğu hastası olduğunu kanıtlamıştır. Bu kişiliklerden en baskını suça meyilli olan karakterdir. Dizginlenmesi zor olan bu tehlikeli karakter Kevin’ın 3 kızı kaçırmasına sebep olur ve kaldığı yerde alıkoyar. Genç kızlar artık hem Kevin’ın kişilikleriyle başa çıkmak zorunda hem de kaçmanın yorunu aramak zorundadır.

Filmin IMDB puanı:7.5

RECEP İVEDİK 5 (2016)

Bu hafta hem gülecek hem korkacaksınız


Recep İvedik 5, haftanın yerli yapım komedi türündeki filmi. Fragman tanıtımı YouTube’da 30 milyon izlenmeyle rekor kıran filmin büyük gişe yapması bekleniyor. Togan Gökbakar’ın yönetmen koltuğunda oturduğu filmin senaryosu Şahan Gökbakar’a ait. Filmin konusu: Recep İvedik (Şahan Gökbakar), mahallesinde yaşayan bir tanıdığının ölümü sonrası taziye evine gider. Arkadaşının ömrü yetmediği için Avrasya Gençlik Oyunları’na katılacak milli takım kafilesini Makedonya’ya götüremediğini öğrenir ve bu görevi üstlenir. Yolda hazırladığı yemek takımdaki sporcuları zehirleyince Recep, takımın başına geçer ve kamyoncu arkadaşlarını yanına alarak oyunlarda hünerlerini sergiler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder