Elif Demirtaş Bilir Asıl sorun sizin düşüncelerinizde!
HABERİ PAYLAŞ

Asıl sorun sizin düşüncelerinizde!

Allah’ım dün neler duyduk neler! Twitter’a bakayım dedim, Müge Anlı TT olmuş. Sonra birkaç tweet okudum, haber sitelerine şöyle bir göz attım. Neler olduğunu anlayabilmek için... Mevzu biraz karışık geldi, ilk önce adamın kendi yeğeniyle birlikte olduğunu zannettim ama aslında baldızının kızıyla aldatmış karısını. Bu zaten vahim bir tablo fakat daha vahim olan aldatılan kadının ifadeleri... Hem de kocanın aldattığı kişi kadının kendi yeğeni... Olaya bakın olaya!

“Erkek yapınca namuslu kadın yapınca namussuz. Erkek bayanı zorla tutamaz” diyerek kocasının yaptığını normal karşılayan bir kadın konuştukça konuşmuş. Dahası da var:

Haberin Devamı

“Karı- erkek eşittir ama bayan kendini daha çok korumalı. Erkekte namus ama bayan daha namus. Erkek yapınca namuslu bayan yapınca namussuz olarak gördük biz. Erkek pişman oldu ama bayan gelip de teyze ben sana bu hatayı yaptım çok pişmanım demedi. Annesiyle beraber ‘hayır ben böyle yapmadım. Hayır ben böyle yapmadım’ dedi. Erkek seni zorla alıp da bir odaya koyabilir mi? Git jandarmaya ver. Erkek bayanı zorla tutamaz ama bayan erkeği şey yapamaz. Sen git jandarmaya şikayet et Mustafa Avcı beni rahatsız ediyor de.”

Evet evet aynen bu cümleleri kurmuş kadıncağız. Ne acı!

“Biz böyle gördük” diyen anne babalar “Biz böyle gördük” diyecek çocuklar yetiştirecekler. Ve bu döngü sürüp gidecek. Kadın yapınca namussuz olacak, erkek yapınca elinin kiri. İşte böyle normalleştirildi erkek şiddeti. “Biz böyle gördük”çülerin kadına uygulanan şiddette, kadın cinayetlerine katkısı büyük. Hak gördüler kendilerinde erkekler (!). “Biz böyle gördük” diyen erkekler öldürdü boşanmak isteyen eşlerini, ayrılmak isteyen sevgililerini...

Asıl sorun sizin düşüncelerinizde

Tabi koca da altta kalmamış karısından “Bir erkek hata yapabilir ama kadın hata yapamaz. Biz öyle gördük” demiş utanmadan, yüzü kızarmadan. Ne kadar basit “Biz böyle gördük, biz öyle gördük” demek. Belli, kadının zaten kocasından yana sıkıntısı yok. Yeğeniyle de aldatsa, başkasıyla da aldatsa hiçbir önemi yok. “Aslan kocam” deyip bağrına da basmıştır belki. Kim suçlu? Kadın! Kim ölüyor? Kadınlar! Kim öldürüyor? Erkekler! Peki neden? İşte bu “Biz böyle gördük”çülerin namus anlayışı yüzünden. Namusu sadece kadına ait bir kavram olarak gören insanlar yüzünden...

Haberin Devamı

Namus anlayışınız batsın!

“Kadın yapınca namussuz olur, erkeğe bir şey olmaz” mantığıyla “Erkek yapıyorsa kadın da yapar” düşüncesi aynı kefede benim için. Erkeği ya da kadını yok bu işin, kendine saygısı olan hiçbir insan karşısındaki insanı aldatmaz, aldatmamalı. Sevmiyorsan boşanırsın, olur biter. He bir de tabi “Ya benimsin ya toprağın” diyen bir güruh var ki ne söylense onlar için az gelir.

Namusu sadece kadında arayanlar, namusu sadece “kızlık zarı” ile ölçülendirenler; asıl namussuzluk sizin beyninizde, asıl ahlaksızlık sizin düşüncelerinizde.

Ben bir kez daha utandım bir hemcinsim adına!

Anlayacağınız ortalık fena karışmış. Müge Anlı da “Mustafa bey, sizin kişilik yapınız belli. Ben de kız çocuk annesi olarak etrafımda sizin gibi adamları istemem. Yaptığınız çok ahlaksızca” diyerek hak ettiği cevabı vermiş.

Haberin Devamı

Anlayana sivrisinek saz, anlamayan davul zurna az.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder