Elif Demirtaş Bilir Avrupa tuvalet kağıdı, bizimkiler mangallık et stoklamış
HABERİ PAYLAŞ

Avrupa tuvalet kağıdı, bizimkiler mangallık et stoklamış

Dün Avrupa ve ABD’de insanlar tuvalet kağıdı için marketleri yağmaladı. Sadece marketleri yağmalamakla kalmadı, birbirlerini ezdi insanlar. Avrupa ve ABD’de yaşanan tuvalet kağıdı stoklama yarışı, elindeki paketlerin yetmeyeceğini düşünenler için internet sitesi kurulması ihtiyacı doğurdu. ‘Howmuchtoiletpaper.com’ isimli site, elindeki paket miktarını yazanlara, kaç gün yetecek tuvalet kağıdı olduğunu hesaplayıp söylüyor.

Bizdeki durumu söylüyorum, onlar tuvalet kağıdı için birbirleriyle yarışırken bizimkiler mangala gitti.

Haberin Devamı

Corona virüs salgını nedeniyle 'evde kal' uyarıları yapılıyor günlerdir. Birçok kişi bu uyarıları dikkate alarak, virüsün yayılmaması için evinden çıkmıyor ama tatili fırsat bilip tadını çıkaranlar da (!) dün Belgrad Ormanı’na gidip mangal keyfi yapmış. Gördüm, görmez olaydım. Avrupa tuvalet kağıdı stoklarken meğer bizim halkımız mangallık et stoklamış. Bir sohbet bir muhabbet, üstelik güvenli mesafe kuralını hiçe saymışlar.

Neyin kafası bu?

Avrupa tuvalet kağıdı, bizimkiler mangallık et stoklamış

Bizler evden çalışma sistemine geçerken, kendilerimizi eve kapatırken ormanda mangal keyfi yapanlar... Yaşlıları meydanlardan alamayan zabıtanın çareyi bankları sökmekte bulması ve amcalardan birinin “Biz şimdi nerede oturacağız” derdine düşmesi... Pardon da neyin kafası bu? Bilinçaltına inmek lazım. Varsa güvendiğiniz bir şey bize de söyleyin de içimiz rahat etsin.

"Sağlık Bakanı Fahrettin Koca acaba bu akşam kaç vaka olduğunu açıklayacak?" diye gün boyu düşünüp stres yapmayalım. Ben ki zorunlu ihtiyaçlarımı almak için markete gittiğimde bir saat içinde yarım şişe kolonya döküp süper markette her bulduğum köşede ellerime dezenfektan sıkıp eve döndüğümde dakikalarca el yüz yıkarken sizin bu rahatlığınızın sebebini inanın çok merak ettim. Tuz paketlerini o kadar yıkamışım ki tuzlar nemlenmiş; petek üzerinde kuruttum tuzlarımı. Hatta bir üst seviyeye geçip ekmeğimi ısıtıp öyle yerken, siz keyif çatıyorsunuz ormanlarda ve plajlarda. Çok bencilsiniz çooook. Hadi kendinizi düşünmüyorsunuz çocuklarınız düşünün bari. Kimse kusura bakmasın ama eğitim gerçekten şart.

Haberin Devamı

Makarnayı da piknik alanında pişirirler mi?

Gülmeyin bana ama gerçekten kafayı yemek üzereyim. Dün bu manzarayı gördüm ya, düşünmeye başladım. Çok değil bir kaç gün önce Türkiye’de ilk corona virüs vakası açıklandığında marketlere hücum ettik. Bir kolonya alayım dedim, 3 market gezdim, bulamadım. Dördüncü markette kalan iki şişe kolonyayı aldım. Çalıştığım için evimde pek gıda malzemesi olmaz benim. Rafları boş görünce panik yaptım, 3-4 paket makarna da ben alayım dedim. Malumunuz millet makarna raflarını yağmalamış. Umarım bu makarnaları piknik alanlarında pişirip yemezler. Yine kafamda cevap bekleyen deli sorular...

Sizler olayı çok yanlış anlamışsınız. Uzmanlar dedi ki: Eğer karantina söz konusu olursa evinizde 14 gün yetecek kadar gıda malzemesi bulundurun. Ve hükümet dedi ki: Daha fazla bulaşım olmaması için tatil veriyoruz. Ve en son artık Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerine basa basa “Evden çıkmayın” dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 2-3 haftanın corona virüsün yayılmasında zirve nokta olabileceğini söyleyip, "O nedenle 2-3 hafta dikkat etmek ve evden çıkmamak gerekiyor" dedi. Ülke genelinde OHAL ilanına gerek olmadığını söyleyen Koca, "Sen kişisel OHAL'ini ilan et, tedbirini al" diye de uyardı. Ülkemizin geleceği, insanların sağlığı için; sizin, bizim sağlığımız için alınıyor bu kararlar. Plajlara ya da ormanlara akın edip keyif yapmanız için tatil kararı alınmadı.

Haberin Devamı

Yaşlıları pistten alalım!

Gece yarısı bir haber düştü önüme. Haber şu: Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Umre’den dönen bir kişi, 14 gün evden çıkmama tedbirine uymayıp, bankaya gittiği sırada polis tarafından yakalandı. Hakkında adli işlem başlatıldığı, corona virüs tedbirlerine aykırı hareket etmekten TCK’nın 195’inci maddesi gereği iki ay ile bir yıl arasında yargılanabileceği yazıyordu haberde. İçimden geçeni söylemezsem çatlarım: 2 ay yetmez 2 sene olsun. Çocuk gibisiniz çocuk!

Biliyor musunuz? Sağlık Bakanı Koca, 311 kişinin daha corona virüs testinin pozitif çıktığını, hasta sayısının 670’e, can kaybının da 9'a yükseldiğini bildirdi. Bu sizin için ne ifade ediyor bilmiyorum ama bu evde kalma süreci siz böyle davrandıkça uzun süreceğe benziyor. Genç ölmek istemeyen herkes kendi yaşlısını evinde tutsun. Biz yine söyleyeceğiz ve biliyorum ki siz yine anlamayacaksınız ama #EvindeKal.

Umarım piknik dönüşü yorgunluktan erkenden uyuyakalıp sabah yeniden piknik yapma derdiyle yollara düşmeden önce bu yazıyı okursunuz da belki bir süre evinizde kalırsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder