Elif Demirtaş Bilir Demet Özdemir, Doğduğun Ev Kaderindir'de devleşti!
HABERİ PAYLAŞ

Demet Özdemir, Doğduğun Ev Kaderindir'de devleşti!

Bu sezon dizilerin rüzgarıyla oradan oraya savrulup duruyoruz ve kadın karakterlerin ekrana damga vurduğu dizilerin lezzetine doyamıyorum ben. Konular o kadar güzel, oyuncular o kadar mükemmel ki, her diziye yetişmeye çalışıyorum. Her hikâyeden ve her senaryodan bir şeyler buluyorum hayattan. Son birkaç bölümdür izlemekten hayli keyif aldığım Doğduğun Ev Kaderindir dizisinde Demet Özdemir ile devleşen Zeynep karakterini konuşalım istedim biraz da.

Demet Özdemir, Doğduğun Ev Kaderindirde devleşti

Masumlar Apartmanı, Kırmızı Oda ve Sadakatsiz 2020’nin en gözde dizileri arasında fakat geçtiğimiz sezon başlayan ve bu sezon da dolu dizgin devam eden Doğduğun Ev Kaderindir’de Demet Özdemir’in hayat verdiği Zeynep karakterinin çizdiği güçlü kadın imajını da abartabildiğimiz kadar abartalım bence.

Haberin Devamı

OGM Pictures imzalı dizi, 25 Aralık 2019 tarihinde ilk bölümüyle ekranlara merhaba dedi. Yönetmenliğini Çağrı Bayrak'ın yaptığı, senaryosunu Eylem Canpolat, Ayşenur Sıkı, Seray Şahiner, Defne Gürsoy ve Doruk Erengül'ün birlikte kaleme aldıkları Türk yapımı dram dizisi, geçtiğimiz yıl üzerinde çok durulmasa da Kırmızı Oda ve Masumlar Apartmanı’ndan sonra daha da dikkatimi çekti. Nedenine gelince, Doğduğun Ev Kaderindir de Gülseren Budayıcıoğlu'nun Camdaki Kız adlı eserinden uyarlanmış gerçek bir hikâye!

Ama şimdilerde Demet Özdemir’in canlandırdığı Zeynep rolünün değerlerine bağlı, duygularına yenilmeyen güçlü ve kararlı bir kadın profilini bize sunuyor olması çok daha önemli kıldı bu diziyi gözümde.

İki kadın, iki farklı anne modeli

Demet Özdemir, Doğduğun Ev Kaderindirde devleşti

Görmek istediğim kadın gücü, zekâsı tam olarak işte bu! İki anne ile, iki farklı kültürle yetiştirilmiş bir çocuğun doğduğu evden kopamaması ama olduğu eve de tam olarak adapte olamaması işleniyor dizide. İki anne profili var. Biri Sakine; izlerken dizi olduğunu unutup ciddi anlamda tahammül edemiyorum, yaptıkları ve bile isteye yaşadığı hayatı ile Sakine’ye. Kitaptan ayrıldığı kısımlar var tabii anlatılanların. Spoiler vermemek için bu konuya hiç girmiyorum. Mesela İbrahim Çelikkol’un canlandırdığı Mehdi karakteri aslında kitapta bir doktor ama dizideki Mehdi mahallenin abisi ve bir otomobil tamircisi; izleyenler biliyordur. Bir diğer anne ise, yanında büyüdüğü Nermin Hanım ki Sakine’nin tam tersi bir hayat görüşüne sahip, takdirle izlediğim bir karakter.

Haberin Devamı

Demet Özdemir, Doğduğun Ev Kaderindirde devleşti

İki anne de kendi gördükleri gibi, Zeynep’i kendi değerlerine göre büyütmüşler. Neyse ki Zeynep, Sakine annesine benzememiş de sırf aşk için ya da çaresizlikten bir erkeğe boyun eğmeyecek kadar akıllı, aşk karşısında kendini ezdirmeyecek kadar da güçlü. En azından şimdiye kadar izlediğim Zeynep böyle, umarım bu duruşunu sürdürür. Bazen duyguları onu yanıltsa da; vicdanı onu sarıp sarmalasa da yine de o dik duruşunu bozmaması beni müthiş etkiliyor. Çünkü artık aşk için, sevgi için; her şeye boyun eğen kadınları dizilerde bile olsa görmek beni müthiş kızdırıyor ve tahammül sınırlarımı aşıyor.

Kısa bir özet

Fakir bir ailenin kızı olan Zeynep’in annesi aciz bir kadın ve babası sadece kendini düşünen alkolik bir adam. Sakine evlerine temizliğe giden bir aileye Zeynep’i veriyor ki bu da Nermin Hanım’dır. Zeynep hukuk okuyor, hatta avukat oluyor. Ama bir inancı var: Kaderinden kaçamayacağını düşünüyor ki Doğduğun Ev Kaderindir de buradan geliyor diye düşünüyorum. Yani Zeynep buna inanmış aslında ilk başlarda.

Haberin Devamı

Demet Özdemir, Doğduğun Ev Kaderindirde devleşti

Faruk adında bir sevgilisi vardı biliyorsunuz dizinin en başında ama Sakine annesi ne yapıp etti, Zeynep’in aklını çeldi. Kitaba göre Faruk askerdeyken Zeynep onu terk ediyor. Dizide daha farklı işlendi konu. Yani Zeynep sırf Sakine annesi mutlu olsun diye Faruk’tan vazgeçip Mehdi ile evlendi. Sonrasında seviyor mu yoksa acıyor mu Mehdi’ye; o kısmı pek anlayamadım. Mehdi maço bir mahalle abisi olduğu için Zeynep’i zaman zaman kısıtlamaya çalıştı, işe gitmemesi için eve kilitledi, mini eteğine karıştı vs. ama Zeynep ısrarla “Ben buyum” deyip Mehdi’ye papuç bırakmadı.

Derken Zeynep’in isteğiyle boşandılar fakat Mehdi Zeynep’ten kolay kolay vazgeçecek gibi görünmüyor. Şu sıralar Zeynep’in patronu Barış Bey'e takmış durumda ve psikopat olma yolunda adım adım ilerliyor Mehdi. Barış Bey'e gelince; henüz onun hakkında pek bilgi paylaşılmadı dizide. Sadece bildiğimiz çok başarılı bir avukat ve Zeynep’le de oldukça ilgili.

Son bölümde Zeynep’in, arabasının camını paramparça eden kişinin Mehdi olduğunu öğrenmesiyle ondan şikayetçi olması da beni mutlu eden en güzel sahnelerden biriydi. Bundan sonra da Zeynep’in bu duruşunu bozmadan senaryo devam ederse izlemeye devam edeceğim. Net! Son olarak Allah bütün kadınları Mehdi gibi adamlarda korusun.

Doğduğun Ev Kaderindir 24. Bölüm fragmanlarını da hemen aşağıya bırakıyorum:

Sıradaki haber yükleniyor...
holder