Elif Demirtaş Bilir Herkes bir günlüğüne kadın olsun!
HABERİ PAYLAŞ

Herkes bir günlüğüne kadın olsun!

Ne çok yazmak istediklerim var, ne çok isyan çığlığı bastırıyorum içimde. Ama artık yazmak da isyan etmek de yetmiyor bizim için, kadınlar için. Sırf bilek gücü erkeğinki kadar kuvvetli olmadığı için dayak yiyen kadınların videoları düştükçe internete, sırf yüreksiz ve hazımsız erkeklerin kurbanı olan, canice katledilen kadınların haberi düştükçe haber sitelerine içimizin acısını bastırıp isyan bile edemiyoruz artık. Belki hırslanıyoruz o an, birkaç gün gözümüzün önünden gitmiyor belki izlediklerimiz ama...

Haberin Devamı

Ama sadece bu kadar. Elimizden gelen sadece üzülmek içimizden geçen sadece sinirlenmek! Keşke 8 Mart Kadınlar Günü dediğimizde daha güzel duygular geçse içimizden, daha güzel düşünceler geçse kafamızdan fakat; 8 Mart’ta aklıma gelen sadece durdurmayı bir türlü başaramadığımız kadın cinayetleri ve engel olamadığımız kadına şiddet haberleri.

Keşke herkes bir günlüğüne kadın olabilse ve yaşayabilse “Yolda yürürken arkamdan biri geliyor mu?” endişesinin hissettirdiği korkuyu. Apartmanın önüne geldiğinde 5 basamak merdiveni bir solukta çıkabilmek için soluk soluğa kalsa, kapıdan içeri adımını atar atmaz can havliyle kapıyı kapatmak zorunda kalsa mesela!

Dünya insanlar için tehlikeli, ama kadınlar için daha tehlikeli.

Herkes bir günlüğüne kadın olsun

Sırada kim var?

Emine Bulut’un kızının çığlığı henüz kulaklarımızda çınlarken, önceki gece Samsun’da sokak ortasında, babasının annesine uyguladığı şiddete tanık olan küçük kız çocuğunun “Anne” çığlığı kulaklarımızı sağır etti. Bunlar bizim gördüklerimiz, bildiklerimiz. Bir düşünseniz ya sokak ortasında bunlar yaşanırken, evlerinde kadınların maruz kaldığı şiddeti! Kimsenin görmediği, bilmediği; bir başkası tarafından kameraya çekilmediği kaç kadın şiddete maruz kalıyor acaba? Düşünmek dahi acı veriyor. Üstelik sadece fiziksel şiddet de değil bu işin bir de psikolojik yönü var.

Her 10 kadından 8’i psikolojik şiddet görüyor!

Yapılan araştırmalara göre, her 10 kadından 8’i psikolojik şiddete uğruyor. Özellikle daha evlenmeden kadına psikolojik şiddetin başladığını belirten Klinik Psikolog Prof. Dr. Ebru Şalcıoğlu, “Fiziksel şiddet birden bire başlamıyor. Kadınların fiziksel ve cinsel şiddete maruz kalmamaları adına yaşadıkları psikolojik şiddeti önemsemeleri gerekiyor. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki fiziksel şiddete maruz kalan kadınların neredeyse tümü psikolojik şiddete de maruz kalıyor” dedi.

Haberin Devamı

1 milyon 500 bin kadın KADES indirdi

Aile içi ve kadına yönelik şiddeti önlemek amacıyla 2018’de kullanıma alınan Kadın Destek Uygulamasının (KADES) dün itibariyle yaklaşık 1 milyon 500 bin kadın tarafından indirildiği açıklandı. Tam 92 bin ihbar alınmış.

Özgürlük için!

Hadi bugün hep birlikte aynı şeyi dileyelim. Bugün kadınlara hediye yerine çiçek değil, özgürlükleri verilsin. Hiçbir kadın yaşamak istemediği hayatı yaşamaya mecbur bırakılmasın, mutlu olmadığı evliliği sürdürmek zorunda kalmasın. Reddettiği sevgilisi tarafından, sırf onu istemediği için öldürülmesin. Boşanmak istediği ya da boşandığı için, kocası ya da eski kocası tarafından hayatı elinden alınmasın.

Herkes bir günlüğüne kadın olsun

Hiçbir kadının hikayesi yarım kalmasın. Korkmadan, yılmadan yürüyebileceği aydınlık yarınları olsun.

Haberin Devamı

Hayalleri yarım kalan tüm kadınlar anısına...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder