Elif Demirtaş Bilir Sefirin Kızı dizisinde esas oğlan Gediz Işıklı mı Sancar Efe mi?
HABERİ PAYLAŞ

Sefirin Kızı dizisinde esas oğlan Gediz Işıklı mı Sancar Efe mi?

Bu sezon dikkatle takip ettiğim diziler arasında Sefirin Kızı ilk sırada. Başrollerinde yakışıklılıkları ve performanslarıyla göz dolduran iki iyi oyuncu Uraz Kaygılaroğlu ve Engin Akyürek'in olması da aklımı ve kalbimi ikiye bölmüş durumda. Bende durum böyleyken izleyicilerin de kafası karıştı.

Sosyal medyada Uraz Kaygılaroğlu fırtınası engellenemez bir hızla esmeye devam ediyor. Dizideki adıyla Gediz Işıklı sempatikliği ve oyunculuğu ile rolünün hakkını veriyor. Engin Akyürek, yani dizideki adıyla Sancar Efe de, Neslihan Atagül dizinin Nare'sine karşı olan tavırlarıyla tepki görmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

Zaten daha ilk bölümde Sancar’ın Nare ile evlendiği gece bakire olmadığı için ortalığı ayağa kaldırması ve sevdiği kadına inanmaması izleyiciyi kızdırmış ve Sancar karakterine karşı tepki oluşmuştu.

Gediz Işıklı: Aşıksan inanırsın

Sefirin Kızı dizisinde esas oğlan Gediz Işıklı mı Sancar Efe mi

Gelelim şimdi mevzuya Gediz Işıklı mı Nare için ideal erkek yoksa Sancar Efe mi? He bir de elimize geçse bir kaşık suda boğacağımız Akın var. İzlerken saç köklerime kadar uyuşma hissediyorum resmen :) Diziyi gerçek hayattan ayıramayan anneannelerimiz ve babaannelerimiz kıvamındayım izlerken.

Bir yandan sevdiği kadına zarar gelmemesi için terör estiren ama asıl zararı kendisi veren Sancar Efe, diğer yandan “Aşıksan inanırsın… Çok aşığım sağdıç, koşulsuz inanacak kadar aşığım” sözleriyle can dostu Sancar’ın yüzüne karşı aşkını haykırarak gönülleri fetheden Gediz Işıklı…

Rüzgar tersine döner mi?

Sefirin Kızı dizisinde esas oğlan Gediz Işıklı mı Sancar Efe mi

Dizide Sancar ve Nare’nin aşkı konu olunca esas oğlan Engin Akyürek diye düşündük ama dizide Uraz Kaygılaroğlu öyle güçlü ve baskın bir karakter ki, izleyicinin de kafası karıştı haliyle. Diğer yandan Sancar’ın da hal ve hareketleri ekran başındaki izleyiciye saç baş yoldurunca Gediz-Nare aşkına odaklandı herkes.

Acaba senaristler bir ters köşe yapar da Sancar-Nare aşkı eskide kalıp, Gediz-Nare aşkına döner mi mevzu dersiniz?

Sancar-Nare aşkının ön plana çıkması gerekirken, izleyici tarafından Gediz-Nare aşkının talep görmesi senaristlerin beklediği bir durum muydu acaba?

Twitter’da Gediz Işıklı fırtınası

Sefirin Kızı dizisinde esas oğlan Gediz Işıklı mı Sancar Efe mi

Nare ve Gediz'in sevgili olmasını isteyenlerin sayısı günden güne artarken geçtiğimiz hafta yayınlanan bölümün ardından Twitter’da resmen fırtına gibi esti Gediz Işıklı.

Haberin Devamı

6. Bölüm sonrası Sefirin Kızı dizisi sosyal medyada Uraz Kaygılaroğlu etiketi ile gündem oldu.

Twitter’da NarGed hashtag’i açanlar;

“Senaristler, Nare ve Gediz destanı olsun”,

“Sevdiğinin tecavüze uğradığını duyunca ‘Söyle kaç kişiyle aldattın beni’ diye üstüne yürüyüp, gırtlağını sıkan Sancar’ları değil de, sevdiğine her daim inanan, yanında olan Gediz’leri savunacağım”,

“Başrol kim umurumda değil. Ben Nare’ye kim inanıyor, kim kıyamıyor ona bakıyorum. Ben Nare ve Gediz ikilisinin imkansızlığını seviyorum”,

“NarGed etkisi reytingleri yükseltmiş”,

“Kolundan tutup dışarıya atanı değil, tanımadığı halde hem gönlünün hem evinin kapılarını açan Gediz’i savunacağım”,

“Lütfen Gediz ve Nare’nin arasını açmayın lütfen” gibi çağrıda bulundular.

Bundan sonra ne olacak?

Sefirin Kızı dizisinde esas oğlan Gediz Işıklı mı Sancar Efe mi

Dizinin ilk bölümünde Nare ve Sancar aşkı olarak bilinen hikaye, izleyicinin ilgisinin dizideki Gediz rolüyle Uraz Kaygılaroğlu’na kayması bana göre de kaçınılmazdı. Çünkü Gediz Işıklı Nare'ye o kadar güzel bakıyor ki insan ister istemez etkileniyor ve "Nare'yi hak eden Sancar değil Gediz" diyor. Şahsen ben aynen böyle düşünüyorum ama yine de dizinin hikayesi Gediz-Nare aşkına dönerse oldukça şaşırırım.

Haberin Devamı

Üç ihtimal var

  1. Gediz ve Nare arasında büyük bir aşk başlayabilir.
  2. Gediz Işıklı karakteri öyle bir hata yapar ki bir anda gözden düşebilir, Sancar ve Nare’nin destansı aşkı kaldığı yerden devam eder.
  3. Son ihtimal de Nare, ne “Sancar’ın Nare’si” ne “Gediz’in Nare’si” ne de “Sefirin Kızı” olmadan “Melek’in annesi” olarak tek başına olmayı seçip yeni bir hayata başlayabilir ki bu son ihtimal gerçek olursa bu hikaye beni gerçekten çok etkiler.

Nare’nin ne yapacağını, Sancar’ın olaylara nasıl tepki vereceğini ve Gediz’in bundan sonraki süreçte nasıl bir konumda olacağını hep birlikte izleyip göreceğiz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder