Erdal Kaplanseren Akıllı hoparlörler emrinize amade
HABERİ PAYLAŞ

Akıllı hoparlörler emrinize amade

Sesli komut vererek evinizi yönetmenizi mümkün kılan asistan hoparlörler, her konuda sesli bilgi veriyor ve sizi eğlendirecek uygulamaları çalıştırıyor.

Her yıl katlanarak büyüyen akıllı hoparlör pazarı, 2019’da altın çağını yaşayacak ve her evin ihtiyacı haline gelecek.

Peki bu sesli asistanların ne gibi becerileri var ve yakın gelecekte hangi özelliklere sahip olacaklar?

Eve geldiğinizde sizi sesinizden tanıyarak önceden tanımlanmış görevleri anında başlatan, ışıkları sevdiğiniz renk ve parlaklıkta açan, sevdiğiniz müzikleri çalmaya başlayan, size yemek siparişi veren ve hatta kahve makinesini çalıştıran akıllı hoparlörler hayatımızdaki yerini hızla daha önemli hale getiriyor.

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalara göre, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki her 6 evden birinde akıllı hoparlör var. Her ne kadar ülkemizde henüz hakettiği ilgiyi görmüyor olsa da 2019, akıllı hoparlörlerin yılı olacak! Teknoloji dünyasının üç devi Apple, Google ve Amazon’un akıllı asistanları hayatımızı daha eğlenceli ve konforlu hale getirmek için yarışıyor.

Akıllı evin komuTası onda Evinizdeki buzdolabı, fırın, kahve makinesi, bulaşık ve çamaşır makinesi, televizyon ve müzik çalar akıllı cihazlar ile hazır kitler yardımıyla akıllı hale getirdiğiniz kombi, klima, ışıklandırma sistemleri ve garaj kapısını için akıllı hoparlör tam bir komutan rolünde.

Verdiğiniz sesli komutları yerine getirmek için tüm akıllı ev eşyalarına hükmetiyor, istediğiniz biçimde çalışmalarını sağlıyor.

HADİ BANA NEŞELİ BİR ŞARKI ÇAL

Akıllı hoparlörlerin diğer cihazlara ihtiyaç duymadan kendi başına yaptıkları da az değil. Spotify hesabınıza bağlanarak istediğiniz şarkıları, şarkıcıları veya listeleri sesli komutunuz doğrultusunda çalıyor.

Diyelim ki canınız dans etmek istiyor. Akıllı hoparlörünüze “bana oynak bir şeyler çal” dediğinizde o sizin müzik zevkinize göre eğlenceli bir liste çalıyor. Ayrıca Netflix hesabınıza da bağlanarak televizyonunuzda istediğiniz film ve diziyi oynatmaya başlıyor. Elbette bunu da sesli komutla yaptırıyorsunuz.

Haberin Devamı

ÜÇÜ DE BİRBİRİNDEN YETENEKLİ

Piyasada pek çok akıllı hoparlör modeli olsa da Amazon, Google ve Apple’ın modelleri platform avantajları ve gelişmiş teknolojileriyle avantajlı durumda. Seçim yaparken ihtiyaçlarınız ve beklentilerinizi hesaba katmalısınız.

Şayet ağırlıklı olarak müzik dinlemek için kullanacaksanız ses kalitesi ve hoparlör gücüne dikkat etmekte fayda var.

AMAZON ECHO

Amazon’un Echo modeli, pazarın en deneyimli ürünü. Oldukça şık bir görünüme sahip. Farklı renk seçenekleri mevcut. Amazon’un sanal Asistanı Alexa, tüm direktiflerinizi yerine getirmeye her zaman hazır.

GOOGLE HOME

Google’ın Google Home ürünü, üç farklı modelle pazarda bulunuyor. Diğerleri gibi sesli komutla müzik çalıyor, destekleyen uygulamalara erişiyor, ev eşyalarını yönetiyor ve Google Chromecast’e bağlanıp TV’de istediğiniz şeyleri oynatıyor.

APPLE HOMEPOD

Apple’ın akıllı hoparlörü HomePod, en gözde ürünlerden biri. Siri ile çalışan HomePod, özellikle Apple hizmetleriyle çok uyumlu. Yani kullandığınız Apple marka iPhone telefonlarınızla evinizdeki birçok eşyayı kontrol edebilir hale gelirsiniz.

Haberin Devamı

HAVA DURUMU VE HABERLERİ OKUYOR

Sesli bilgi verme konusunda da çok başarılılar. Sabah uyandınız, ilk çayınızı veya kahvenizi yudumlarken hoparlörünüz size güncel gelişmeleri, trafik bilgisini, takviminizi ve hava durumu bilgisini sesli olarak aktarıyor.

Yeni e-postalarınızı da size okumasını sağlayabiliyorsunuz. Yani yazma ve okuma derdi yok! Her şey sesle ve çok hızlı biçimde halloluyor. Alıştığınızda eliniz kolunuz haline gelecek olan akıllı hoparlörler ile günlük hayatınız daha eğlenceli ve konforlu olacak.

EDİTÖRÜN SEÇİMİ

RENGARENK BİR TELEFON: RX17 PRO

Oppo, ülkemizde modellerini piyasaya sürüyor. Markanın amiral gemisi modellerinden RX17 Pro’yu inceleme şansım oldu. Öncelikle dış görünüşü çok farklı, geçişli renklerde ve elde tutuşu çok hoş.

Telefonun 2340x1080 piksel çözünürlüklü 6.4 inç ekranında genel kullanımla birlikte film izlemek ve oyun oynamak büyük zevk. Ekranın üst bölümünde su damlası şeklinde bir çentik var.

Snapdragon 710 işlemcili Oppo RX17 Pro, ekrana entegre parmak izi sensörüne sahip. Arka bölümünde 12 megapiksel+20 megapiksel+TOF (3D algılama) olmak üzere üç kamera bulunuyor.

Gece çekimi konusunda telefonu çok başarılı buldum. Ön kamera ise 25 megapiksel. 128 GB ahili depolamaya 8 GB RAM ve 3.700 mAh batarya eşlik ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder