Erdoğan Arıpınar Aydınlar'ın TFF'sine
HABERİ PAYLAŞ

Aydınlar'ın TFF'sine

Türk futbolunun meteoroloji raporu temmuzdan bu yana kapkara bulutlu, fırtınalı, tsunamili idi. Nihayet bulutların arasından güneş yüzünü gösterdi. Toplumun bir parçası olan, olmazsa olmaz futbol ilk defa küçük ligler, sonrada Süper Lig’le başladı... Tüm açılış konuşmalarında herkes FAİRPLAY’den bahsetti. Amma: şimdi Aydınlar’ın başında olduğu Türkiye Futbol Federasyonu’ndan FAİR-PLAY eğitimine dair hiçbir çalışma açıklanmadı. Yalnız büyükçe bir ödül lafı var o kadar... Bu benim kaçıncı FAİR-PLAY yazım olduğunu bile hatırlamıyorum. Amma ilgililer okumaktan bıksalar da ben yazmaktan bıkmayacağım.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Ülkemizde en fazla Fair-Play eğitimine ihtiyaç olan dal futboldur. Oyuncusuyla, yöneticisiyle ve seyircisiyle bu eğitim; tüm görev alanların boyunlarına borçtur. Üst düzey görev aldığım ve ülkemi temsil ettiğim CIFP (Dünya Fair Play Konseyi) ve EFPM (Avrupa Fair Play Birliği) toplantılarında Avrupalılar’ın özellikle Futbol Federasyonları’nın; bu konuda okullardan başlayarak nasıl çalıştıklarını görüyor, tüm uyarılarıma rağmen, bizdeki hareketsizliğe üzülüyorum. Erdenay Oflaz zamanında Prof. Atasü ile başlayan bir Fair-Play atılımı vardı.

Amma sonraki federasyonlarda kaybolup gitti. TFF’ye genel sekreter olunca çok ümitlendiğim, bugünkü 2’nci Başkan Arıboğan’a verdiğim Fair-Play Eğitim dosyası acaba nerelerde? Merak ediyorum. Bence Aydınlar’ın TFF’sinin en önemli görevlerinden birisi; Fair-Play konusunda yapacağı eğitim çalışmalardır.

O zaman ne Avrupa Ligi’nden atılır, ne de mahkemelerde sürünürüz. Olimpiyata ev sahipliğine hazırlanan Türkiye’de bu çalışma her alanda yapılmalıdır. Bunun da en iyi yolu; konuyu uluslararası platformda temsil eden Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ve Fair-Play’in FIFA ve UEFA’da başında olan Şenes Erzik’le iş birliği yapmaktır. O zaman olayların, davranışların gerçek sportmenliğe yakışacağını herkes görecektir. Fair-Play yalnız ödül değil, bir eğitim konusudur. Bunun da anti Fair-Play olaylarına örnek olan futboldan başlanması en isabetli seçenek olacaktır. Eğer ülke tarihine damgalarını vurmak ve hayırla yad edilmek isteyenler varsa; yol budur...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder