Erdoğan Arıpınar Başbakan hata mı yaptı?
HABERİ PAYLAŞ

Başbakan hata mı yaptı?

Haberin Devamı

13 Temmuz 2011 günü Türkiye Cumhuriyeti’nin 61’inci hükümeti 322 evetle güvenoyu almıştı. Kabinede yeni bakanlıklardan birisi yeni bir bakana emanet edilmişti. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Suat Kılıç. Aradan 4 dolu ay geçti. Ülkenin pek çok bakanı yol haritalarını açıkladılar, kadrolarını uzmanlardan kurdular. Amma bu son bakanlıkta hızlı dünyada, hızlı Türkiye’de alışılmadık bir yavaşlık hakim.

[[HAFTAYA]]

* Spor kamuoyunda iktidarın alçak gönüllü tutumunun tersine; sayın bakanın herkese yüksekten baktığı kanısı her yerde söyleniyor.
*Tek hızlı olduğu iş Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) işlerine karışmak ve kanunen bağımsız olan bu kuruluşa yön vermek.
* Nedeni açıklanmayan bir kararla ilk olarak illerin tüm spor bölge müdürlükleri donduruldu. Bu arada Akdeniz Oyunları ve Mersin için çok önemli olan her konuda bilgisi ve emeği bulunan Gençlik ve Spor Müdürü Emrullah Taşkın görevden alındı. Niçin bilinmez Hatay’a tayin edildi.
* Yeni bakan tüm yetkileri elinde toplayarak federasyonları benzinsiz otomobile çevirdi. Ülkemizin önde gelen gazetelerinden Hürriyet’te frene basan bakanla ilgili çok net bir eleştiri yayınlandı. Olimpiyata hazırlanan federasyonlar ise durma noktasındalar.
* Ülkenin önde gelen diğer bir gazetesi (Sabah) hükümetteki bakanlıkların çalışma grafiklerini hazırlarken anketine Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı koymadı. * Her hükümet bir öncekinin başlattığı işleri yürütürken Bakan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nün (GSGM) verdiği sözleri (Örneğin: Kıymetli araştırmacı Mehmet Durupınar’ın sipariş Türk Spor Tarihi’nde 100 Yıl Kitabı’nı) ortada bıraktı. Yeni genel müdürü de çaresiz.
* Başbakanın sorumluluğunu üzerine aldığı 2020 Olimpiyat adaylığında ise şaşkınlık sürüyor. Hazırlık Düzenleme Kurulu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) büyük çapta yer almasını sağlayacak kanun da ortada yok. Konuyu bilenler kenara itildi. Olimpiyatın ev sahibi İBB’yi adeta görmezden gelmeye başladı. Neredeyse ip kopması için 6 ay kaldı.
* Olimpiyat adaylığına ışık tutacak “İstanbul 2012 Avrupa Spor Başkenti” programı bu ay sonu başlıyor. Egemen Bağış’a rağmen, ona da ne destek ne de bütçe var. İşte 4 ay oldu? Acaba bakanlığı ikiye bölüp gençliği ayırıp, sporu bu alanda kariyeri olan bir bakana mı bırakmalıyız diye düşünüyorum. Bu arada Başbakan Erdoğan hata mı yaptı sorusu da aklıma gelmiyor değil... Haydi, yılbaşına kadar bekleyelim. Herkes Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gibi olacak değil ya!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder