Eren Aka Tarım arazileri suya kavuşuyor
HABERİ PAYLAŞ

Tarım arazileri suya kavuşuyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, tarıma ve üretime desteğini artırarak devam ettiriyor. Altay, 2020 yılında KOP İdaresiyle birlikte tarım arazilerinin suya kavuşması için 12 milyon TL değerinde küçük ölçekli tarımsal sulama yatırımı gerçekleştirdi.

2014 yılından bu yana KOP desteğiyle 210 milyon liralık yatırımla 200 küçük ölçekli sulama tesisini hayata geçirmiş oldu. Bu yatırımlarla 25 bin hektar sulanamayan arazi tarımsal sulamaya kavuşmuş oldu.

Bu destek Türkiye’ye örnek olur!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan, güzel bir destek de koronavirüs salgınından etkilenen esnafa geldi.

Haberin Devamı

Tarım arazileri suya kavuşuyor

Altay, verdiği nakdi desteğin ardından şimdi de gel-al ve paket servis yapan ilk etapta 690 işletmeye; toplamda 3 bin işletmeye billboardlu tanıtım desteğinde bulundu. Umarım bu tarz uygulamalar diğer belediyelere de örnek teşkil eder.

Kepez tarımı canlandırdı

Kepez Belediyesi’nin, tarımda farkındalık oluşturmak ve atıl arazileri üretime kazandırmak amacıyla 540 dönüm tarlaya ektiği buğdaylar bereketli bir şekilde büyüyor.

Tarım arazileri suya kavuşuyor

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de, buğday ekilen alanlardan biri olan ve Kirişçiler Mahallesi’nde 200 dönüm arazi üzerinde oluşturulan Antalya Orman Çiftliği’ni gezdi.

İstanbul'a yeni bir inci kolye

İstanbul’un en ayrıcalıklı sahillerine sahip Büyükçekmece Koyu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle yenileniyor. 16 kilometrelik sahil şeridinde ilk etapta başlatılan kollektör yenileme çalışmalarında sona gelindi. İstanbul halkının en çok rağbet gösterdiği Büyükçekmece sahilleri baştan sona yenileniyor. Üzerinde uzun yıllar çalışılan proje hayata geçirildiğinde Büyükçekmece sahilleri, Marmara ve İstanbul’un en ayrıcalıklı sahili olacak.

★ ★ ★

Yaya yolları ve kumsalların daha da genişletileceği proje kapsamında sahil şeridi boyunca palmiye ağaçları dikimi yapılacak. Gürpınar Burnu ile Baba Burnu arasındaki 16 kilometrelik sahil düzenleme çalışmalarını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ile birlikte yerinde inceleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Büyükçekmece Koyu İstanbul’un inci kolyesi olacak” dedi.

Haberin Devamı

Ganita, eski güzel günlerine dönecek

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Ganita-Faroz Projesi, Trabzonluları yeniden denizle buluşturacak. Projeye özel önem veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Ganita’yı eski güzel günlerine döndürmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Tarım arazileri suya kavuşuyor

Trabzonlu vatandaşları denizle barıştırmayı amaçlayan ve bir yılda tamamlanması öngörülen proje, yaklaşık 70 milyon liraya mal olacak. Trabzon’un doğal yapısını korumuş en güzide yerlerinden biri olan Ganita’nın yeniden eski günlerine dönmesi, vatandaşların ve turistlerin güzel vakit geçirebilmesi için Ganita-Faroz arasında planlanmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder