Esra Karayel Ayrıldığım sevgilimi özledim
HABERİ PAYLAŞ

Ayrıldığım sevgilimi özledim

HAFTANIN SORUSU

SORU: 3 aydır birlikte olduğum erkek arkadaşımdan ayrıldım. Ayrılmayı ben istedim aslında. İstediğim gibi gitmiyordu ilişki. Ama şimdi onu özlüyorum. Geri adım da atmak istemiyorum. O ise hâlâ beni sevdiğini söylüyor. RUMUZ: KARAMASAR

CEVAP: O seni seviyorsa değil, sen onu seviyorsan ilişkinize bir şans daha vermelisin. Hem ayrılmışsın hem de ne istediğini bilmiyorsun. Önce kalbin ne istiyor, ona bak.

Niye bu kadar kısa sürede ayrılmak istedin, bunu düşün. Ayrılma nedenlerini yaz. Ona olan duyguların hoşlanmadan mı ibaretti? Ya da yalnız kalmamak için mi ilişkiye başladın?

Haberin Devamı

Neleri özlüyorsun, detaylı düşün. Bunları yaparsan hislerine netlik kazandırmış olur. Sonra kararını verebilirsin. Kimsenin de duygularıyla oynamamış olursun. Gerçek sevgide gurur olmaz. Sevdiğinden emin olursan arar ve tekrar başlarsın.

Aşk acısından kurtulmak İstiyorum

SORU: Büyük aşk yaşadığım sevgilimden bir süre önce ayrıldım. Onun durumu nedeniyle birlikteliğimiz devam edemedi. Şimdi evli ve çocuğu olacak. Benimle iletişimini hiç kesmedi.

Ben de kesemiyorum. Görüşmesem de bir şekilde hep var. Durumu kabullendim. Onu unutmam mümkün değil ama inancım gereği de bir araya gelemem. Ne var ki bazen yanımda olmasını çok istiyorum. Ve üzülüyorum. Bu üzüntüden, kötü duygulardan nasıl kurtulabilirim? RUMUZ: SONSUZA DEK

CEVAP: Şükrederek kurtulabilirsin. Belli ki birbirinizi gerçekten sevmişsiniz. Bazen hayat, istediğimiz yönde gitmiyor. Bu tür aşkları yaşayanlar o kadar az ki. Buna şükret. Olan hayırlıdır.

Evli biriyle olmaman en doğru karar. O hayatının bir döneminde sana güzel anlar yaşattı. Sonrasında olmayacak. Bu şekilde kabul etmezsen hayatına başka birinin girmesi zor olur.

Hayat sadece bir erkekten ibaret değil. Ailen, arkadaşların, işin ve daha bir çok şey olmalı. Bunlar üzerine yoğunlaş. Bir zaman sonra bu kötü duyguların gidecektir.

Çocuklarım gidince boşlukta kalıyorum

SORU: Çok erken yaşta evlendim. 52 yaşındayım. Bir kızım, bir oğlum var. Karımla eskisi gibi değiliz. Kızım yurt dışına okumaya gidecek. Oğlum da ayrı eve çıkmak istiyor. Onlar gidince ne yaparım bilmiyorum.

Haberin Devamı

Çok bağlıyım çocuklarıma. Kendimi kötü ve onlarsız boşlukta hissediyorum. Ama onlara da mani olamam. Bu histen nasıl kurtulabilirim? RUMUZ: BOŞLUK

CEVAP: Hayatımızda yer alanları merkez haline getirmezsek boşluk olmaz. Çocuklarının yaşaması gereken bir hayat var. Onlar senin yalnızlığını doldurmak için değil, yaşamak için buradalar.

Seni memnun eden aktiviteler bulmalı, yeniden bir düzenleme yapmalısın. Çocukların bu durumu fark ederse ömürlerinin sonuna kadar kendilerini suçlu hissederler.

Öte yandan karınla ilişkini tekrar canlandırmanın yollarını düşün. Birlikte yapmaktan hoşlandığınız neler varsa onları hayata geçirin. Sevgiden, aşktan vazgeçmek yaşam enerjini yok eder.

İki erkek arasında kaldım

SORU: Çok iyi anlaştığım ve görüştüğüm, dost diye bildiğim bir erkek arkadaşım var. Beni bir arkadaşıyla tanıştırdı. Bir süre sonra bu kişi benden hoşlandığını belli etti. Ben de ondan hoşlandım. Bir ilişkiye başladık.

Haberin Devamı

Ancak zamanla yanlış bir seçim yaptığımı fark ettim. İlişkiyi henüz bitirmedim ama bizi tanıştıran arkadaşıma kendimi daha yakın hissediyorum. Onunla her şeyi konuşabiliyorum. Kırmadan diğerinden ayrılmak istiyorum. Nasıl yapabilirim? RUMUZ: KALP

CEVAP: Karşı cinsle dostluk çok ince bir çizgidir. İyi anlaşıyorsan, şu anda yaşadığın gibi, duygular birbirine karışabilir. Sevgilini arkadaşınla kıyaslamakta hatalısın.

Şuna karar ver; kalbinin çarptığı mı yoksa her şeyi konuşabildiğin bir sevgili mi istiyorsun? Her şeyi konuşabilirsin ama elini tuttuğunda bir şey hissetmiyorsan bu seni mutlu eder mi? Bunları düşün.

Her şey bir arada olmuyor. Kimse de dört dörtlük değil. İletişimi istediğin hale getirmek için önce çaba göster. Olmuyorsa son ver.

Cinsel sorunlarımızı konuşamıyorum

SORU: 6 aydır birlikte olduğum erkek arkadaşımı seviyorum. Ama cinsel hayatımız pek iyi değil. Bu konuyu onunla konuşamıyorum. Ya yanlış anlarsa?

Arkadaşlarım “Sakın konuşma, komplekse girer, daha kötü olur” dedi. Diğer taraftan bu sorun benim açımdan ilişkimizi etkilemeye başladı. Nasıl davranmam lazım? RUMUZ: ŞERBET

CEVAP: Bu konularda arkadaşlarını dinlemeyi bırak. Kulaktan dolma bilgiler insana yanlış adım attırır. Tabii ki sevgiline “Beni cinsel yönden mutlu edemiyorsun” deme. Zaten kendisi de bunun farkındadır.

Ama “İlişkimizi her açıdan daha iyi hale nasıl getirebiliriz?” diyerek onunla konuşabilirsin. O muhtemelen konuyu açar. Açmazsa bu konuda düşüncesini sor. Ne olursa olsun, suçlamadan iletişim kur. En doğru seçenek konunun uzmanı bir doktora gitmesi veya gitmeniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder