Esra Karayel Endeks dolara bağlı
HABERİ PAYLAŞ

Endeks dolara bağlı

Piyasaların yönünde Amerika’da açıklanan ekonomik veriler ve yurtiçinde Merkez Bankası kararı etkili oldu

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsa İstanbul’da endeksin trend yönünde yurtdışında Amerika’da açıklanan ekonomik veriler etkili oldu. Küresel piyasalar da karışık bir görüünüm hakimdi. Amerika’da konut satışları beklentilerin üzerinde geldi. Avrupa Bölgesi’nde ise Yunanistan gelişmeleri takip edildi. Merkez Bankası yine sahnede Yurtiçinde Merkez Bankası’nın açıklamaları izlendi. Doalr tarihi rekorunu kırarken borsa da yükseldi. Endeksin dolar bazında ucuz kalması yükselişte etkili oldu. Haftayı 85 bin 551 kapattı. Para piyasalarında Merkez Bankası’nın kararı takip edildi. Faizlerde herhangi bir değişiklik yapmaması, kur üzerindeki koruyucu baskıyı kaldırıyor. Piyasalar faiz artışı yapmamasına sert tepki gösterdi. Dolar/TL yeni tarihi zirve yaparak 2.74 seviyesini test etti. Amerika verileri gevşetti Hafta ortasında rekor kıran dolar/TL beklentileri karşılamayan Amerika verileri sonrası 2.71 seviyesine geriledi. Merkez Bankası’nın açıklamalarının ardından gösterge faiz, yüzde 10.27 seviyesine yükseldi.

Haberin Devamı

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Borsa İstanbul’da endekste trend yönünde dalgalı seyir devam edecek. Geçen hafta yaşanan bir tarafta borsanın diğer tarafta doların yükseleceği tuhaf günler yaşayabiliriz. Seçim havasına girilmesi nedeniyle açıklamalara son derece duyarlı olunmaya devam edilecek. İlk hedef 86 bin 300 Piyasaya bir miktar yabancı girişi olmuş olabilir. Bu nedenle yukarı hareket devam edebilir. Pozisyonu olan yatırımcıların açıklamaları yakından takip etmelerinde fayda var. Endekste olası aşağı hareketlerde önemli destek 84 bin 700.

Para piyasalarında geçen haftaki yazımda belirttiğim seviye test edildi. Amerika Merkez Banaksı toplantısına kadar Dolar/TL’nin 2.72-2.73 seviyeleri üzerinde kalması muhtemel gözüküyor. Bu seviyelerin üzerinde olduğu sürece yeni rekorlar gelebilir. Dolarda hareketlere dikkat Dolar/TL’de 2.74 seviyesi geçilirse önemli direnç seviyesi 2.77 olarak bulunuyor. Orta vadede yükseliş eğilimi devam edebilir. Aşağı yönlü hareketlerde ise kuvvetli destek seviyesi 2.68 olarak gözüküyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder