Esra Karayel Eşin baban değil ki şefkat göstersin
HABERİ PAYLAŞ

Eşin baban değil ki şefkat göstersin

Haberin Devamı

Rumuz: Değersiz

İlişki durumu: İlişkisi yok

Sen izin vermedikçe kimse seni değersiz hissettiremez

Soru: Esra Hanım 30’lu yaşlarda üniversite mezunu bir bayanım. Bir şirkette iyi bir pozisyonda çalışıyorum. Çevremde beğenilen biriyim. Ama benim sorunum bazen yeni biriyle tanıştığımda kendimi kötü hissediyorum. Sanki beni beğenmeyecekmiş gibi geliyor. Kendimi ondan aşağı görebiliyorum. Daha çok bu kişinin maddi durumu iyi ise olabiliyor. Neden böyle hissediyorum. Bazen de çok iyi ve üstün görüyorum.

Cevap: Sevgili okurum, hepimiz büyürken çocukluğumuzda, yetişkinliğimizde çeşitli olaylardan etkilendik. Bunlar kendimize karşı inancımızda ya da oluşturduğumuz imajımızda önemli rol oynadı. Doğal olarak kimi zaman ilişkilerimizde, geçmişin hayal kırıklıkları, yarım kalmış beklentiler ya da incinmişlikler farkında olmadan ortaya çıkabilir. Yeterince değerli, iyi ya da sevilmeye layık olduğumuz hissi genellikle çocukluk dönemimizden gelir. Kendimiz hakkında düşüncelerimiz duygularımıza yansır. Kendini beğenilmez, değersiz hissettiğinde olumsuz davranışlarda bulunursun. Sonucunda ise mutsuzluk gelir. Yukarıda önemli bir ayrıntıyı paylaşmışsın. Daha çok maddi durumu iyi olan kişilerde bunu yaşaman, bizi para ile değerli hissetme arasında kurduğun bağa bakmamıza yönlendiriyor. Senden ricam bunu düşünüp para ile ilgili düşüncelerini, inançlarını bana yazman. Bu çalışmamızın ilk adımını oluşturacak.



Rumuz: Hiçbir beklentim yok

İlişki durumu: Karışık

Yaşamını yarat

Soru: Esra Hanım yazılarınızı ilk günden beri takip ediyorum. İyi kötü insanların bir arayışı, beklentileri var. Ama benim hayattan bir beklentim yok. Neden? Bir ilişkim var ama olmasa da çok üzülmem. İşime mecburu gidip geliyorum. Para kazanmak için. Öylesine bir yaşam yani. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sevgili okurum beklentisiz olmak demek aslında hayata dair bir hedefinin, yaşam amacının olmaması demek. Hayat yok diyorsan onu sen yaratmalısın. Nasıl yaratacaksın? Kendini tanıyarak. Seni mutlu eden, zevk veren konuları, işleri bularak. Öylesine yaşam demek hiç yaşamamak demek. Sakin bir zaman aralığında düşün. Düşündüklerini dene ve bir adım at.



Rumuz: Çok kadın

İlişki durumu: Karmakarışık

Çok kadın da bağımlılıktır

Soru: Esra Hanım belki birçok erkeğin hoşuna gider ama artık bıktığım bir konu var. Ancak aynı zamanda vazgeçemediğim bir konu. Bir aylık hatta bazen bir haftalık ilişkiler yaşıyorum. Bazen isimlerini şaşırıyorum. Artık zevkten çok eziyet gibi geliyor. Nasıl uzun süreli bir ilişki yaşarım. Lütfen yardımcı olun.

Cevap: Değerli okurum, geçmişte yaşadığımız bir takım olaylarda bazen acımızı yaşamamak için çeşitli bağımlılıklara yönleniriz. Bu aslında bizim hayatta kalma stratejimizdir. Her bağımlılığın altında yaşanmamış derin acılar yatar. Bilinç bunu ötelemek adına farklı yollar seçer. Mesela çok kadın, çok erkek, alkol, sigara, uyuşturucu gibi geçici olarak dindirme yöntemlerine gidilir. Ne zamana kadar? Artık fiziki ve ruhsal olarak bu yöntemlerin zararı üst seviyelere ulaştığında yardım istenir. Şimdi ilk yapman gereken şuan hayatında kimsenin olmamasını sağla. Zaten var olan ilişkinin sağlıklı olması mümkün değil. Senden ricam sessiz ve kendinle baş başa kalıp düşün. Şunu sor kendine? Neyin acısını yaşamak istemiyorsun? Hayatında seni neler üzdü? Acele etmeden düşün ve bana bunları yaz. İkinci adıma geçmemiz için samimi ve dürüst bir şekilde tüm açıklığı ile yaz.



Rumuz: Şefkat

İlişki durumu: Evli

Eşin baban değil ki şefkat göstersin

Soru: Eşimden şefkat görmeyi çok istiyorum. Ama bir türlü olmuyor. Başımı okşasın, sevsin. Çok mu bu isteklerim. Ama o sadece sevişmek istiyor. Bu durumu konuşmayı denedim ama olmadı. Ne yapmalıyım. Lütfen yol gösterin. Evliliği zarar görsün istemiyorum ama bu beni mutsuz ediyor.

Cevap: Sevgili okurum genellikle kız çocuklarının baba hayranlığı erkek çocuklarının da annelerine olan bağı, ilişkilerde önemli rol oynar. Ancak evlilikte bu bağın çok kuvvetli olması, ilişkiye zarar verebilir. Eşini sadece eş olarak görmelisin. Eğer baba arayışı içindeysen eşinle ilişkinde sorun yaşarsın. Hiçbir eş ne kadar iyi olursa olsun, ne kadar aşık olursa olsun hayatımızda eksik kalan başka sevgilerin yerine geçemez. Şimdi senden ricam biraz daha ayrıntı vermen. Geçmişte ve bu dönemde baban ile olan ilişkin konusunda düşünmen ve bana bunu yazman. Eşin sevişmek istediğine göre seni seviyor. Ama şunu unutma senin şefkat anlayışın ile eşinin şefkat anlayışı farklı olabilir. Öncelikle baban ile ilgili duruma bakmamız gerekiyor. Daha sonra diğer konulara geleceğiz.

8

Sıradaki haber yükleniyor...
holder