Esra Karayel Evliyken yaşanan ilişkiden hayır gelmez
HABERİ PAYLAŞ

Evliyken yaşanan ilişkiden hayır gelmez

Haberin Devamı

Rumuz: İki kadın bir erkek

İlişki durumu: Evli

Evliyken yaşanan ilişkiden hayır gelmez

Soru: Merhaba Esra Hanım benim sıkıntım şu. Bir senedir evliyim. Evlenmeme yakın iş yerimden ve aynı zamanda oturduğum muhitten uzun yıllar tanıdığım bir arkadaşımla beraber olmaya başladım. Kendisi boşanmış ve bir çocuğu var. Birbirimizden çok hoşlanıyoruz. Geçirdiğimiz vakitlerin güzelliğini kelimeler anlatmaya yetmez ama karıma da bunu yapmayı istemiyorum. Çünkü onunla fırtınalı bir aşkla evlendik. Sevgilim bana sevgisini çok güzel hissettiriyor her anlamda. Ben hisli biriyim, kendime yediremiyorum karımı aldatmayı. Sevgilimle de gittikçe birbirimize bağlanıyoruz. Yaklaşık beş aydır ayrılıp barışıyoruz, kopamıyoruz sevgilimle. Sorum şu. Neden ayrılamıyoruz onunla? Siz olsanız ne yapardınız?

Cevap: Sevgili okurum, evliyken yaşanan ilişki senin sadece nefsine hizmet eder. Bu da geçicidir. Bir süre sonra kendini suçlamaya (ki bunu yapmaya başlamışsın) başlarsın. Suçluluk duygusu çoğaldıkça hayatının her alanını olumsuz etkilemeye başlar. Manevi olarak sevgi anlamında beslenmediğin için ise doyumsuzluk artar. Şu an yaşadığın sadece biyolojik aşk. Gerçek aşk kalpte başlar ve devam eder. Daha bir senelik evlisin. Ve fırtınalı aşkla evlendik diyorsun. Şimdi düşünmen gereken ilişkinin niye bu hale geldiği konusu. Diğer kadından kopamama nedenine gelince kilit cümlen ‘sevgisini çok güzel hissettiriyor’. Hayatındaki sevgiler yeterli olmuyor ki bu arayışa girmişsin. Ancak sağlıklı ve huzurlu olmak istiyorsan ilk yapman gereken diğer kadından uzak durup eşinle olan ilişkinize bakman. Senden ricam bu kopma ne zaman başladı? Eşinde hoşuna gitmeyen ve seni uzaklaştıran davranışlar neler? Bunları düşünmen. Değerli okurum bunlara bana yaz ve bu sorunu adım adım çözelim. Her zaman geçerli olan bir kural var. Üçüncü kişiler sonuçtur. Yapmamız gereken temel nedenleri bulmak. Niye bir başka arayışa girdiğini fark ettirmek. Siz olsanız ne yapardınız? demişsin. Bilimsel gerçekler dışında bir de işin manevi gerçekleri var. Hepimizin hayatında nefsiyle mücadele ettiği zamanlar olur ve olacaktır. Aklımdan ve kalbimden çıkarmadığım ise “Allah her şeyi görür ve ne yaparsan bir gün aynısı sana da yapılır.” Bir yandan kalp kırarak öte yandan aile birliği için verdiğin sözleri tutmayarak diğer tarafla mutlu bir ilişki sürdürmen imkansız. Eşinden ayrılsan bile diğer kişiyle bir zaman sonra ilişkinde muhakkak sorun çıkacaktır. Bu sefer de başka bir kişinin etkisine girersin. Sorunun temel nedenlerine inmedikçe diğer kişiler hep bir kaçıştır.



Rumuz: Aşıkkız

İlişki durumu: Karışık

Duygularından emin ol

Soru: Esra Abla ben Mersin’liyim ve kankamın sevgilisine aşık oldum. Ne yapmam lazım?

Cevap: Değerli okurum öncelikle yapman gereken duygularından emin olman. Bazen birisinden çok etkileniriz. Bu daha çok fiziki çekimdir. Ancak tanımaya başlayınca durum farklılaşır. Özellikle de tam olarak nasıl biriyle olmak istediğimizden emin değilsek duygular çok çabuk değişebilir. Bu kişiyle neler paylaştın? Ne kadar tanıyorsun? Bu sorularının cevabı çok önemli. Fiziki çekimden olan bedensel aşk çok çabuk sonlanır ve hatalı kararlar vermemize neden olabilir.



Rumuz: Kırgınım

İlişki durumu: Evli

Kavgasız kavgayı seç

Soru: Esra Hanım bir senedir süren ve inişli çıkışlı bir evliliğim var. Ancak son zamanlarda kavga ettiğimizde benim kırgınlığım geçmiyor. Eskiden birkaç saat sonra düzelirdi. Şimdi günler geçiyor. Bazen görmek bazen de dokunmak bile istemiyorum. Ama ayrılmak da istemiyorum. Kavgasız da olmuyor. Ne yapmam lazım?

Cevap: Sevgili okurum evliliklerde zaman zaman inişli çıkışlı süreç her zaman olur. Bazen sağlıklısı da budur. Eğer iletişimde sorun olursa sevgi alışverişi durur. Bu nedenle karşılıklı suçlamalar olmadan konuşabilmek iletişimi tekrar olumlu tarafa çevirir. Yani kavgasız kavga arada çıkan sorunları güzellikle halletme yoludur. Değerli okurum kırıldığımız zaman çoğunlukla bizi kıran kişiye kapanırız. Ancak bu kapanış süresi uzadığında psikolojik ve fiziksel rahatsızlıklar ortaya çıkar. Kırgınlık süresinin uzadığını belirtmişsin. Bu demektir ki senin üzen cümleleri, durumları karşı tarafla paylaşmamışsın. Ya da iletişim kopukluğu nedeniyle anlaşılmamış. Senden ricam sessiz bir ortamda kendine en çok neye kırıldığını sor. Nasıl hissediyorsun? Bunları eşinde duymak seni nasıl hissettirdi? Sonrasında bunları bana yaz. Kırgınlığının temelinde neler yatıyor buna bakalım. Senden bir diğer ricam ise karşı tarafa duygularını aktarırken onu suçlamadan aktarman. Aksi takdirde seni anlamayacak dediklerini çoğunlukla dinlemeyecektir.



Rumuz: İntikam

İlişki durumu: Belirsiz

Sadece kendine zarar verirsin

Soru: Esra Hanım erkek arkadaşım beni aldattı. Ancak benim bunu bildiğimi bilmiyor. Ben de ondan intikam almak istiyorum. İki yılımı verdim ona. Ben de onu arkadaşıyla aldatıp bırakacağım. Çok üzdü beni. Başka ne yapabilirim? Lütfen yardım edin.

Cevap: Sevgili okurum, intikam sadece alana zarar verir. Yani bana şunu diyorsun. ‘Beni aldattığı için ben de kişiliğimi, kendime olan saygımı hiçe sayarak onu aldatacağım. Bunun yükünü de ömrünce çekeceğim.’ Sence bu kadar sıkıntıya, günaha girmeye değer mi? Şunu unutma güzel kardeşim. Kim ne yaparsa karşılığını bulur. Belki hemen göremiyoruz bunu. Her şey olması gerektiği zamanda oluyor. Senin yapman gereken sevgilini karşına alıp bu olayı öğrendiğini ve eğer bu kişiyle devam etmek istemiyorsan ayrılmak istediğini söylemen. İkinci yapman gereken ise bir daha geçmişe dönmemen. Şunu unutma aldatma bir sonuçtur. Nedenleri ise daha önce ortaya çıkmıştır. Kendi adına ilişkinde neler yaşadığına bakman önemli. Bu nedenle ayrılık sonrası bir süre hayatına kimseyi alma. Neler yaşadığına, öğrendiğine bak. İki yılımı verdim diye düşünme. Belki daha büyük bir hata yapman önlendi. Önemli olan alman gereken dersleri fark etmen. Kaybedilen bir şey yok, aksine kazandıkların var. Güzel kardeşim her zaman olumluyu düşün ve ona odaklan.

ESRA KARAYEL KİMDİR?

7

Sıradaki haber yükleniyor...
holder