Esra Karayel İlk hedef 70 bin seviyesi
HABERİ PAYLAŞ

İlk hedef 70 bin seviyesi

Borsa İstanbul’da endeks, yurtiçi ve yurtdışı gelişmeler sebebiyle dalgalı geçirdiği haftayı yükselişle kapattı.

GEÇTİĞİMİZ HAFTA NE OLDU?

Borsa İstanbul’da endeks, yön arayışını geçen hafta da sürdürdü. Yurtdışı ve yurtiçi gelişmelerin etkisinde dalgalı hareket etti. Haftaya alıcılı başlayan endeks, Amerika tarafında açıklanan verilerle haftayı yüzde 2.94 yükselişle 67 bin 912 puandan kapattı.

[[HAFTAYA]]

Fed yine endişe yarattı

Amerika Merkez Bankası fed’in faiz toplantısı tutanaklarının oluşturduğu parasal genişleme kaygıları, endekse satışları getirdi. Hafta başına alımla başlayan borsa, bu gelişme sonrası küçük çaplı satışlarla karşılaştı.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul’da endeks siyasi gerginlik yaratmayacak bir gelişme olmaz ise 70 bin direncini test edebilir.

GELECEK HAFTA NE OLACAK?

Küresel piyasalarda borsaların yönünde etkili olacak önemli tarihe yaklaşılıyor. Bu ayın 29’undaki Amerika Merkez Bankası toplantısından çıkacak sonuçlar, gelişmekte olan ülke piyasaları için önemli gelişmelerin başında yer alıyor.

Yükselişte direnç 68 bin

Yurtiçinde siyasi platformda yeni gerginliklerin olmaması durumda, bu seviyelerde borsanın olması gereken seviyenin altında olması nedeniyle yukarı hareket devam edebilir. Yükselişlerde 68 bin direnci geçilirse ikinci direnç 70 bin seviyesinde.

Para piyasalarında gözler yine Amerika verilerinde ve tahvil faizlerinde olacak. Yurtiçinde ise siyasi gelişmeler ve açıklamalar takip edilecek. Kısa vadeli göstergelerin bir miktar toparlanması, siyasi tarafta olumsuz bir gelişme olmaz ise devam edecektir.

Dolarda destek 2.17

Dolar/TL’de son hareketlere bakıldığında doların 2.19 seviyesinde tutunamadığı görülüyor. Geri çekilmelerde ise 2.16 seviyesi önemli destek olarak bulunuyor. Faizlerde ise gösterge vadede 9.80 seviyesinin altına inilirse, 9.60 seviyesine kadar gerileme olabilir.

BORSADA NELER OLUYOR? SİZ SORUN BİZ YANITLAYALIM

Yeni anlaşması bulunuyor

Soru: Akdeniz Güvenlik Hizmetleri hissem var. Şirket yeni bir sözleşme imzaladı diye duydum. Doğru mu? Sarp BERKAY/İstanbul

Haberin Devamı

Cevap: Akdeniz Güvenlik Hizmetleri, Başakşehir Belediye Başkanlığı Özel Güvenlik Hizmetleri Alımı işine ait ihalenin bir yıllık süreli 4 milyon 75 bin 694 bin TL tutarlı sözleşmesini imzaladığını açıkladı. Gelişme olumlu gözüküyor.

Kira sözleşmesi imzaladı

Soru: Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nı iki aydır takip ediyorum. Şirketle ilgili son gelişmeler hakkında bilgi istiyorum. Melih UYSAL/İstanbul

Cevap: Saf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Akasya Acıbadem AVM’de yer alan toplam 7 bin 243 m2 alanın yıllık 4 milyon 987 bin 602 dolar ve ciro kirası bedelle 21 farklı kiracıyla kira sözleşmesi imzalanmasına karar verdiğini açıkladı. Konu ile ilgili açıklamalara Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan inceleyebilirsiniz.

Ürün teslimi gerçekleştirdi

Soru: Ekiz Yağ’da son durum nedir? Ersin KAYA/İstanbul

Cevap: Ekiz Yağ ve Sabun, Caroi'line Cosmetica SL. ile akdedilen bir yıl süreli Squalene Satış Sözleşmesi kapsamında beş adet yükleme yapılmak suretiyle, 696 bin 439 euro tutarında ürün teslimi gerçekleştirdi. Geri kalan 5 adet yüklemenin 2014’te tamamlanması planlanıyor.

Haberin Devamı

Hisse fiyatı destekleniyor

Soru: Petrol Ofisi ile ilgili lisans iptal haberleri konusunda güncel bilgiler nedir? Bu tür bilgileri sizin yazılarınızdan takip ediyoruz. Gün içerisinde en sağlıklı nereden bakabiliriz? Can OLGUN/İstanbul

Cevap: Omv Petrol Ofisi, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, şirketin ‘Lpg Dagitim Lisansi’ni iptal etti. Şirket, lisansın yenilenmesi için gerekli başvuru sürecini başlattı. Yeni lisansın alınmasının ardından Lpg dagıtım faaliyetleri devam edecek. Borsada işlem gören şirketlerle ilgili bilgilere ulaşabileceğimiz en doğru adres, Kamuyu Aydınlatma Platformu (www.kap.gov.tr) sitesidir.

KAP’tan izleyebilirsiniz

Soru: Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisse alım programı başlattı. Bu konuda ayrıntılı bilgi verir misiniz? Ali GÜRBÜZ/İstanbul

Cevap: Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı hisse alım programı başlatarak piyasadan 10 milyon adet hisse satın aldı. Alım 2.20-2.21TL fiyat aralığında oldu. Şirket geçtiğimiz Mayıs 2013’te 500 milyon TL büyüklüğünde bir alım programı başlatmıştı. Şu ana kadar şirket 74.7 milyon hisseyi toplam 161 milyon TL nakit karşılığı piyasadan satın aldı. Önümüzdeki süreçte hisse alım programının hisse fiyatını desteklemesi muhtemel gözüküyor.

Kurul’a müracat edecek

Soru: Metro’da sermaye artırımı konusunda bilgi verir misiniz? Cihan ŞENTÜRK/İstanbul

Cevap: Metro Petrol ve Tesisleri, daha önce verilen sermayenin artırılmasına yönelik 19 Kasım 2013 tarihli kararın iptaline ve 55 milyon TL çıkarılmış sermayesinin ortaklara yüzde 38.284 oranında bedelsiz hisse senedi verilmek üzere artırılarak 76 milyon 56 bin 250 TL'ye çıkarılması için ‘izin’ talebi ile Sermaye Piyasası Kurulu’na /(SPK) müracaat edilmesine karar verildiğini açıkladı.

Grup şirketine devir işlemi

Soru: Park Maden ile ilgili son güncel gelişmeleri yazar mısınız. Bu hisseyi orta vade için aldım ve hâlâ beklemeyi düşünüyorum. Yorumunuz nedir? Hakkı ALTINOVA

Cevap: Park Maden ile ilgili son gelişme asfaltit ruhsat ve işletmesini diğer grup şirketi olan Silopi Elektrik’e devretmesi olarak bulunuyor. Asfaltitin Silopi Elektrik’in ana hammaddesini oluşturması ve grup içi işlemlerin minimuma indirilmesi, devrin amacı olarak belirtildi.

Adres, Yatırımcı Danışma Merkezi

Soru: Elimde bir miktar Uzel hisse senedim var. Bu şirketin tahtası kapalı durumda görünüyor. Yaklaşık dört senedir hiç bir işlem yapamaz haldeyim. Bununla ilgili hangi merciye ve nasıl bir başvuru yapmam gerekiyor? Yardımcı olur musunuz? Burhan TERZİ/İstanbul

Cevap: Bu konuda konuda en sağlıklı ve hukuksal açıdan başvurabileceğiniz doğru adres, Borsa İstanbul Yatırımcı Danışma Merkezi ile Sermaye Piyasası Kurulu yatırımcı merkezleri olarak bulunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder