Esra Karayel Kalben fark etmek huzura götürür
HABERİ PAYLAŞ

Kalben fark etmek huzura götürür

Haberin Devamı

Rumuz: Destek istiyorum

İlişki durumu: İlişkisi var

Kalben fark etmek huzura götürür

Soru: Cevabınız için çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi yapacağım. Aslında hayata bağladı derken ben yeni bir başlangıç istiyordum. Hayatımda her şeyi geride bırakıp tekrardan ayağa kalkmak istiyordum. Erkek arkadaşım buna vesile oldu sadece. Ama asıl hayata bağlayan dediğiniz gibi bendim aslında. Yaşamak istediklerim ve daha yaşayacağım çok şey olduğunu fark etmek ve geçmişin gölgesinde kalmamam gerektiğini anlamamdı. Haklısınız. İnsanı hayata bağlayan biri değil yine kendisi olmalı. Ben ilginize çok teşekkür ederim.


Cevap: Sevgili okurum herkesin zor anlar yaşadığı zamanlar olur. Böyle zamanlarda bizi hayata daha olumlu baktıran kişilerin karşımıza çıkması da Allah’ın bir hediyesidir diyelim. Ancak dikkat etmemiz gereken bu kişileri hayatımızın her şeyi yapmamamız. Çok şükür ki bunu fark etmişsin. İlişkiler dengede olduğu zaman sağlıklı. Yeni hayat yolunda hayrına olan tüm güzellikleri fark etmeni dilerim.


Rumuz: Acı yaşamaktan korkuyorum
lişki durumu: İlişkisi var

Sevginin azı çoğu olmaz

Soru: Öncelikle her gün yazılarınızı takip ediyorum. Ben size kısaca hikayemi anlatmak istiyorum. Eşimden ayrılalı çok uzun yıllar oldu. Bir kızım var. Beş yıldır da güzel giden bir ilişkim vardı bundan on gün öncesine kadar. Bir anda her şey değişti. Sevdiğim adam bir anda bana karşı buz gibi davranmaya başladı. Beraber olduğum insan bekar. Konuşmaya çalışıyorum. Hiçbir şeyim yok deyip geçiştiriyor. Ama kadınsın ve hissedebiliyorsun. Sanki bana ilgisi alakası hiç bir şey kalmadı. Telefonda bir saat konuşmasak rahatsız olurduk. Şimdi ise ben aramasam telefonu eline bile almıyor. Ne yapmam gerekiyor. Bana yardımcı olun. Çıldırmak üzereyim evlilik diyorum bana çok uzak diyor. Ben evlilik hiç düşünmüyorum diyor ama ben de istiyorum ki madem birbirimizi bu kadar çok seviyoruz neden evlenmiyoruz. Ne zaman evlilik konusunu açsam hemen tartışmaya dönüşüyor. Ben ne yapacağımı bilmiyorum. Ayrılsam büyük acılar yaşamaktan korkuyorum. Bana yardımcı olur musunuz.

Cevap: Değerli okurum, sevginin azı çoğu olmaz. Eğer bir ilişkide çok seviyorum deniliyorsa orada bir sorun vardır. Bu kişiye sevgili olmanın dışında başka anlamlar da yüklediğini gösterir. Zaten bu durumu ‘ayrılsam büyük acılar yaşamaktan korkuyorum’ cümlenle ele veriyorsun. Hayatındaki kişi sevgilin dışında başka eksik kalan sevgilerinin de yerini tutmuş gözüküyor. Ancak şu anda çözüm gerektiren bu kişiyle iletişimizi düzeltmemiz gerektiği konusu.

Sevgili okurum sevgi on günde bitecek bir duygu değildir. Bazen yaşananlar kişileri farklı tepkiler vermeye yönlendirebilir. Eskisi gibi davranılamayabilir. İletişim güçlü olursa sağlıklı ilişkiler kurulabilir. Sevgi alışverişi iletişim olmadığında kesilir. İlk yapman gereken şu an için evlilik konusunu açma. Arkadaşının belli ki bir sorunu var. Ona zaman ver. Üstüne gitme. Kadınlar sorunlarını hemen paylaşmayı tercih edebilir. Ancak erkeklerde durum biraz farklı. Yapman gereken zor anında onun yanında olduğunu hissettirmen. İstediğin zaman konuşmaya hazırım demen önemli. Ve ikinci önemli husus yine bu dönem için o aramadan sen onu arama. Üstüne gittikçe senden uzaklaşır. Güzel kardeşim zorla bir şey yaptırmamalıyız. Sen elinden geleni yaptıktan sonra hayırlısı ne ise o olsun. Gelişmeleri bekliyorum. Korkularının nedenlerini bulmamız senin daha huzurlu bir hayat yaşaman için önemli

Rumuz: Unutamıyorum İlişki durumu: Karmaşık


Vermeye gönüllü olmadığın hiçbir şeyi isteyemezsin

Soru: Esra Hanım benim yıllardır unutamadığım biri var. Hayatıma başkaları da girdi. Ama onunla da görüşmeye devam ediyorum. İlişkilerim ise çok da iyi gitmiyor ve bitiyor. Bir süre sonra sıkılıyorum. Ama onla da olmaz biliyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap: Sevgili okurum, şunu kendine sormanı rica edeceğim. Sen beraber olduğun kişinin eski sevgilisi ile görüşmesini ister miydin? İlişkilerde bize yapılmasını istemediğimiz bir durumu başkasına yaptığımızda daima sorun çıkar. Saygı bekliyorsak saygıyı hak ediyor muyum? Ve ona saygı duyuyor muyum diye sormalıyız. Eğer hayatında sağlıklı, iletişimi güzel huzurlu, heyecan duyacağın bir ilişki istiyorsan eski sevgilinle her türlü bağını koparmalısın. Bu hem fiziki olarak görüşmek anlamında hem de duygusal anlamda söylüyorum. Ona karşı kırgınlık, öfke ya da başka bir duygunun kalmaması önemli. Ancak bu şekilde yeni biri hayatında girer. Unutamadığın ne var? Bunları unutamama nedenlerine bakalım. Bu dönemde yalnız kalman çok daha sağlıklı olur. Hayatında biri varken bir başkasına ait duygularını fark etmen çok sağlıklı olmaz. Bana eski sevgilinle yaşadıklarını içinden geldiği gibi yaz.

Rumuz: Canavar İlişki durumu: Yok

Kızgınlık gözleri boyar

Soru: Esra Hanım, ben kendimi bazen içinden canavar çıkan birine benzetiyorum, öyle hissediyorum. Öfkelendiğim zaman hayat bana çok zor. Karşımdakilere de. Lütfen yardım edin.

Cevap: Sevgili okurum öfkenin altında yatan genellikle geçmişte yaşadıklarımıza bağlı olarak ortaya çıkan hayal kırıklıklarıdır. Diğer kişi tarafından rahatsız edici bir davranış gördüğünde duygusal olarak tepki verirsen sonuçlar iyi olmaz. Şunu düşünmeni rica edeceğim. Bu kişi sana niye bunu söyledi. Belki doğru bir şey söylüyor. Eğer yanlış bir şey söylüyorsa sen niye kendi kalbini kırıyorsun. İki seçenek var. Ya söylediği doğru ya da yanlış. Kızgınlık gözleri boyar, görüntüyü kaplar. Bu kişi doğru bir şey söylüyorsa sana iyilik yapmış olur. Öfke var olan bir duygu. Bunu yok edemezsin. Ancak şunu yapabilirsin. Hemen tepki vermeyip niye kızdığını bulmalısın. İlk adım derin nefes al ver ve hisset. Tam olarak bu kişi sen de hangi duyguları harekete geçirdi. Hiçbir tepki vermeden hemen bulunduğun ortamı değiştir. İlk on dakika çok önemli. Eğer ortam değiştiremiyorsan hayatında sevdiğin birini gözlerinin önüne getir. Beklerken karşındakinin hatalı olduğunu düşünerek beklersen öç almak için beklersin. Sadece kendi duygularına yönel. Bana seni en çok öfkelendiren cümleleri yazmanı rica ediyorum. Bu şekilde derinlerde yatan öfkenin kaynağını bulacağız.

5

Sıradaki haber yükleniyor...
holder