Fatih Öztürk Dikkat, tercih sistemi değişti
HABERİ PAYLAŞ

Dikkat, tercih sistemi değişti

SBS 2011 sonuçlarını 1 milyonun üzerinde öğrenci, veli ve öğretmenler elleri yüreğinde bekledi. Ancak şimdi öğrenciler önemli bir dönemeçteler. Dikkatli karar vermek ve tercih yapmak durumundalar. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı SBS’ de tercih sistemini değiştirdi. Geçtiğimiz yıl okullarda büyük kontenjan açıklarının kalması ve düşük puan alan öğrencilerin bu kontenjanlara yerleştirilmesi ile ortaya çıkan tepkiler sonucunda bakanlık bu yıl tercih sistemini yeniden düzenledi. Buna göre öğrenciler 20 Temmuza kadar 12 tercihten oluşan tek bir tercih listesi yapacak. Bu listeyle öğrenciler yedek ve asıl olarak yerleştirme işlemine girecek. Öğrenciler ek yerleştirme döneminde yeni bir liste yapmayacak ve bu liste ile dört kez yedek yerleştirme işlemi yapılabilecek. Bu durumda öğrencilerin tercih listelerini çok dikkatli yapmaları gerekiyor.

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

Bireysel tercih yapamayanlar için okul müdürlüğü, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına velinin doldurup imzalayarak verdiği ‘Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formuna’ bağlı kalarak veli adına yapılacak. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik olarak onaylanacak. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olup, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacak. Ayrıca tercihlerin elektronik ortamda hatasız, eksiksiz olarak tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna uygun doldurulması gerekiyor. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacak. Tercih başvurusu sadece bir kez yapılacağından ve başvuru işleminden sonra değiştirilemeyeceğinden öncelik sırasına ve bir önceki yıl okul taban puanlarına dikkat edilerek yapılması gerekiyor.

Eğitimin ciddi bir iş olduğunu, bilmekten öte ona gönül vermek gerektiğini bilenlerin yüzü bu yıl da güldü. Ben de düzenli ve disiplinli çalışarak sınavda üstün başarı gösteren öğrencileri, onlardan maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen aileleri ve bu başarıda büyük emek sahibi olan öğretmen ve okulları yürekten kutluyorum. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı’na getirilen Ömer Dinçer’i yeni görevi nedeniyle kutluyor, önümüzdeki dönemde eğitim adına güzel adımlar atacağına inanıyorum.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder