Fatih Öztürk Fırsat eşitliğine bir adım daha…
HABERİ PAYLAŞ

Fırsat eşitliğine bir adım daha…

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer göreve geldiğinde sistemdeki sorunları çözmek için sorunun ana kaynağına ineceklerini söylemişti. Bu yolda önemli adımlar atılıyor. Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız yaptıkları bir tespit doğrultusunda hayata geçirdikleri bir çalışmanın ipuçlarını verdi.

Müsteşar Emin Zararsız, kamuoyunda ‘çok kaliteli okul’ ile ‘adı anılmayan okul’ ayrımını ortadan kaldıracaklarını söyledi. Müsteşar Zararsız, aralarında 200 metre mesafe bulunan iki devlet okulundan birinin başarıları konuşulurken, diğerinin adının bile bilinmediğini belirterek, bu ayrımları ortadan kaldırmak için Eğitim Ortamları ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Grup Başkanlığı’nın kurulduğunu açıkladı.

[[HAFTAYA]]

Biliyorsunuz geçen ay Bakanlığın teşkilat yapısını değiştiren 652 Sayılı Milli Eğitim Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri hakkında kanun hükmünde kararname çıkmıştı. Bayramdan hemen sonra da genel müdürlükler ve Talim Terbiye Kurulu altında çalışacak 88 grup başkanlığı oluşturuldu. Eğitime erişimde fırsat ve imkân eşitliği konusu çok tartışılan bir konu.

Bu noktadaki sıkıntıların giderilmesi için oluşturulan Eğitim Ortamları ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Grup Başkanlığı’nın çalışmalarını merakla bekliyorum. Müsteşar Emin Zararsız’ın da vurguladığı gibi yan yana iki devlet okulundan biri çok öne çıkıyor, başarılarından söz ediliyor, diğer okulun adı bile anılmıyor. Başarı sıralamasında geride kalmanın bir sebebi olması lazım. Sorun öğretmenden mi, idareden mi, ortamdan mı, çevresinden mi kaynaklanıyor?

Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Grup Başkanlığı işte bu soruların yanıtını bulacak. Bu çalışmanın sonucunda ‘çok kaliteli okul’ ile ‘adı anılmayan okul’ ayrımını ortadan kaldıracak verilerin ortaya konulması, o veriler ışığında gerekli tedbirlerin alınmasını çok doğru bir yol olarak görüyorum. Devlet okulların seviyelerinin birbirine yakın hale gelmesi genel eğitim kalitesinin yükselmesi açısından önemli. Ülkemizin en doğusundan en batısına kadar her köy ve kentinde aynı eğitimin verilmesi ortak dileğimizdir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder