Fatih Öztürk Kutlama değil anma yapacağız
HABERİ PAYLAŞ

Kutlama değil anma yapacağız

Haberin Devamı

Van depremi olmasaydı bu haftayı Öğretmen Günü haftası olarak kutlayacaktık. Ne yazık ki 7.2’lik depremde eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, öğrencilerine yön veren ve hayata hazırlayan 80 öğretmenimizi kaybettik. Bu nedenle bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde kutlama değil anma yapacağız.

[[HAFTAYA]]

Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlerimizin acısı hâlâ çok taze… Bu nedenle kurum olarak programımızı değiştirdik. Her yıl geleneksel düzenlediğimiz Öğretmen Günü’nünde, öğretmenlerimizi sevdikleri bir sanatçıyla gönüllerince eğlenecekleri bir organizasyonda bir araya getiririz. Bu acı olay nedeniyle kutlama gecesini iptal ettik.

Onun yerine Bilfen Okulları olarak Van’a üç anaokulu yapacağız. Toplumun büyük bölümü Öğretmenler Günü’nün neden 24 Kasım tarihinde kutlandığını bilmiyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte askeri, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda birçok yeniliği başlatmıştı. Bu yeniliklerden biri de, 1 Kasım 1928’de çıkarılan 1353 sayılı kanunla, Arap alfabesi yerine Latin alfabesinin kabulü olmuştu.


Bu tarihten itibaren yeni harflerin öğrenilmesi ve okur-yazar sayısının artırılması konusunda seferberlik başlatıldı. 24 Kasım 1928’de açılan Millet Mektepleri’nde, yaşlı, genç, çocuk, kadın; herkese yeni harflerle okuma yazma öğretilmeye başlandı. Millet Mektepleri’nin açılışı ve Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul tarihi olan 24 Kasım günü, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor.

Socrates’in dediği gibi dünyada her şeye değer biçilebilir, ama öğretmenin eserine değer biçilemez. Çünkü onun eseri hem her şeydir, hem de hiçbir şeydir. Bu nedenle öğretmenlik mesleği için atılacak her adım aslında geleceğimize yapılan yatırımdır. Ayrıca öğretmenlik, herkesin yapabileceği bir meslek değildir. Öğretmenlik, gönül mesleği, aşk, sevgi ve fedakârlık mesleğidir. Eğitim ve öğretim, bilen bir kişinin, bilmeyene, doğru yolu göstermesi, onun elinden tutmasıdır. Öğretmen ise bunun uygulayıcısıdır. Geleceğimize ışık tutarken hayatlarını kaybeden öğretmenlerimizi bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder