Fatma Uyar Kılıç Acun Ilıcalı bir kahraman yarattı, farkında mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

Acun Ilıcalı bir kahraman yarattı, farkında mısınız?

Sene 2011... Bana göre Survivor’ın en ilginç kadrosu. Yarışma değil; şov önde… E sonuçta ünlüler takımında Nihat Doğan, Pascal Nouma; gönüllüler takımında da Taner Tolga Tarlacı, Taçmin Tümer (Daçmin Goş) gibi isimler var. Her gün bir olay, her gün komedi…

Sene 2015... Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesi Türkiye’yi derinden yaralıyor. Sosyal medyada konu hakkında milyonlarca paylaşım yapılırken; Nihat Doğan’ın attığı “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksın” şeklindeki tweeti ise büyük tepki çekiyor. Acun Ilıcalı da gelen tepkiler üzerine Nihat Doğan’ı Survivor 2015 kadrosundan çıkarıyor.

Haberin Devamı

Sene 2018... Nihat Doğan, Acun Ilıcalı tarafından tekrar adaya davet ediliyor. Ne değişti, ne oldu bilmiyoruz. Ancak Ilıcalı reyting uğruna Doğan’ı yeniden kadroya aldığı için çok eleştiriliyor, biliyoruz. Bence de kesinlikle çağrılmamalıydı. Neyse ki Nihat Doğan; Damla Can ve Murat Ceylan’la girdiği SMS oylaması yarışında kaybediyor ve daha başlarda eleniyor. Yani halk bir nevi “Yapılanları unutmadık” diyor.

Sene 2020... MasterChef’in en sessiz, en efendi yarışmacısı Uğur Yılmaz Deniz’in yıllar önce attığı tweet’ler ortaya çıkıyor. Kürtlere, türbanlılara, kadınlara… Neredeyse her kesime küfür etmiş. Acun Ilıcalı “Uğur Yılmaz Deniz isimli yarışmacının sosyal medyada kullandığı terbiye sınırlarını aşan paylaşımları nedeniyle MasterChef yarışmasıyla ilişiği kesilmiştir” tweet’ini atana kadar çoğumuzun bunları gördüğünü de sanmıyorum. En azından ben görmedim.

Acun Ilıcalı bir kahraman yarattı, farkında mısınız

Şimdi soruyorum: Eğer Acun Ilıcalı, Uğur’un ‘diskalifiye’ edildiğini duyurmadan, bu tweet’ler sosyal medyaya düşseydi sizce ne olurdu?

Bence Acun Ilıcalı böyle bir insanın yarışmada olmasına izin verdiği için linç yerdi. Uğur Yılmaz Deniz de altından kalkmayacağı yorumlara ve eleştirilere maruz kalırdı. Acun Ilıcalı erken davrandı ve Uğur Yılmaz Deniz’i diskalifiye etti. Ya da bir kahraman yarattı diyebiliriz. Çünkü seviyoruz ezilenin yanında olmayı ama tablonun tamamını göremediğimizi düşünüyorum. 18 yaşında olsun, 70 yaşında olsun… Sonuçta hepimizin yıllardır savaş verdiği hassas konularda, ağır sözler kullanmış. Zaten bunu çoğumuz kabul ediyoruz sanırım… Bunu kabul edenler ama yine de “Programda, herkesin önünde ağlattılar, reyting uğruna bir çocuğu rezil ettiler” diyenlere geliyor sıra şimdi de.

Haberin Devamı

Bence rezil edilmek istenseydi o gidiyor diye ağlayan arkadaşlarını göremezdik, keserlerdi. Bence rezil edilmek istenseydi, Somer Şef’in “Seni birazcık tanıyan biri bile, kötü biri olmadığını bilir” gibi yorumuna da yer verilmezdi. Bence rezil edilmek istenseydi, öyle bir yayın yaparlardı ki; Uğur Yılmaz Deniz o programdan sonra herkesten destek mesajı alamazdı, takipçi sayısını artıramazdı.

Eleştirilen konular bitmiyor tabii… Bu sefer de özel hayat konusu ortaya çıkıyor…

“Evlilik dışı çocuk sahibi olan, kızı yaşında sevgili yapan adamlar Uğur’a ahlak dersi veriyor” diyorlar. Eğer Uğur yarışmadan biriyle ilişki yaşadığı için ya da kendisinden yaşça büyük evli bir kadınla birlikte olduğu için (ihtimaller artırılabilir) diskalifiye edilseydi, bu söyledikleriniz doğru olabilirdi. Burada Uğur özel hayatında yaptığı bir şey için diskalifiye edilmedi, bunu bir fark edin. Yıllardır hepimizin dert yandığı siber zorbalığa dahil olduğu için elendi. Evet, keşke yarışmaya almadan tüm hesaplara baksalarmış. Ama keşke Uğur da böyle bir yarışmaya girmeden madem artık değişmiş, geçmişini bir siliverseymiş. Twitter hesabını kapatsaymış ya da tweet’leri silseymiş.

Haberin Devamı

Bu arada ben de o meşhur bölümü izlerken ağlayanlardan, üzülenlerden biriyim. Hemen Uğur’un hesabına girdim, paylaştığı fotoğrafa like attım. Kendimce destek oldum, çünkü herkes hata yapabilir, değişebilir, pişman olup, buna sizi inandırabilir. Uğur da böyle yaptı ama Acun Ilıcalı sayesinde!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder