Fatma Uyar Kılıç Woody Allen neden tehlikeli sularda yüzüyor?
HABERİ PAYLAŞ

Woody Allen neden tehlikeli sularda yüzüyor?

ABD'li yönetmen Woody Allen'ın evlatlık kızı Dylan Farrow, yıllar önce "Babam 7 yaşında beni taciz etmişti" demiş ama hiçbir işlem yapılmamıştı. Farrow, kısa süre önce iddiasını tekrarlayınca 82 yaşındaki yönetmenin şimdilik son filmi 'A Rainy Day in New York/New York’ta Yağmurlu Bir Gün’ün sponsoru Amazon, projeden çekilmişti. Allen, iddiaları kabul etmese de Amerika’da başlayan #MeToo hareketiyle, ünlü senarist ve yönetmene ülkesinde tüm kapılar kapandı, film vizyona girmedi. Tabii her ülke için aynı yasak söz konusu değil. Geçen ayın sonunda ülkemizde vizyona giren filmi izlediniz mi?

Haberin Devamı

Ben ne zaman canım sıkılsa Woody Allen filmi açan biri olarak, iddiaları kulak ardı ettim ve izledim. ‘Paris’te Bir Gece Yarısı’nı izledikten sonra şöyle demiştim: “Ben bunu hiç akıl edemezdim.” Repliğiyle, senaryosuyla, yaratıcılığıyla sizi hep aşan bir şey olur filmlerinde. Ancak ‘New York’ta Yağmurlu Bir Gün”, fazlaca sıradan.

“Eski filmlerinin aynısı gibi” diyenler var, lütfen haksızlık etmeyelim. Onlar bu kadar başarısız değildi.

Woody Allen neden tehlikeli sularda yüzüyor


“Neden yaşlı erkekler kadınlara bu kadar çekici geliyor?”

Yine de benim dikkatimi çeken konu başkaydı… Filmin kadın başrolü ‘Ashleigh’ (Elle Fanning) ; taşralı, güzel bir üniversite öğrencisi. Erkek arkadaşı ‘Gatsby’e (Timothée Chalamet) ünlü bir yönetmenle röportaj yapmak için New York’a gideceğini söylüyor ve hikaye başlıyor.

Ashleigh’in röportaj yapacağı yönetmen, kendisinden yaşça büyük. ‘Gatsby’ (Bir bakıma Allen’ın gençliği diyebiliriz) bütün gün güzel ama hafif saf kız arkadaşına ulaşamayınca kendine şu soruyor: “Neden yaşlı erkekler kadınlara bu kadar çekici geliyor?” Haydaaa…

Ortalık evlatlık kızını taciz ettiğin iddialarıyla yankılansın, sen gel filminde bu soruyu sor. Ortada iki seçenek var; ya konuyla dalga geçiyor ya da görmezden geliyor. Ama tesadüf olmadığı kesin.

Yaratıcılık namına eski tadı bulamasam da, aslında bu filmde de beni aşan bir şey çıktı. Allen’ın gereksiz cesareti. Gerçekten suçlu olsun ya da olmasın, bu kadar hassas bir konuya her zamanki alaycı tavrıyla yaklaşmamalıydı.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder