Fatma Uyar Kılıç Yaşlı kesimi evde tutamıyoruz çünkü…
HABERİ PAYLAŞ

Yaşlı kesimi evde tutamıyoruz çünkü…

Yaşlı vatandaşlar corona virüsü salgınına karşı yapılan “Evden çıkmayın” uyarılarını dinlemedi. En son 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara 'sokağa çıkma kısıtlaması' geldi. Instagram’dan uyardık, klipler bile yaptık ama bu durum bana göre ölen babasının doğum gününde fotoğrafını paylaşıp altına “Seni çok özledim baba” yazan insanla eşdeğer. Çünkü yaşlı vatandaş da, ölen vatandaş da Instagram kullanmıyor. Ve o bahsettiğimiz kesim Facebook kullanan kategoriye de girmiyor aslında.

Yaşlı kesimi evde tutamıyoruz çünkü…

Sorun, sosyal medya kullanmadığı için durumun ciddiyetini anlamamış olmaları değil. Sorun şu: Alalım elinizden plastation’ları, keselim interneti. Kaç gün durabilirsiniz evde?

Haberin Devamı

Hadi ilk gün kitap okursunuz tamam da, kitap okuma challenge’ı yapmanın tadını vermez ki?

Yaptığınız yemekleri kime göstereceksiniz?

Çocuğunuzu artık ‘Rafadan Tayfa’ kesmiyor… Hem sizinki İngilizceyi bile Netflix’teki çizgi filmlerden öğrenmemiş miydi?

Yani bizi evde tutan mükemmel bilincimiz, kurallara uyan sağduyulu bir vatandaş olmamız değil; internet, sosyal medya… Çok uzun süredir biz zaten o küçücük telefonlarımızın içinde yaşıyoruz ve mutluyuz. Yaptıkları doğru demiyorum, yanlış anlamayın. Sadece bu durum onlar için yeni, bizim için değil. Hatta yeni konu çıktı, değmeyin keyfimize.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder