Ferhan Kaya Poroy Gençler ne ister?
HABERİ PAYLAŞ

Gençler ne ister?

Ohoo, onların istekleri biter mi? Bitmez tabii. Ama biz de öyleydik, sürekli yenilikleri takip eder ve o yeni çıkan neyse onu isterdik ailemizden. Hiç unutmuyorum bir gün Commodore 64 diye bir bilgisayar çıktığını duyduk ağabeyimle.

Arkadaşlarımızda da gördük ve çok çok beğendik. Babama sürekli bize Commodore 64 alması için baskı yaparken şöyle dediğimi hatırlıyorum: “Baba vallahi bu son. Bundan yenisi yok zaten”. O da şöyle demişti: “Her zaman yenisi gelecektir.” O zaman küçük dünyamda ‘yenisi mi?

Haberin Devamı

Bundan yenisi de olur muymuş?’ diye geçirmiştim içimden. Oluyordu, oluyor, olacak da...

Ama çocukların, gençlerin bunu o yaşlarında ve o heyecanlı dünyaları içinde anlamaları, kavramaları pek mümkün olmuyor. Eeee, ne yapacağız? İçlerindeki şevki kırmadan ama her şeye sahip olma ayarını da kaçırmadan yenilikleri takip etmeye teşvik edeceğiz tabii.

Peki ne istiyor şimdiki gençler vee ön ergenler? Gençler arasındaki trendler ne?

Konser: Life in Color Big Bang: Dünyanın en renkli partisi diyebiliriz. 1 Ağustos’ta Küçükçiftlik Park’ta yapılıyor. Dünyaca ünlü DJ’ler sahneye çıkıyor ve izleyicilerin üzerine rengarenk boyalar sıkılıyor.

Shawn Mendes: Bu arkadaş 1998 doğumlu Kanadalı bir şarkıcı. Vine üzerinden ünlü oldu. Ergenlerin isteği odur ki, bu arkadaş Türkiye’ye gelsin konser versin. Ya da mümkünse biz kalkıp gidelim onu dinleyelim.

Ed Sheeran: Mümkünse bu arkadaş da Türkiye’ye gelsin, konser versin. 1991 doğumlu İngiliz söz yazarı ve şarkıcı. 2010’da Los Angeles’ta The Foxx Hole isimli kulüpte şarkı söylerken keşfedildi ve YouTube’dan videolarını paylaşmaya başlayınca büyük bir hayran kitlesine sahip oldu.

Ariana Grande: Bu kızımız 1991 Amerika doğumlu. Hem oyuncu hem şarkıcı. Çocuk kanalı Nickelodeon’daki ‘Victorious’ dizindeki rolüyle ünlü oldu. Laf aramızda bu kıza ben de bayılıyorum.

Sesi gerçekten iyi. Bu kız gelsin, konserine ben de koşarak giderim. ‘Problem’ en sevilen şarkılarından biridir ve gerçekten de güzeldir. Megan Trainor: 1993’lü olan Megan yeni dönem popçulardan.

Bence en güzel şarkısı ‘All About That Bass’. Kafa şişirmeyen ergen müziği candır. Bu haftalık, gençlerin pop müzik üzerine beğeni ve isteklerine yer verdim ama bir de rockçılar var. Onları da unutmuş değiliz elbet.

Haberin Devamı

Hatta arkasından moda, sinema ve trendler de gelecek. Gençleri anlamak için onların nelerle ilgilendiğini de bilmek lazım değil mi? Haydi bakalım ergen annebabaları; öğrenme zamanı...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder