Ferhan Kaya Poroy İyi pazarlar Türkiye
HABERİ PAYLAŞ

İyi pazarlar Türkiye

Çocuğun gelişiminde, boyunun uzamasında, iskelet sisteminde, beyin fonksiyonlarının gelişmesinde beslenmenin önemi büyük.

Kastettiğimiz dengeli beslenmek tabii. Etleri boğum boğum, tombul olsun diye hiç durmadan ağzına kaşıkla mama tıkılanlardan bahsetmiyorum.

Mama firmaları kızabilir ama anne sütü varken ve yetiyorsa, hiçbir çocuğun bir gram mamaya ihtiyacı yok.

En az 1 yıl anne sütünün ardından doğal, taze, sağlıklı sebze, meyve, tahıl ve proteinlerden oluşan dengeli bir beslenme sistemiyle son derece sağlıklı ve obeziteden uzak nesiller yetiştirmek mümkün. İşte taze ve sağlıklı besinleri bir arada bulabileceğiniz adres de evinizin yakınındaki semt pazarları.

Haberin Devamı

Üstelik şu sıralar pazarlarda çok da güzel şeyler oluyor.

Ege ile sınırlı kalmasın

Bünyesinde Batıçim, Batısöke, Batıbeton, Batıenerji ve Batıliman şirketlerini barındıran Batı Anadolu Grubu, 50. kuruluş yıldönümü nedeniyle, sağlıklı beslenme konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlayan bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

‘İyi Pazarlar’ adlı proje, Ege’nin 20’yi aşkın geleneksel pazarına, gezici bir araçla yıl boyunca 100’ü aşkın ziyaret, halkla doğrudan temas, diyetisyen sohbetleri, vücut analizleri, bilgilendirici yayınlar ve ödüllü eğlence aktivitelerini içeriyor.

Proje dahilinde pazara alışverişe gelen halkla buluşan diyetisyenler doğru beslenmenin, yeterli taze sebze ve meyve tüketmenin, mevsimine uygun ürünleri tercih etmenin önemini aktarıyor. Ben de bu güzel projeyle Alaçatı pazarında karşılaştım.

Diyetisyenden bilgi aldım, çocukların sağlıklı beslenme alışkanlığı kazanması, temel besinlerin faydalarını keşfetmeleri ve ev yemeklerini severek tüketmeleri için uzmanlar tarafından hazırlanan ‘Domates, Biber, Patlıcan’ adlı kitabı dağıtılırken görüp inceledim.

Hem semt pazarlarını hareketlendiren hem de sağlıklı beslenme konusunda halkı bilinçlendiren bu güzel projenin Ege Bölgesi’yle sınırlı kalmamasını, tüm semt pazarlarına yayılmasını ümit ediyorum. Herkese iyi hafta sonları ve ‘İyi Pazarlar’.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder