Ferhan Kaya Poroy Sıkıldık biz!
HABERİ PAYLAŞ

Sıkıldık biz!

Eve kapandık! Soğuk hava, domuz gribi paniği, sınav döneminin başlaması, kış uyuşukluğu... Nedeni ne olursa olsun, şu günlerde eve kapandık. Kimi grip olmaktan korktuğu için çıkmıyor evden, kimi grip olduğu için. Ama birçok evde sonuç aynı; ‘Evdeyiz’ anlayacağınız. Bizimki hastalıktan... Malum grip, adına her ne derseniz deyin, bize de geldi. Derin yaklaşık 10 gündür perişan! Sekiz gün hiç evden çıkmadı.Birkaç doktor randevusu hariç, Derin geçtiğimiz hafta da sadece sınavlara girmek üzere okula gidip geldi. Yani full time ev çocuğu oldu. Ama sıkıntısı da son noktaya ulaştı.

Haberin Devamı

Ev ne kadar geniş olursa olsun, aynı dört duvarın arasında bulunmak canına tak etti. Hatta bana “Anne lütfen bugün bütün gün okulda kalayım!” diye yalvarmaya bile başladı. Okulun sadece eğitim amaçlı değil, sosyalleşme açısından da ne büyük bir gereksinim olduğunu böylece bir kez daha anlamış bulunduk biz de...

Evde moralsiz bir çocuk görmekten, ‘Beni bırakma’ ifadesiyle kapıyı kapatıp işe gitmekten o kadar sıkıntı duymaya başladık ki, evde Derin’i eğlendirecek uğraşlar bulma konusunda kafa yorduk biraz. Tabii öncelikle oyuncaklar geldi. Şu sıraların gözdesi ‘Polly Pocket’ın üçdört serisi alındı. Ardından hem eğlence hem eğitim olsun dedik, uzun zamandır almayı planladığımız ‘Vitamin Eğitim Programı’nı yükledik bilgisayara... Bununla da bitmedi tabii ki. Her akşam bir el Monopoly, bir el Tabu çevirdik hep birlikte... Biraz daha kendini toparlayıp ayağa kalktığında evin değişik bir bölümüne, mutfağa geçtik. Birlikte kurabiye, kek yaptık ama ben diyette olduğumdan Derin de iştahı olmadığından yemedi yaptıklarımızı.

Mutfak işi de bitince odasını toplamaya karar verdi. Kütüphane, çekmeceler, dolaplar, oyuncaklar bir bir elden geçirildi. Hepsi sil baştan yeniden düzenlendi. Sonra sıra albümlere geldi. Bebeklik fotoğrafları çıktı ortaya, anılar anlatıldı, yeni albümler yapıldı. O da yetmedi, anne ve babanın hatta anneanne ve dedenin bebekliğine geldi sıra... Kısacası hem bizi hem Derin’i çok sıktı bu hastalık. Hem artık evde de yapılacak bir şey kalmadı. Hastalık bıraksın yakamızı da eski düzenimize, koşuşturmacamıza geri dönelim. Herkese sağlıklı haftalar.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder