Filiz Özkol

26 Temmuz 2024, Cuma 07:00

26 Temmuz 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Ay, burcunuzda ilerliyor ve sosyal çalışmalarınıza aktivite yoğunluğu kazandırırken, aşk yaşantınız hareketlilik kazanıyor. Eğlence yaşantınız canlanıyor. Birçok davet alacak ve değişik eğlence ortamlarında bulunacaksınız.

BOĞA: Kariyerinizin ön plana çıkmasıyla, gizli bir güç savaşı içinde olacaksınız. İş çevrenizde farklı bir konumunuz olmasından dolayı, sorumluluk duygunuz sizi rahatsız edecektir. Finans konularında belirleyici davranacaksınız.

İKİZLER: Kısıtlı iş çevreleri size göre değil. Bugün Ay’ın konumu, sizi daha enerjik yapıyor ve kendinizi ispat etme çabası içinde olacağınızı gösteriyor. Hareketli yapınızı ortaya çıkarmaktan korkmayarak olaylara çözüm getireceksiniz.

YENGEÇ: İçgüdülerinizin sağlayacağı avantajlar sayesinde, bir başarıyı kısa sürede tadarak, önemli yollar kat edeceksiniz. Bugün, mesleki konularda beklediğiniz kriterleri, karşı taraf sağlayacaktır. Uyumunuzu bozmamalısınız.

ASLAN: Sizi farklı zaman dilimlerinde gören kişiler yanılabiliyor. Muzip tavırlarınıza alışanlar, iş çevresinde gördükleri zaman şaşkınlık geçiriyor. Olumlu bir gününüzdesiniz ve arkadaş çevrenizde aktif bir gün içindesiniz.

BAŞAK: Burcunuzda ilerleyen Merkür sayesinde, daha hızlı düşünmeye başladınız. Sabırlı davranışlarınıza alışkın kişileri şaşırtmanız, sizi ilgilendirmiyor. Çevrenize taviz vermiyorsunuz. Bulunduğunuz ortamlarda canınız sıkılabilir.

TERAZİ: Başkalarının fikirlerine ilgi göstereceğiniz ve olayları kendi tarzınıza göre yorumlayacağınız bir gün. Kendinizden daha genç kişilerle bir arada olmanın zevkini yaşayacaksınız. Yapacağınız birçok kısa yolculuk söz konusu.

AKREP: Ailenizin hoşnut olacağı işleri yapmaktan zevk alacağınız bir gün. Onlarla ortak çalışmalar içinde olmanız sizi de mutlu edecek. Fakat çevrenizi de ihmal etmemelisiniz. Küçük detayların canınızı sıkmasına izin vermeyin.

25 Temmuz 2024, Perşembe 07:00

25 Temmuz 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: İşte yanlış yönlendirilebilirsiniz. Bildiğinizden şaşamamalı ve kendi doğrularınızı savunmalısınız. Tepkiler sizi ilgilendirmesin. Refleksleriniz güçlü. Düşüncelerinizle başınız dertte. Acele hareket etmemelisiniz.

BOĞA: İş yaşantınızda inatçı yapınızı bilenler, size yeni bir şey kabul ettiremiyor. Çevrenize de şans vermeyi denemelisiniz. Farklı olaylar gündeme geliyor. Dostlarınız size ne söylese haklı. İlişkilerinizde fazla inatçısınız.

İKİZLER: İşinizde yeni atılımlar yapmak için fazla aceleci davranıyorsunuz. Olayları gelecek zamana bırakmalısınız. Engelleriniz kalkıyor. Dün ile bugün arasındaki farkı artık daha iyi anlayabiliyorsunuz. Önünüz oldukça açık.

YENGEÇ: Karışık işler size göre değil unutmayın. Bu hafta disiplinli olmalısınız. Sabırlı yapınız sayesinde, iş yaşantınızdaki engeller ortadan kalkıyor. Kendinizi ispat etmeye çalışırken, özellikle daha dikkatli davranmalısınız.

ASLAN: İlişkinizde yaşadığınız sorunlar, karşılıklı iletişimi kaybetmenizden kaynaklanıyor. Bu hafta, yeniden her şeyi konuşmayı denemelisiniz. Sindirim sisteminizin doğru çalışması için, aşırı yemek yeme huyundan vazgeçmelisiniz.

BAŞAK: Olağan işlerden sıkıldığınız için denenmemiş işleri tercih ediyorsunuz. Bu hafta, sizin için fırsatlar günü olabilir. Akıllı davranmalısınız. Egemen ruhunuz, ilişkilerinizi yanlış etkiliyor. Dostlarınız fazla üzülüyor unutmayın.

TERAZİ: İşlerinizin yolunda gitmesi sizi şımartabilir ve her an hata yapabilirsiniz. Başarınızı perçinlemek istiyorsunuz. Sosyal yaşamınızda ifade zorluğu yaşayabilir ve yanlış anlaşılabilirsiniz. Kendinizi sorgulamalısınız.

AKREP: Bu hafta verimli bir konumdasınız. Yaratıcılığınızı en iyi şekilde kullanabilirsiniz. Sadece alınganlıktan vazgeçmelisiniz. Özellikle çevrenizi kırmak istemiyorsanız, sözlerinize dikkat etmeli ve kırıcı olmamalısınız.

24 Temmuz 2024, Çarşamba 07:00

24 Temmuz 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Partnerinizle olumlu iletişim içinde olmanız sayesinde, aldığınız ortak kararları yaşama geçirme konusunda daha inatçı olacaksınız. Çevre koşullarını fazlasıyla zorlayacaksınız. Baskıcı davranmakla çok şey kaybedebilirsiniz.

BOĞA: Kendinizi daha iyi ortaya koyarken, karşı cinsin yoğun etkisi üzerinizde olacak. Özlemlerinizin atağa kalkmasıyla sevdiklerinizin ne yaptığını düşünmek ve onları şımartmak istiyorsunuz. Mesleğinizle ilgili değişimler söz konusu.

İKİZLER: Enerjiniz çevreniz tarafından takdir ediliyor. Kendinizi aşma konusunda gerekli donanıma sahipsiniz ve işinizle, gerekli müdahaleyi göstermelisiniz. Kazançlarınız konusunda fırsatları değerlendirmek için acele etmelisiniz.

YENGEÇ: Kazançlarınızı arttırma konusunda yaratıcılığınızı doğru bir şekilde kullanacaksınız. Duygularınızı dramatik sözcüklerle ifade ederek, kendinizi ortaya koyacaksınız. Kariyerinizle ilgili gelişmeleri takip etmelisiniz.

ASLAN: Organizasyon yeteneğinizin belirgin olduğunu, çevrenize ispat edeceksiniz. Değişiklik size iyi gelecektir. İnsancıl yapınızı herkes anlamıyor ve sizi duygusuzlukla suçluyorlar. Aldırmamayı öğrendiniz, olayları takmıyorsunuz.

BAŞAK: Düşünmeden ve aceleci bir şekilde sarf ettiğiniz cümlelerin, başınıza iş açmasını istemiyorsanız, duygularınızı denetim altında tutmaya çalışmalısınız. Yaşam enerjinizin güçlü olması, bazı hataları da beraberinde getiriyor.

TERAZİ: Yaşam rutinleriniz nedeniyle; çevrenizde anlaşılması zor bir kişilik olarak tanınıyorsunuz. Enerjiniz düştüğü zaman, iş veriminiz oldukça azalıyor. Bugün, çalışmalarınıza yön verecek farklı kişilerle bir araya geleceksiniz.

AKREP: Aktivitelerinizin engellendiğini görmek canınızı sıkabilir. Bazı işlerinizin dar boğazda olduğunu görmek, sizi daha güçlü kılacaktır. Duygularınızı saklamak için birçok nedeniniz var ve kendinizi rahatsız hissedebilirsiniz.

23 Temmuz 2024, Salı 07:00

23 Temmuz 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Enerjinizi doğru kullanmalısınız. Önünüze çıkabilecek engellere dikkat etmeli ve adımlarınızı dikkatli atmalısınız. Kendi düşüncelerinizi savunduğunuz müddetçe sonuca varamazsınız. Hatalarınızı kabul etmek zorundasınız.

BOĞA: Kendi duygularınızın önemli olduğunu zannederek, hata üstüne hata yapıyorsunuz. Size eşit değerler var. Partnerinizle takışmayın. Nasıl olsa o, haklı çıkıyor. İçsel çatışmalarınız yüzünden, ilişkiniz tehlikeye giriyor.

İKİZLER: Problemlerinizi gözünüzde fazla büyütüyor ve kendinizi üzüyorsunuz. Her şeyi zamana bırakmalısınız. Geçmişinizle ilgili olaylarda siz haksızdınız. Bunu şimdi daha iyi anlayabiliyor, olaylara daha farklı bakıyorsunuz.

YENGEÇ: Yaşantınızda farklı değerler peşinde koşmanızın mükafatını görüyorsunuz. Sınırlarınızı aşmalısınız. Soruların cevabını partnerinize sormadan çözümleyemezsiniz. Karşılıklı her şeyi konuşarak açıklığa kavuşturacaksınız.

ASLAN: Sıra dışı işler için yaratılmışsınız. Fırsatları iyi bir şekilde değerlendirdiğiniz zaman başarı sizin olacak. Sevdiğiniz kişi ile çatışma içinde olmanız, sizin suçunuz. İsteklerinizde ısrar etmeniz, tartışmaya yol açıyor.

BAŞAK: Son günlerde fazla asabi olmanız çevreniz tarafından hiç de hoş karşılanmıyor. Bugün, daha dikkatli olmalısınız. Duygularınızı ifade ederken titiz davranıyor ve karşınızdaki kişi tarafından yanlış algılanıyorsunuz.

TERAZİ: İş yaşantınızda yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz bir gündesiniz. Bugün, alınganlıktan vazgeçmelisiniz. Oldukça hassas bir gündesiniz. Çevrenizden fazlaca etkileniyor ve size söylenen her sözün tesiri altında kalıyorsunuz.

AKREP: Mantığınız bugün işe yaramayabilir. Olayların detayına inmemeli, kendinize bir program seçmelisiniz. Duygularınızı ifade ederken sabit düşüncelerden uzak kalmalısınız. Bugün, hata yapmaya açıksınız. Çok dikkatli olmalısınız.

22 Temmuz 2024, Pazartesi 09:38

Sohbet etme sanatı

Son dönemin sancılı konusu. Kimse kimseyi dinlemiyor. Bizim zamanın eğitim şekillendirilmesi farklıydı. Yedinci, sekizinci sınıf gibi birimler yoktu. Toplulukların karşılıklı sohbetlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar vardı. En sade anlatım şekliyle, ortaokul sıralarında öğrenmiştik tüm vatandaşlık bilgilerimizi. Kimse kimsenin sözünü kesmemesi konusunda kurallarımız vardı. Hele karşılıklı jestler ve pas atmalarla tamamlanan sohbetlerin tadına doyum olmazdı. Yeni zaman dönemin her şeyi değişti. İnsanın yaşı ilerledikçe galiba kendini daha çok anlatma ihtiyacı içinde hissediyor. Kaybolan hafızayı diri tutmak adına bitmeyen ‘’ANI‘’ yolculuklarının arkası kesilmiyor.

Ajda Pekkan’ın yıllar önce bir şarkısını hala zevkle dinlerim. Şarkının sözlerinde ‘’Hoş görsen sen bırak gitsin aldırma’’ Aldırmayalım da ne kadar aldırmayalım? Hele yaşadığımız mega dünyanın handikaplarına nasıl dayanalım. ‘’Sabır’ kelimesi nerdeyse Türk dil kurumundan istifa etmiş durumda. Soralım bakalım zatı muhterem bilir kişilere‘’ Doğru sohbet etmenin kuralları nedir diye? Doğru anlaşılabilmek için doğru ifadelere ihtiyaç duyduğumuz kadar iletilerimizin jest ve mimiklerle de desteklenmesi gerekiyormuş. Bu nedenle karmaşık yapıya sahip olan konuşma yetimizin bizi en iyi şekilde anlatabilme becerisi konuşma sanatı olarak tabir edilme şekliymiş..

Ne güzel yorumlamış bilirkişi kaynakları. Konuşma sanatı unuttuk gitti. Saygı bitti. Anlayış sıfır. Karşılıklı atışmalarda ortamın galibi ben olacağım iddiaları. Maşallah herkes bilgi küpü kıvamında. Öğrenmeye hiç niyetimiz yok. Varsa yoksa beyin boşaltma durumları. Öfkelerin arkası kesilmiyor.

Ağzımızdan dökülen kelimelerin nelere mal olabileceğini hiç düşündünüz mü? Tv lerde konuşmak üzerine kurgulanmış programların neden bu kadar rağbet gördüğü hiç aklınıza geldi mi?

Niye hukuksal davalarımızda bir başkası bizi savunur?

Konuşmak üzerine bir çok taşlama ve atasözümüz vardır.. Dudaklarımızdan dökülen sözler, çıktığı anda artık bizim olmaktan çıkmıştır. Olumlu veya olumsuz karşısındaki kişiyi hedef alır.

Konuşmasını bilmek; yerinde ve zamanında konuşmak, konuşmasıyla insanları, bilgilendirmek ve etkilemektir. Bir iletişim becerisidir. Toplum içinde insan ilişkilerini sağlıklı ve sürekli kılmak için mutlaka geliştirilmesi gereken bir yetenektir.

‘’Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derken güzel ve yumuşak sözlerin ikna etme konusunda ne kadar etkili olduğunu düşünürüz. ‘’Ağzı olan konuşuyor cümlesinde ise; düşünmeden gerekli gereksiz sözlü ifadelerin boş olduğunu anlarız. Kontrol edemeyeceğiniz, değiştiremeyeceğiniz şeylerden konuşmak, yine çoğu kez boşa zaman ve enerji harcamaktır.

22 Temmuz 2024, Pazartesi 09:32

Filiz Özkol ile Ağustos ayı burç yorumları

KOÇ:

Sizin için güzel bir ay. Güneş “yaratıcılık ve sevgi evinizde sizi olumlu etkileyerek iyi şartlar sunuyor.. İş hayatınızda daha hırslı ve tutkulu, sosyal ilişkilerinizde aktif olacaksınız. Organizasyon yeteneğiniz güçleniyor. Güneş’in de bu eve girmesiyle, işinizde olumlu ve güçlü atılımlar meydana gelecek. Rekabetçi yapınız ortaya çıkacak. Aşk yaşamınızda canlılıklar meydana gelecek. Bazılarınız ciddi beraberliklerin temellerini atacaklar. Sizden yaşça büyük kişilerle yaşayacağınız bir aşk, bu konuda size değerli tecrübeler kazandıracak. Çocukları olanlar için, yaz okulları gibi sosyal aktiviteler gündeme gelecek. Bu dönem sanatla ilgilenenler; düşünce birliği içinde olduğu kişilerle bir araya gelerek ortak faaliyetlerde bulunacaklardır. Yeni fikirlere açık olmanıza rağmen günlük yaşantınızı kurallarından da vazgeçmeyerek herkesi şaşırtabiliyorsunuz. 6-28 ağustos Merkür retrosu kapsamında.. Sizden yaşça büyük kişilerin fikirlerine karşı gelmemeli ve çevrenize gereken saygıyı göstermelisiniz. Uzun yıllara dayanan dargınlıkların temelleriniz de atabilirsiniz. Büyük transitler Uranüs-Neptün- Satürn geri hareketinde ve 28 Ağustos da Plüton geri hareketine başlıyor. Merkür, geri hareketi ile büyük planetlere eşlik ediyor. Bulunduğunuz ortamlara dikkat etmelisiniz. Uzun süredir ihmal ettiğiniz kontrollerinizi yaptırmalı ve bir diyetisyenle konuşmalısınız. .

…………………………………………………………………………………………………

BOĞA:

Uyumlu beraberlikler içinde olacak ve bir çok konuda daha anlamlı konuşmalar yapacak ve dostluklarınızı daha da pekiştireceksiniz. Finans Gezegeniniz Merkür’ün, Venüs’le yaptığı uyumlu açı sayesinde bir çok iş imkanı ortaya çıkacak, yeni iş fırsatlarıyla ilgili yakın çevrenizden önemli ve güzel destekler alacaksınız. Kendinize güveniyor ve başlattığınız işler konusunda kararlı adımlar atıyorsunuz. Medya ve iletişim konusuyla ilgileniyorsanız, bu ay en güzel yazılarınızı yazabilir veya yeni bir kitap çıkarabilirsiniz. Bu arada, kırgınlık yaşadığınız kardeşlerle bir araya gelebilirsiniz. “Yönetici, çalışma, sağlık gezegeniniz Venüs”; sosyal ilişkileriniz ve aile ile ilgili gelişmelerde olumlu desteğini vermeye devam edecektir. “Merkür” geri hareketi devam ediyor. Komşuluk ilişkilerinizde aksayan konular düzeltilecek ve birçok dargın arkadaşınızla barışma fırsatı yakalayacaksınız. Sosyal ilişkilerinizi canlandıracaktır. Topluluklarda öfkeli davranışlar içinde olmayın, bu tür tepkili hal sizi olumsuz etkileyecektir. İlişkilerinizde taşkın davranışlar içinde olabilir ve gelişigüzel beraberlikler yaşayabilirsiniz. Aşk ve sosyal yaşantısına her zaman dikkat eden ve disiplinli olmasına özen gösteren siz, bu günlerde sıra dışı davranışlarınızla dikkat çekeceksiniz. Sağlık Gezegeniniz Venüs; iskelet sisteminizi korumanız gerektiği konusunda sizi uyarıyor. Kol ve bacaklarınız hassaslaşacak. Ağır yük taşımamalı ve bileklerinizi zorlamamalısınız.

İKİZLER:

Kendinizi ve aile ilişkilerinizi ön plana alacaksınız. Uzun transit gezegenleriniz geri hareketine devem etmektedir. Çalışmalarınızı ve hareketlerinizi dikkatli bir şekilde değerlendirmelisiniz. Zararlı konumlardan kendinizi korumalısınız. Yönetici Gezegeniniz “Merkür”; geri gidiyor olacak. Düşündüğünüz konuları yaşama geçirme konusunda sabırsız bir davranış sergileyebilirsiniz. Maddi konularda daha sahiplenici ve hırslı olacaksınız. Aile içi toplantılar düzenleyebilir ve arkadaşlarınızı ağırlama konusunda aşırıya kaçabilirsiniz. Özellikle, sürpriz misafirler gündemi meşgul edebilir ve bütçenizin dışına çıkabilirsiniz. “Güneş-Merkür” olumlu etkileşimi; finansal konularda çevrenin etkisinde kalmadan, kendinize yönelik tavırlar içinde olmanızı sağlayacak. Ev ve Aile ile ilgili konular ortaya çıkacak. Mars’ın etkisiyle; oturduğunuz yerde tadilatlar ve değişimler olabilir. Ailenize yönelik çabalarınızda yoğunlaşma meydana gelecek.. Para gelmeye ve kazançlar artmaya başlayınca, maddi harcamalarınızda aşırıya kaçabilirsiniz. Güzel beraberliklerde olumlu fikirlerin ön plana çıkmasıyla, masraf hanenizin göstergesi olağandan fazla olabilir. Çevrenizle paylaşım görüntüsü altında aşırı masraftan kaçınmıyorsunuz fakat bunun temelinde kendinizi ön plana çıkarma güdüleriniz yatmaktadır. Onların sizi takdir etmesi benliğinizi motive etmektedir. Neptün kariyer evinizde geri gitmeye devam ediyor.. En zor olayların bile, birden çözüldüğünü görmek için üstün bir çaba sarf etmenize gerek kalmayacak

………………………………………………………………………………………………………………………………………………

22 Temmuz 2024, Pazartesi 09:25

Filiz Özkol ile haftalık burç yorumları 21.07.2024

Mantık mı? duygu mu?

Bilinç altı yapılanmamız farklı seyrediyor. Mantıklı ve akılcı yaklaştığımız konularda daha başarılı adımlar atacağız. Yapacağınız çalışmaları geliştirmek istiyor ve yeni projelere kendinizi hazır hissediyor, yaşam kalitenizi yüksek tutmak istiyorsunuz. Arkadaşlarınızla birlikte ortak çalışmalar içinde olacağız. .Alışkanlıklarınızı gözden geçirin. İkili ilişkilerinizde geleceğe yönelik kararlar alabilirsiniz. Yaşamı sorguluyoruz

KOÇ

Güven duygusu önemli

Birlikte çalıştığınız kişilerin değişik fikirlerinden yaralanabilirsiniz. . Destek gördüğünüz zaman kendinize olan güveniniz daha da artıyor. İdeallerinizle yaşamaktan son derece memnunsunuz ve işinize karışılmasından hoşlanmıyorsunuz.. Güvenebileceğiniz bir çevreye gereksinim duyacak ve olayları farklı yönlerden araştıracaksınız. Beklentilerinizde acele etmeden kendinizi ifade etmenin yollarını bulabilirsiniz. Size değersiz görünen bazı şeyler, başkaları için önemli olabilir. Düzen ve sistem sizin için önemli olacaktır. Parlak zekanız ve güçlü algılarınız heyecanlarınıza önderlik edecektir

BOĞA

İstekleriniz şekil değiştiriyor

Yaşamdan ne beklediğinizi sorgulayarak, isteklerinizin yön değiştirmesine izin vermelisiniz. Bilinçaltınızda bastırdığınız duyguların açığa çıkmasıyla yaşantınızda değişen koşuları yeniden değerlendirmeniz gerekecektir. Hayal kırıklıklarına yatkınsınız. Platonik duygular için ideal bir dönem fakat daha sonra bu duygular önemini kaybedecek. Sezgilerinizde yanılmıyorsunuz. İnatçı ve başınıza buyruk davranışlarınız sizi faklı yaparken, bazı tereddütlerinizi yenmenize yardımcı oluyor. Bilinçaltı takıntılarınızın sizi olumlu yönlendirmesi, çoğu kez başarınıza doğal bir katkıda bulunabiliyor.

22 Temmuz 2024, Pazartesi 07:00

22 Temmuz 2024 günlük burç yorumları

KOÇ: Partnerinizle olumlu iletişim içinde olmanız sayesinde, aldığınız ortak kararları yaşama geçirme konusunda daha inatçı olacaksınız. Çevre koşullarını fazlasıyla zorlayacaksınız. Baskıcı davranmakla çok şey kaybedebilirsiniz.

BOĞA: Yakın dostlarınızın size destek vereceği, yeni konular gündeme gelecektir. Yaşantınıza sığdırmak zorunda kalacağınız çok işler var. Birtakım aktiviteleri birlikte çalıştığınız kişilerle gerçekleştirme çabası içindesiniz.

İKİZLER: Hayatınızda değişkenlik göstermek için hiçbir fırsatı kaçırmıyorsunuz. Meraklı yapınızı ön plana çıkarıyorsunuz. Yol fırsatlarını değerlendirmelisiniz. Bugün konuşmalarınızla, çevrenizi istediğiniz gibi etkileyeceksiniz.

YENGEÇ: Birlikte çalıştığınız kişilerin duygusal değişimleri yüzünden, birçok fırsat başladığı gibi bitebiliyor. Tavizkar olmamalısınız. Yaşam kalitenizi artıracak dış etkenler, aynı zamanda size kaybettiren unsurlar olabiliyor.

ASLAN: Kendi doğrularınıza inandığınız zaman, her şeyin çok daha anlamlı ve güzel olduğunu biliyorsunuz. Tenkit edilmek istemiyorsanız, kişisel duygularınızı kendinize saklayarak beklemelisiniz. Bazı yazışmalar gündeme gelecek.

BAŞAK: Hedefiniz belli ve siz amacınıza adım adım yaklaşıyorsunuz. Engeller karşısında pes etmiyorsunuz. Bulunduğunuz ortamlarda kendinizi ifade edebileceğiniz birçok konu ilginizi çekebilir. İsteklerinizde çok fazla artış var.

TERAZİ: Yaşam rutinleriniz nedeniyle; çevrenizde anlaşılması zor bir kişilik olarak tanınıyorsunuz. Enerjiniz düştüğü zaman, iş veriminiz oldukça azalıyor. Bugün, çalışmalarınıza yön verecek farklı kişilerle bir araya geleceksiniz.

AKREP: Duygusal derinliğiniz güçlü. Katıldığınız toplantılarda istemeden insanlar üstünde baskı kuruyorsunuz. Bugün, içinizdeki fırtınalara dur demelisiniz. Bazılarına kendinizi ispat etmek zorunda değilsiniz. Farklı bir gün içindesiniz.