Gani Yıldız Astronot bakanlarımız
HABERİ PAYLAŞ

Astronot bakanlarımız

İspanya bilim bakanı astronotmuş. Zamlar, fiyatlar, vergiler bu kadar astronomikken esas astronotluk bizimkilerde sanki!

Ekonominin nabzı, siyasetin tansiyonu, bizim nabız/tansiyon yetmezmiş gibi bir de seçimin nabzı çıktı, tam doktorluk olduk!

Ev kampanyalarındaki ‘hemen teslim’ lafını duyunca gülüyorum. Doğru; imzayı attığınız anda ya bankaya ya firmaya teslim oluyorsunuz!

Öyle bir durumdayız ki, vatandaşın yastık altındakileri çıkarması şöyle dursun, yastığı altından olan bile tedirgin!

Hollanda’da 3 boyutlu yazıcıyla yapılan evlere kolay sahip olunacakmış. Bizim evler de 3 boyutlu ama ulaşması zor. Birinci boyut; kirası. İkinci boyut; kredisi. Üçüncü boyut; vergisi/aidatı.

Haberin Devamı

Bence bir barış da, vergisini düzenli ödemeyenlere yapılan kıyakları gördükten sonra küsen, vergisini düzenli ödeyenlerle yapılmalı.

Avrupa’nın en yaşlı ağacı 1200 yaşlarındaymış. Bizi birliğe almamaları için bir sebep daha. “Almayız, çünkü onu bile kesersiniz!” diyebilirler. Peki, haksızlar mı?

Sosyal medya uygulamalarında sessize alma özelliği yaygınlaşıyor. Keşke fazlası olsa; hayatımızda kapladıkları alanı azaltıp onları ciddiye almama özelliğini aktif hale getirsek!

Ekonomi bu haldeyken verilebilecek yegane peşinat; bayramı peşin peşin kutlamak!

Herkesin Ramazan Bayramı şimdiden mübarek olsun!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder