Gülüm Dağlı Jennifer Lopez ve Brad Pitt nasıl 2019'un yıldızı oldu?
HABERİ PAYLAŞ

Jennifer Lopez ve Brad Pitt nasıl 2019'un yıldızı oldu?

1990'lı yılların iki yıldız ismi Jennifer Lopez ve Brad Pitt kariyerlerinin en iyi yılını geçirdi. 2019 onlar için o kadar şahane bir seneydi ki, belki Oscar heykelciğiyle bile bitebilir!

Streaming platformları sağolsun; filmlerin başarısı vizyonda ne kadar izlendiğiyle ölçülmüyor artık. Biliyorsunuz, eskiden (öyle çok da eskiden değil aslında) yaz aylarında vizyonda iyi film izlemek neredeyse bir hayaldi. Görüp görebileceğimiz tek şey, düşük bütçeli, üçüncü sınıf Türk komedileriydi. Bunun sebebini, yaz sıcaklarında sinema salonuna tıkılıp film izleme motivasyonunu bulamama olarak açıklıyorduk. Meğer kazın ayağı öyle değilmiş. Orijinal bir senaryo ve yıldız oyuncularla iyi bir film, yaz da olsa kış da olsa, iş yapabiliyormuş.

Haberin Devamı

2017'de yapılan bir çalışmada, sinemaya giden kitlenin çoğunlukla 25-39 yaş olduğu ortaya çıktı. Bu demografi hangi grup yıldızları daha çok tanıyor dersiniz? Ansel Elgort ve Ashleigh Cummings gibi 20'li yaşlarını sürenleri mi, yoksa Jennifer Lopez ve Brad Pitt gibi olgun Hollywood ünlülerini mi?

İsimleri hala revaçta

Jennifer Lopez ve Brad Pitt nasıl 2019un yıldızı oldu

Elgort ve Cummings'in son filmi 'The Goldfinch', 40 milyon dolardan fazla bir bütçeyle çekilmesine rağmen 2,6 milyon dolar kazanabildi. Özetle, resmen battı. Peki kimin filmleri tuttu biliyor musunuz? Jennifer Lopez'in ('Hustlers') ve Brad Pitt'in (Bir Zamanlar… Hollywood'da ve Ad Astra) filmleri... İki yıldız, 2017'den beri hepi topu 5 filmde yer almasına rağmen gişe başarılarını korudular. İsimlerinin hala revaçta olduğu aşikar.

Hem Jennifer Lopez hem de Brad Pitt 2019'da bir kariyer rönesansı yaşadı. İkisi de sürekli göz önündeydi. Lopez, 2015 yılından bu yana pek bir filmde rol almamasına rağmen, bugün her zamankinden daha çok konuşuluyor. NBC'nin suç dizisi 'Shades of Blue'da başrol oynadı, dünya turuna çıktı ve halihazırda World of Dance yarışmasında jüri üyeliği yapmakta. Ayrıca, Alex Rodriguez ile yaşadığı ilişkiyle de devamlı magazin gündeminde. Instagram'da 100 milyondan fazla takipçisi var, Shakira ile 2020 Super Bowl'da performans sergileyecek ve son olarak (yaz yaz bitmedi) 'Hustlers' sayesinde bu sene Oscar bile alabilir!

Haberin Devamı

Jennifer Lopez striptizci rolüyle Oscar'a çok yakın

Jennifer Lopez ve Brad Pitt nasıl 2019un yıldızı oldu

Jessica Pressler'ın bir makalesine dayanan 'Hustlers' adlı bu film, zengin Wall Street yöneticileri ve işadamlarından para çalan bir grup New Yorklu striptizciyi anlatıyor. Lopez burada striptizci Ramona'yı canlandırıyor. Haliyle direk dansı filan yaparak etkileyici striptiz yeteneklerini sergiliyor. Jennifer Lopez, bu film için 10 günlük şeker diyeti yaparak vücudunu direk dansına hazırlamış. Neyse, bunlar işin magazin kısmı. Biz filmle ilgilenelim: 'Hustlers' ülkesinde inanılmaz bir başlangıç yaptı ve Jennifer Lopez'in oyunculuğu da çok beğenildi. Yukarıda da dediğim gibi, bu yıl 'yardımcı kadın oyuncu' kategorisinde Oscar adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Brad Pitt'in en iyi performanslarından biri

Jennifer Lopez ve Brad Pitt nasıl 2019un yıldızı oldu

Brad Pitt ise tartışmasız son 30 yılın en iyi oyuncularından biri. 21'inci yüzyılın en büyük film yıldızı bile diyebiliriz. 1990'larda Oscar'a aday gösterildi, Fight Club'da rol aldı ve Jennifer Anniston ile aşk yaşarken defalarca 'En Seksi Erkek' unvanını kazandı. Ve tabii 'Ocean' serisindeki büyüleyici karakteriyle hepimizin kalbini çaldı.

Haberin Devamı

Maalesef Brad Pitt eskisi kadar oyunculuk yapmıyor. Bunun yerine yapımcılığa yöneldi. 2015'ten bugüne kadar sadece 4 filmde rol aldı. Bu sene de, yaşayan gerçek film yıldızlarından biri olduğunu hepimize hatırlatmak istercesine, neredeyse 10 yıldır ilk kez 2 filmde birden rol aldı: 'Bir Zamanlar… Hollywood'da' ve 'Ad Astra'. 26 Eylül'den itibaren dünya genelinde 340 milyon doların üzerinde hasılat elde eden 'Bir Zamanlar... Hollywood'da' filminde Pitt, 1969 yılının Los Angeles'ında Rick Dalton'un (Leonard DiCaprio) dublörü Cliff Booth'u oynuyor. Bu rolüyle En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Oscar'ına aday olacağı düşünülüyor. Chicago Sun-Times'dan Richard Roeper, "Brad Pitt bu filmde kariyerinin en unutulmaz performanslarından birine imza atıyor" diye yazmıştı.

Ad Astra filminde efsaneydi

Jennifer Lopez ve Brad Pitt nasıl 2019un yıldızı oldu

Ama bence Brad Pitt'in asıl gücü, yönetmen James Gray'in yeni filmi Ad Astra'da görülüyor. Bu filmde tüm güneş sistemini tehdit eden babasını aramak için uzaya giden bir astronot olan Binbaşı Roy McBride'ı oynuyor. Bilim kurgu kılığına girmiş bir baba-oğul aşk hikayesi anlatan Ad Astra, yalnız olmanın ne demek olduğunu ve yaşamın gerçek anlamını nasıl bulacağımızı anlatan bir karakter çalışması olarak özetlenebilir. Pitt filmde yalnızlık ve keder duygularını o kadar başarılı yansıtıyor ki, kariyerinin en iyi performanslarından birini sergiliyor (evet, yine). Film şimdiye kadar 26 milyon dolar hasılat yaptı.

Hollywood'da mekanın sahibi belli!

Hollywood söz konusu olunca mekanın sahibi çok sık değişiyor tabii. Eninde sonunda yeni yıldızlar eskilerini geride bırakacak. Umarım yakın zamanda gösterişli süper kahramanlardan ve sıkıcı devam filmlerinden uzaklaşıp orijinal filmler izleyebiliriz. Lopez ve Pitt, süper kahraman filmlerinin ve devam filmlerinin geçici olduğunu hatırlatırcasına ve "Mekanın sahipleri hala biziz, güçlü ve yaratıcıyız" dercesine sahnede...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder