Hakan Çelenk Özel'den Akar'a
HABERİ PAYLAŞ

Özel'den Akar'a

Ağustos 2011... Genelkurmay Adli Müşaviri Hıfzı Çubuklu cemaat, AKP medyası ve liberallerin 3 yıllık kara propaganda baskısı sonucunda hapse attırılır. Suçu Ergenekon-Balyoz mağduru askerleri korumaktır.

Dönemin Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Çubuklu’nun yerine 15 Temmuz kalkışmasının mimarı Albay Muharrem Köse’yi getirir. Albay Köse, askerin hukuki kalkanını indirir.

Mesele sadece Balyoz mağdurları da değildir. Disiplin gerekçesiyle ordudan atılan subay-öğrenci sayısı rutinin 15 katına çıkar. 2003’ten beri siyaseten korunan cemaatçi askerler artık kendinden olmayanları tasfiyeye başlamıştır. Mağdur askerler, askeri savcıların garabet uygulamalarıyla şaşkına döner.

Haberin Devamı

Necdet Özel, Hürriyet’te Fikret Bila’ya o günleri anlattı. Dediğine göre, Muharrem Köse’yi kendisine Genelkurmay 2. Başkanı Hulusi Akar önermiş. Özel bunu üzerine basa basa 3 kez söylüyor.

Albay Köse’nin Askeri Yargıtay üyeliği gibi önemli bir makamdan koşa koşa alt makama inmesi hiç şüphe uyandırmamış. Bakmış adamın doktorası da varmış (soru çalmış, intihal yapmıştır). Sonra Köse için bakanlıktan güvenlik soruşturması istemiş.

Dikkat! Dönem, AKP-cemaat koalisyonunun zirve yaptığı dönemdir. Cemaatçi olmak sakıncalı olmak bir yana bürokraside avantaj getirmektedir. Peki Özel Paşa, bakanlıktan “Aman bu cemaatçiyi tez şutla” diye bir rapor gelme ihtimali olduğunu düşünecek kadar saf mıdır? Elbette böyle bir rapor gelme ihtimali sıfırdı ve bunu biliyordu. Nitekim bakanlıktan temiz raporu gelir.

Ha, Özel Paşa bir de Köse’ye ‘Paralel misin?’ diye sormuş. Adam ‘nedense’ “Hayır” diye yalan söylemiş. Paşa da inanıp basmış imzayı. Hulusi Akar, Albay Köse ile Mart 2016’ya kadar çalıştı. Ordunun kaybedilmesinin kısa öyküsü işte bu.

Askerde tüfeğini kaybedeni mahkemede sürünür diye bilirdik. Ama koca ordusunu göz göre göre kaybeden siyasiler ve komutanlar koltuğu kaybetmiyormuş. Artık kuvvetli bir özeleştiri şart. Bu yapılmazsa ve yeni askeri düzen buysa, sınırlarımızı Allah korusun.

Hükümete dokundurdu

- Özel’e göre TSK 2010-2011’de Balyoz mağdurlarını terfi ettirmek istemiş, hükümet engellemiş. Özel, mağdurların terfisi için uğraşmamasına bunu mazeret yapıyor.

Haberin Devamı

- Özel, 2015 YAŞ öncesi terfi listesiyle Davutoğlu ve Erdoğan’a gitmiş. Siyasiler ilk kez alternatif listeyle bekliyorlarmış. Tek tek pazarlık edilmiş. Acaba en çok kimin listesinde darbeci vardı? Özel bunu dillendirdiğine göre tahminen hükümet listesinde.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder