İnci Tulpar Kaç savaş görmüş?
HABERİ PAYLAŞ

Kaç savaş görmüş?

Bizden önceki nesiller “Ben iki Dünya, bir Kurtuluş Savaşı gördüm” derler/di. Bu tümce hem çekilen sıkıntıları anlatır, hem yaş konusunda fikir verir, ‘hem de -aşayan tarih’ olma özelliğine işaret ederdi. Ben, iki Dünya ve bir Kurtuluş Savaşı görmedim. Ama şöyle bir düşündüm ‘peki ben neler gördüm?’ diye. İşte listesi:

- Kıbrıs Harekâtı

- 12 Eylül 1980 Darbesi

- Papa suikastı

- Ecevit’li, Demirel’li, Erbakan’lı, Özal’lı, Çiller’li yıllar

- 30 yıl süren iç anlaşmazlıklar ve evlât kayıpları

- Abdi İpekçi, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Çetin Emeç, Turan Dursun, Necip Hablemitoğlu, Ahmet Taner Kışlalı ve Onat Kutlar’ın yitirilişi

Haberin Devamı

- 1 Mayıs’lar

- Körfez Savaşı

- Sivas Katliamı

- Susurluk

- 28 Şubat

- Ağustos ‘99 Depremi

- Cezaevi olayları

- AKP’li yıllar

- Cumhurbaşkanı seçimleri

- Cumhuriyet mitingleri

- Hırant Dink cinayeti

- Van Depremi

- 1994 ve 2001 ekonomik krizleri

- Ergenekon, Balyoz Davaları

- Mavi Marmara

- Gezi olayları

- Suriye anlaşmazlığı

- Uludere ve Reyhanlı’da yaşadığımız acı kayıplar

- Kadın cinayetleri, çocuk tecavüzleri, işçi ölümleri

- Soma trajedisi Buraya sığmayacak kadar uzar liste. Dünya tarihine ise hiç girmedim. Yazamadığım her isim, her olay için beni affedin. Bunları yazdıktan sonra, bizden önceki nesillere şunu demek istiyorum; “Ben de kendimi yaşlı hissediyorum. Yorgun hissediyorum. Öyle tükenmiş, öyle istiab haddim dolmuş hissediyorum ki sizin nesle alabilirsiniz beni de. Gördüklerimiz, bildiklerimiz ve dahi bilemediklerimiz yaşadığımız yıllardan fazla...” Haftaya da bu yıllar içinde gördüğümüz ‘güzel şeyler’in listesini yaparız. Gündem izin verirse. Sağlıcakla kalın.

Darüşşafaka Giriş Sınavı

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nın 2014 yılı sınavı, 1 Haziran 2014 Pazar günü saat 10.00’da 20 ilde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkını kazanacak. Detaylı bilgi (0212) 276 55 33 numaralı telefondan veya www.darussafaka.k12.tr adresinden alınabilir.

Haberin Devamı

SOMA’daki tüm 4. sınıf öğretmenlerine özel not:

Darüşşafaka, bu yıl 4. sınıfı bitirecek ve madende babasını kaybetmiş öğrencilerin bilgilerine ulaşmaya çalışıyor. Soma’ya özel bir kapsam yaratmak için yukarıdaki internet adresine mesaj atmanızı rica ediyorlar. Darüşşafaka bu çalışmanın detaylarını ilerdeki tarihlerde kamuoyu ile paylaşacak.

GÜNE BAKIŞ

Gün güne ekleniyor, hayat bir şekilde geçiyor... İnsanların gözlerinde görüyoruz geçen günlerin izini... Metroya bindiğimde, karşı sıradaki insanlara bakıyorum hep. Gözler karanlık bakıyor, biliyor musunuz? Aşık birkaç genç dışında, gözlerinin içi gülen kimse yok sokaklarda... Bakışlarımızı yer altında kaybetmişiz sanki milletçe. Günün aydınlığı gözlerimize yansıyamıyor bir türlü. Bakışlar hep kış, hep gri, hep hüzünlü, hep öfkeli... Ne acı.

(24 MAYIS 2014 TARİHLİ CUMARTESİ POSTASI EKİNDEN ALINMIŞTIR.)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder