İrem Haliloğlu Bahara temiz bir başlangıç: Başak burcunda Süper Dolunay!
HABERİ PAYLAŞ

Bahara temiz bir başlangıç: Başak burcunda Süper Dolunay!

Merkür’ün geri hareketi, gerilimli açılar derken yılın en uzun ayında yolumuza bu akşam 20.48’te gerçekleşecek Başak Dolunayı ile devam ediyoruz. Başak burcundaki Dolunay, Merkür retrosu boyunca aklımızı karıştıran konularla ilgili net kararlar almak için ihtiyaç duyduğumuz gücü verecek ama Merkür’ün en tehlikeli zamanı: 9, 10, 11 Mart. Bu yüzden de yeni kararlar için 12 Mart’a kadar bekliyoruz.


Başak Dolunayı neleri tetikleyecek?

Bahara temiz bir başlangıç: Başak burcunda Süper Dolunay

Dolunay haritasına baktığımızda yükselen burcun Terazi olduğunu görüyoruz. Son 1 aydır aklımızda dönüp duran konularda artık denge, uyum ve adalet arayışımız gün yüzüne çıkacak. Yükselen yöneticisi Venüs ise Başak gibi toprak grubu olan Boğa'da, Uranüs’le kavuşum halinde olacağı için düzen ve güven ihtiyacıyla ilgili yeni, sağlam adımlar hedefiyle ilerleyeceğiz. Hem güvenmek hem de konfor alanında olmak konusunda sıra dışı koşullar oluşacak. Dolayısıyla farklı bir çözüm arayışı içinde olacağız. Bu dolunayın başrolünde Neptün var, bu da aslında aklımızdaki bulanıklığın devam edeceğini gösteriyor. Çünkü, Neptün’ün olduğu yerde kandırılmak, aldatılmak, kararsızlık, maddi dünyadan kopuş, fırtınalar ve skandallar vardır. Başak burcu, hizmet etmek, detaycı, hatta takıntılı olmakla da ilgilidir. Neptün’ün aksine ince eleyip sık dokur. Başak sağlığı, çalışma koşullarını ve günlük rutinlerimizi de ifade eder. Bu dönem, hijyen, düzen, nizamla ilgili birçok konu gündemimizde olacak. Hayatı düzene sokmak, doğal olana eğilmek önem kazanacaktır. Üstelik Dolunay haritasında Ay’ın 12. evde yer alması gizli hastalıkların, hastanelerle ilgili skandalların, hayatımızın arka planında dönen ve habersiz olduğumuz olayların da gün yüzüne çıkabileceğini gösteriyor. Yine Başak sağlıkla ilintili olduğu için bağışıklık sistemi, mide ve sindirim sorunlarının baş gösterebileceğini anlatıyor. Umarım olmaz ama bu Dolunay'la beraber koronavirüs çok daha hızlı yayılabilir. Bir başka bakış açısıyla, tedavide ilerleme söz konusu da olabilir. Neptün-Güneş birlikteliği yüzünden gün gibi ortada duran konuları gözardı edebilir, kendimizi kandırma eğiliminde olabiliriz. Dolunayın etkisi nedeniyle önümüzdeki süreçte hayata daha rasyonel bakmamız gerektiğini hatırlamakta yarar var. Öte yandan Başak burcunun takıntılı tavırları ve eleştirel yanını da unutmamak gerekiyor ki, Oğlak burcundan Dolunay'a göz kırpan Jüpiter de bazı detayları gereksiz büyütüp haksız eleştirilerde bulunmak ya da eleştirilere maruz kalma konusunun da gündeme gelebileceğini gösteriyor. Bir yandan da Neptün yüzünden denizlerle ilgili skandallar meydana gelebileceği gibi, toprak burcunda çok sayıda gezegenin hizalanması doğal afetlere de açık olduğumuzu işaret ediyor.

Haberin Devamı

Dolunay enerjisini nasıl kullanmalı?

Bahara temiz bir başlangıç: Başak burcunda Süper Dolunay

Haberin Devamı

Bu dolunayla beraber önümüzdeki 15 gün; hayatımızı gözden geçirmek, neyin yararımıza olup olmadığına karar vermek için değerlendirmemiz gerek. Yani hayatımızda bir bahar temizliği yapmalıyız. Eğer bu enerjiyi doğru kullanmak istiyorsanız, elinize bir kağıt kalem alın ve sizi yormuş insanları, olayları, alışkanlarınızı listeleyin. Yüklerinizden arınmak, zararlı alışkanlıklarınızı bırakmak, zayıflamak, sağlıklı beslenmek, spora başlamak, yeni bir işe başlamak gibi konularda ilerlemenizi sağlayacak adımlar atın. Bu Dolunay sizi yoran insanları hayatınızdan çıkarmak, yıpratan ilişkinize son vermek için de verimli bir zaman olacak, yeter ki kendinizi kandırmayın.

Haberin Devamı

Yükselen burcunuza göre Başak Dolunayı etkileri

Koç ve Yükselen Koç: Sağlınıza dikkat etmeniz, bağışıklık sisteminizi her zaman olduğundan daha güçlü tutmak için beslenme alışkanlıklarınız konusunda hassas davranmanız gereken bir dönem. Ayrıca çalışma hayatınızla ilgili gözden kaçırdığınız detaylar olup olmadığına dikkat etmeli, psikolojik olarak sizi yoran insanlar ve durumlara artık dur demelisiniz.

Boğa ve Yükselen Boğa: Aşk hayatınızda belirsizliklerin ve kararsızlığın son bulacağı süreç. Gerçekten eleştirdiğiniz konularda haklı mısınız yoksa kendinize mi haksızlık ediyorsunuz? Bu konuda bir karar vermeli ve yolunuza devam etmelisiniz. Aldatılmaya açık bir dönemden geçiyorsunuz, dikkatli davranın. Eğer çocuk sahibiyseniz onları eleştirmekten kaçınıp daha yakın tavırlar sergilemelisiniz. Sanatsal konularla ilgileniyorsanız yaratıcı enerjiniz bu dönem artabilir ve disiplinle güzel projelere imza atabilirsiniz.

Bahara temiz bir başlangıç: Başak burcunda Süper Dolunay

İkizler ve Yükselen İkizler: Aile hayatınızda ilgili konularda hassas bir dönem. Gayrimenkul alım-satım işleriniz varsa ayın 12’sinden sonra karar almaya çalışın. Kandırılmaya açık bir dönem olduğu için göremediğiniz birçok detay olduğunu fark edeceksiniz. Ayrıca evde değişiklik yapmak, yaşam alanınızı düzenlenmek için harekete geçebilirsiniz. Sağlınıza, özellikle bağışıklık sisteminize dikkat etmelisiniz.

Yengeç ve Yükselen Yengeç: Dolunay yakın çevreniz, eğitim ve seyahat konularında denge sağlamak ve düzenleme yapmak istediğiniz bir süreç başlatacak. Bu dönemde yakın arkadaşlarınız ve akrabalarınızla birbirinizi eleştirmekten uzak durmalısınız. Yine bir seyahat planınız varsa dikkatli olmalı, her detayı incelemelisiniz. Eğitim hayatınıza devam ediyorsanız bu dönem daha disiplinli ilerlemek için kendinize yeni bir çalışma programı hazırlayabilirsiniz. İletişim ve satış alanında yeni projelere başlayabilirsiniz.

Bahara temiz bir başlangıç: Başak burcunda Süper Dolunay

Aslan ve Yükselen Aslan: Dolunayın etkisiyle maddi kaynaklarınız, gelir-gider dengeniz ve öz değerinizle ilgili durumları gözden geçireceğiniz bir süreç başlıyor. Retro sebebiyle uzun süredir beklediğiniz bir ödeme varsa, bu Dolunay'la "Hesabınıza para geldi" bildirimine hazır olabilirsiniz. Öte yandan bu Dolunay ile kandırılma ve dolandırma gibi etkilere de açık olacağız, online alışverişleriniz ve hesaplarınızı bu dönemde iki kez kontrol etmelisiniz. Başak burcu çok eleştirel olduğu için kendinizi eleştirirken objektif olduğunuzdan emin olun. Kimsenin mükemmel yaratılmadığını unutmamalısınız.

Başak ve Yükselen Başak: Bu dolunaydan en büyük etkiyi siz alıyorsunuz. Kendinizi ve yaşam amaçlarınızı sorgulayabilir, yeni adımlar atabilirsiniz. Kendinizde değiştirmek istediğiniz her şey için harekete geçecek gücü bu Dolunay size verebilir. Belki de aklınızda çok büyüttüğünüz işler, insanlar ve olaylarla artık yüzleşmelisiniz. Retro sürecinde sizi yıpratan ikili ilişkinizle ilgili net adımlar atabilirsiniz. Yine bu Dolunay'ın etkisiyle dış görünüşünüzde birçok değişikliğe imza atabilirsiniz. Öte yandan bu dönemde kandırılmak, unutmak ve aldatılmak gibi etkiler de söz konusu olabilir. Olayları kendinizin için her açıdan değerlendirmeli ve bu kez başkalarına değil, kendi hedeflerinize hizmet eden bir duruş sergilemelisiniz.

Bahara temiz bir başlangıç: Başak burcunda Süper Dolunay

Terazi ve Yükselen Terazi: Kafanızı bir süredir meşgul eden sorunlarla ilgili somut kararlar almak ve sizi korkutan o ihtimallerle yüzleşmenin zamanı geldi. Bir süredir iş yaşamınızda ve günlük hayatınızda retro etkisiyle gelecek görmediğinizi düşünüyor olabilirsiniz. İşte bu Dolunay'la o sisli görünüm yavaş yavaş ortadan kalkacak. Öte yandan sağlığınıza çok dikkat etmeniz gereken bir döneme giriş yapıyorsunuz. Özellikle mide, sindirim, zehirlenme gibi konularda dikkatli olmanız gereken bir dönem.

Akrep ve Yükselen Akrep: Uzun süredir aşk ve iş hayatınız arasında denge kurmaya çalışıyorsanız daha sosyal bir döneme giriş yapabilirsiniz. Belki de retro nedeniyle aşk hayatınızda yaşadığınız belirsizlikleri bir arkadaşınız sayesinde fark edebilirsiniz. Yine Dolunay'ın etkisiyle hayatınızdan çıkması gereken bir arkadaşınızla ilgili net bir duruş sergileyebilirsiniz. Uzun süredir aklınızda olan bir hedefiniz için harekete geçebilir, yeni iş bağlantıları için aksiyon alabilirsiniz. Hayalleriniz için yeni adımlar atacağınız bu dönemde sizi eleştiren insanları önemsemeden ilerlerken siz de insanları çok eleştirmemeye özen gösterin.

Bahara temiz bir başlangıç: Başak burcunda Süper Dolunay

Yay ve Yükselen Yay: Kariyer hayatınız, statünüz ve evliliğinizle ilgili belirsiz kalmış konularda bu Dolunay sayesinde karar verebileceğiniz koşullar oluşabilir. Merkür retrosu süresince belki de eviniz ve ailenizle ilgili oluşan gündemler nedeniyle işe ayıramadığınız vakit için harekete geçmek istiyor olabilirsiniz. Bu dönem kariyerinizi yeniden yapılandırmak ve sağlam adımlar atmak için uygun olacak. Ancak göremediğiniz detaylar olmamasına dikkat etmeli ve sorumluluklarınızın bilincinde olmalısınız. Üstleriniz ya da ebeveynlerin eleştirilerine karşı hazırlıklı olmalı ve yalnızca kendinize odaklanmalısınız.

Oğlak ve Yükselen Oğlak: Yurt dışı bağlantılıları, akademik yaşam ve uzak arkadaşlarınızla ilgili bu Dolunay'la beraber yeni bir karar alabilirsiniz. Retro sürecinde sürüncemede kalan hukuki konular ve bürokratik işlemleriniz varsa gelişme kaydedebilirsiniz. Ticari konularda yurt dışı bağlantılı hamleler yapabilirsiniz. Yeni projeler ve seyahatler söz konusu olursa tüm detayları ele aldığınızdan emin olmalısınız.

Bahara temiz bir başlangıç: Başak burcunda Süper Dolunay

Kova ve Yükselen Kova: Ortaklı paralarınız, kredi ve burslarla ilgili konularda bir sorunla ilgili yeni bir döneme adım atıyorsunuz. Bu dönemde kandırılma, dolandırılma ve verdiğiniz borç paranın geri gelmemesi gibi durumlara karşı dikkatli olmalısınız. Öte yandan retro sebebiyle beklediğiniz bir ödemenin gerçekleşmesiyle rahat bir nefes alabilirsiniz. Bu dönemde bağışıklık sisteminizi desteklemeli, sağlınıza ekstra özen göstermelisiniz. Aklınızdaki finansal konularla ilgili yeni kararlar alırken, tüm detayları gözden geçirdiğinizden emin olmalısınız.

Balık ve Yükselen Balık : Uzun süredir kendinizle ve hayatınızdaki insanlarla ilgili bir karmaşanın içinde olabilirsiniz. Retronun etkisiyle meydana gelen bu süreçte belki bazı sağlık sorunlarıyla da karşılaşmış olabilirsiniz. Karşıt burcunuzda gerçekleşen bu Dolunay, ikili ilişkilerde oluşan karmaşayla ilgili karar vermenize yardımcı olacak. Artık ilişkiler de tamam mı, devam mı sorusuna yanıt verebileceğiniz koşullar meydana gelecek. Bu süreçte bağışlayıcı tarafınızı bir yana bırakıp kurban rolüne girmemeye çalışmanız önemli. Bu Dolunay'ın etkisiyle belki önümüzdeki günler hassas bir süreç oluşturabilir. Kendi iyiliğiniz için en iyi olanı seçtiğinizden emin olun, bunun için yaşadıklarınızı detaylarıyla gözden geçirin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder