İrem Haliloğlu Distopik düzenden ütopik dünyaya, 2023 yılına kadar Satürn Kova burcunda!
HABERİ PAYLAŞ

Distopik düzenden ütopik dünyaya, 2023 yılına kadar Satürn Kova burcunda!

Çıkıp bir kahve içmek, sahile inip deniz havası almak, kısa bir yürüyüş, hepsi ne kadar basit ama şimdi çok uzak lükslere dönüştü. 26 Aralıkta gerçekleşen Oğlak tutulması ateşledi fitili, 12 Ocak Satürn - Plüton kavuşumu harladı ateşi ve son olarak da hayatımızı distopik bir filme dönüştüren post modern sürgünün sebebi Satürn Kova oldu.

Aslında söylediğim gibi çoktan tanıştık onunla ama tarih 22 Mart 2020’yi saat 06.59’u gösterdiği anda sınav kağıtları elinde Satürn bizi Kova burcunda karşılamaya başlayacak ve 7 Mart 2023’e kadar orada olacak.

Haberin Devamı

Satürn kısıtlanma, sınav, sorumluluk; Kova burcuysa özgürlük, reform, ileri teknoloji, zekâ demek. İkisi bir araya gelince de zorunlu ve baskı altında değişimler hayatımıza girecek. Satürn’ün Kova burcunda seyahat ettiği dönem boyunca sınandığımız temalar ise hümanizm, eşitlik, özgürlük ve özgünlük olacak. Çünkü insanlık, Sanayi Devrimi’nden beri materyalist bir düzende yaşayıp giderken özellikle Satürn ve Jüpiter’in Kova burcunda birlikte hareket edeceği 2020 Aralık ayı sonrası teknolojinin yaratacağı yükselişle yeni bir düzene geçiş yapmak zorunda olacak ve bu değişimi kabullenme sürecinde baskılarla karşılaşacak. Artık duymamış olmanız imkansız olan: kuantum teknolojilerinden bilinç aktarımına, 3D printer ile üretimden blockchain’e, yapay zekâdan nesnelerin internetine kadar birçok teknolojik gelişme bizim normalimiz olacak. Bu değişim kaçınılmaz olarak yeni bir düzenin ve yeni bir bilinç düzeyinin de kapısını aralayacak. Ancak Kova sabit bir burç olduğu için değişim öyle kolay sağlanmayacak. İşte asıl mesele burada ortaya çıkacak.

Birçok sektör ve sistem değişecek

Distopik düzenden ütopik dünyaya, 2023 yılına kadar Satürn Kova burcunda

Kova burcu toplumla toplum bilimlerle kolektif yaşamla ileri teknolojiyle ve hümanizmle de ilgilidir. Bu alanlarda ileriyi gitmek, farklılaşmak isterken Satürn bir tema verecek, bir otorite, bir baskı, bir kural çıkacak karşımıza ve buna rağmen ilerleme bekleyecek. Bu süreçte birçok sektör ve sistem değişecek. Ancak yüzyıllardır süregelen bir dağılımın bir anda kendini eşitliğe ve adalete teslim etmesi zaten mantıklı gelmiyor. Bu değişim 2023 yılına dek farklı olaylarla yeniyi kabul etme konusunda şimdinin otoriteleri ve kitlelerin fikir ayrılığıyla kendini gösterecek. Satürn Kova ve Uranüs Boğa 2023’e kadar ekonomik düzeni değiştirirken, 2024 yılında sahneye çıkacak Plüton Kova için bir nevi hazırlık dönemi de olacak. 2023 yılına geldiğimizde de tranhümanist yaklaşım, post hümanist yaklaşım, teknolojik tekillik, meta-hümanizm kavramlarına ilişkin insan üstü akıl, insan üstü zekâ ve insan üstü sağlık gibi konuların oldukça gündemde olacağı ve etik boyutlarının tartışılacağı zamanlara adım atacağız. Tabii olaylar buraya gelene kadar Kova burcunun diğer meseleleri, hak, adalet, sivil toplum gibi konularda dünya baskın yönetimlerle karşı karşıya kalacak. Satürn Kova ise değişime kapalı olanı sınıfta bırakacak.

Haberin Devamı

2023 yılına kadar neler yaşanabilir?

Distopik düzenden ütopik dünyaya, 2023 yılına kadar Satürn Kova burcunda

Bu transit en çok haritasında, Aslan, Akrep, Boğa ve Kova burcu vurgusu taşıyanların hayatında değişim yaratacak.

Kova burcu dahi, devrimci, bilim insanı olarak kabul edilir ve sürgünü de temsil eder. Satürn Kova burcunda ilerlerken:

Haberin Devamı
  • Kitlesel değişimler yaşanabilir, bunun nedeni de düzeni değiştirmek ya da hak arayışı olabilir.
  • Ahlaki değerlere bakış açıları sorgulanabilir, sıradanlıktan uzak yaşam tarzları benimsenebilir.
  • Evrensel iyiliğe dayalı fikir ve kanaat önderleri ortaya çıkabileceği gibi bu isimler tehdit olarak görülebilir, baskıyla ya da müdahale ile karşılaşabilirler.
  • Kalıplaşmış düşüncelerden uzak, alışılmamış fikirler ortaya çıkabilir ve kitlelere yayılabilir.
  • İnsan hakları, sivil toplum, kuruluşları ve hümanizm önem kazanabilir. Ben değil biz demek, sosyal grupların ortak çıkarları için harekete geçmek bu dönemin kilit noktası olabilir.
  • Özgünlüğü ortaya koymak bir trend olmaktan çıkıp kültür haline gelebilir. Sıra dışı fikirleri temel alan, isyankar, teknolojiyle sanatın bir araya geldiği toplumsal duyarlılığı yüksek sanat akımları yayılabilir. Sanattan spora, teknolojiden modaya kadar her şey daha yenilikçi, reformist ve alışılmış dışı bir hal alabilir.

Distopik düzenden ütopik dünyaya, 2023 yılına kadar Satürn Kova burcunda

  • Ana akım medyadan bağımsız dijital çağın farklı kanalları ortaya çıkabileceği gibi bu alanda baskılar ve yasaklar gündeme gelebilir. İletişimde ve erişimde kısıtlamalar yaşanabilir, sansürler olabilir. Yine dijital ortamlarda düşünce özgürlüğüne karşı baskılar oluşabilir, dijital zorbalık, sosyal linçler gerçekleşebilir.
  • Mikrobiyoloji, kuantum fiziği ve genetik mühendisliği gibi konularda geleceğe yön verecek temeller atılabilir. Bilim dünyasında çığır açacak araştırmalar ve buluşlar ortaya çıkabilir.
  • Bilim insanlarının çok daha fazla konuşulacağı bu dönemde Kova burcu kolektifi temsil ettiği için dönem; “yeni toplum bilim fenomenlerini” ortaya çıkarabilir.
  • Modern zaman ruhuyla hareket etmek, Ay Düğümleri’nin İkizler ve Yay aksına geçmesiyle bilmek, keşfetmek, öğrenmekle ilgili bir reform yaratmak söz konusu olabilir.
  • Kova burcundaki Satürn bu dönemde Boğa burcundaki Uranüs ile kare açı yapacağı doğal afetler, sarsıntılar özellikle de depremler meydana gelebilir.
  • 26 Mayıs 2021’de gerçekleşecek tutulmayla ulaşım ve havacılıkla ilgili beklenmedik bir gelişme olabilir.

Distopik düzenden ütopik dünyaya, 2023 yılına kadar Satürn Kova burcunda

  • Blockchain sistemi önem kazanabilir ve tamamen kripto para sistemine geçiş sağlanabilir.
  • Jüpiter’in Kova burcunda yer alacağı süreç boyunca devlet adamları ve siyasi isimlerle ilgili birçok spekülasyon olabilir. Hatta bu süreçte bazı siyasi isimler saldırıya uğrayabilir ve bu saldırılar ölümle sonuçlanabilir.
  • Ortak amaçlar uğruna bir araya gelmek, hedef doğrultusunda stratejik hareketler ve ittifaklar, kişisel hedefleri destekleyen ilişkiler ağı kurulabilir. Dünya genelinde ortak bir bilinç gelişebilir, örgütlenme ortaya çıkabilir.
  • Ülkelerin içinde kurulan siyasi örgütlerle ilgili davalar ve soruşturmalar başlayabilir.
  • Elektrik, doğal gaz gibi kurumlarda yönetim değişiklikleri gerçekleşebilir.
  • Teknolojik alt yapılarda sorunlar ya da köklü bir sistem değişikliği meydana gelebilir.

Distopik düzenden ütopik dünyaya, 2023 yılına kadar Satürn Kova burcunda

  • Otoritelerin farklı düşüncelere kapalı olması nedeniyle isyanlar başlayabilir. Grev, iş bırakma vb. gündemler oluşabilir. Yürüyüşler, protestolar daha önce karşılaşılmamış biçimde hayata geçirilebilir.
  • 90’lı yıllarda örneklerini gördüğümüz gibi Satürn’ün Kova burcundaki bu ziyaretinde de yeni bağımsız devletler ortaya çıkabilir, sınırlarda ve yönetimlerde değişiklikler yaşanabilir.
  • Astroloji ile ilgili tartışmalar ortaya atılabilir, disiplin mi yoksa bilim mi, sorusu yanıt bulabilir.
  • Yine Kova burcu uzay ve havacılıkla ilgilidir, bu alanda teknolojik gelişmeler ya da skandallar yaşanabilir. Uranüs modern yöntemde Kova burcunun yöneticisi olduğu için Satürn ile kare açıların gerçekleşeceği dönemde uçak kazaları kayıplar da meydana gelebilir.
  • Bireysel özgürlük çabaları artabilir, marjinal gruplar çoğalabilir ve baskı altında tutuldukları için de fikirleri daha büyük topluluklara yayılabilir.
  • Son dönemlerde oldukça popüler olan e-spor ise yine bu transitle çok daha önemli hale gelirken benzeri birçok online spor popülerite kazanabilir. Avatarlık bir iş kolu olarak gelişebilir.

Kısacası teknolojik birçok gelişme hız kazanırken, gerek bireysel gerek toplumsal alanda özgürlüklerin kısıtlanacağı bir süreç bizi bekliyor. Tüm bu koşulların sonunda umarım siz Satürn’ün dilediği gibi dersinize çalışır, Kova burcunun temsil ettiği eşit ve özgürlükçü ruha kavuşursunuz.

Günlük yorumlar ve detaylı öngörüler için Instagram’da @encokbenn hesabından da bana ulaşabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder